Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fenelofa

Dziewczyny pomozcie

Polecane posty

Gość fenelofa

Zauważyłam,że ostatnio często swędzi mnie skóra głowy. Gdy się podrapie w tym miejscu zaraz wypada tam włos. Zawsze w tym miejscu gdzie swędzi. Co to może oznaczać? Nie mam podstaw by mieć jakąś grzybice itp. swędzi mnie czasem, nie żeby cały czas i to miejscowo w różnych miejscach na głowie. Nie przetłuszczają mi się włosy. Dodam, że 3 miesiące temu odstawiłam tabletki anty. Miesiączkę mam normalną póki co. Co się może dziać? Poradźcie dziewczyny co to może być. Z góry dziękuję.

Gość gość
mialam to samo , to sa objawy zapalenia lojotokowego skory ... jeszcze jak ci dojda pozniej jakby lu[iez ze strupkami, to dermatolog biegiem

Nie mam pojęcia co może Ci dolegać, ale ja na twoim miejscu udałabym się do lekarza i to jak najszybciej.

Gość nieświadomaglowa
dziwne jak nie przetłuszczają Ci się włosy.

Gość gość
mi tez sie nie przetluszczaly, zaczely wypadac ciagle nic mi nie pomagalo , pozniej maly lupiez pozniej strupki i zapalenie skory, idz do dermatologa poko jest nie za pozno

Gość fenelofa
Dzięki dziewczyny! Tak też zrobię. Faktycznie może nie ma na co czekać. Gorzej tylko jak mnie odeśle z niczym i stwierdzi,że po tabletkach to normalne. Bo byłam już u lekarza mówiąc,że włosy wypadają, zrobiłam badania tarczycy od niczego i wyszły ok, powiedziałam,że odstawiłam tabletki a on na to, że to normalne i proszę niczym się nie przejmować:(

Gość gość
Ja mam to samo w takim razie:/ a czasem jest tak jakby mi mrówki chodziły po głowie.

Gość gość
dermatolog biegusiem, niekoniecznie musi byc zapalenie skory, ale ja poczatku tez nie mialam objawow nadmierne wypadanie skory najbardziej po sloncu, ale powiem wam ze w salonach kosmetycznych mozna sie zarazic...

Gość gość
ja znowu mam skóre głowy czyściutką a też swędzi czasem i włosy wypadają. To po odstawieniu tabletek nie jest normą? Bo ja właśnie myślałam,że to jest normalne i muszę to przeczekać.

Gość gość
to jest bez sensu, po odstawieniu tabletek to ciężko określić co się dzieje. Ja mam takie same objawy i już pojęcia nie mam co to może być.Nie wiem czy to to czy telogenowe lysienie jest przyczyną wypadania, a lekarze słysząc że "po odstawieniu tabletek" od razu uspokajają mówiąc że to ze spadków hormonów i czekać, czekać,czekać. Totalna ignorancja pacjentów, taka prawda. A człowiek siedzi i myśli co mu jest.

Gość gość
to może być najzwyklejsze przesuszenie skóry głowy nawet.