Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Świtezianka_

Moczenie nocne 7 latka

Polecane posty

Gość Świtezianka_

Jestem mamą 7-latka i bardzo się martwię. Mój synek moczy się w nocy. Od roku jesteśmy pod opieka urologa. Miał robione różne badania - usg, posiew, ciężar właściwy moczu, prowadziłam dzienniczek - ile pije i i ile z tego wydala. Wszystko jest ok. A mimo to mamy problem. Lekarz nie potrafi podać przyczyny. :-( Twierdzi, że tak czasami jest i nie jest znana etiologia tych zaburzeń. Straszy mnie, że czasami coś takiego może zostać na całe życie :-( Lekarz tłumaczy to tym, że mózg nie otrzymuje informacji o tym, że jest parcie na pęcherz. :-( Dla mnie Od roku syn jest na driptane. Pomogło o tyle, że nie posikuje w dzień, co też mu się wcześniej zdarzało. Bierze po pół tabletki 2x dziennie. W maju było lepiej, moczenie zdarzało się raz na 2 tyg. i lekarz kazał odstawić lek. No i się pogorszyło. Obecnie synek moczy się co najmniej raz w tygodniu, mimo że bierze lek i mimo że 2h po zaśnięciu zaprowadzamy go do wc na siq. Bardzo się martwię :-( Czy ktoś z Was się spotkał z tym problemem? Czy naprawdę może to mu zostać do końca życia???

Gość krzywypenis
Może już syn dorasta i dlatego się moczy, robi się z niego facet.

Gość Ale to już było
Z czasem wróci wszystko do normy i nie będzie moczył się do łóżka.Różne mogą być przyczyny np; zapalenie pęcherza, stres w szkole, sytuacja rodzinna w domu,Nowa sytuacja która chlopca stresuje. Staraj sie ograniczać picie przed snem.Wyprowadzaj syna do ubikacji kilk razy w nocy.Chłopak podrosniei nie bedzie takich sytuacji.

Gość gość
a moze to jakies problemy psychologiczne? stres, traumy?