Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam na wyprawkę 1 tyś zł czy dam radę się w tym zmieścić

Polecane posty

Gość gość
Zmieścisz się. Zastanów się co Ci potrzebne na początek. Wózek tak, łóżeczko też- kup z materacem nie używanym jednak. Kosmetyki np. z babydream, alob po prostu hipp- raczej nie uczulają. Nie kupuj za dużo- coś do kąpieli, krem do buzi na wyjścia, krem na odparzenia. Apteczkę też można uzupełniać, mi na początku tylko Octanispet był potrzebny, a np. na biegunki nic nie kupowałam, i jak do tej pory (2,5 roku) nie było potrzeby używać... Tak samo jak nie używałam przez kilka miesięcy aspiratora, albo szczotki do włosów i grzebienia, bo mały tylko puszek na głowie miał. To wszystko można dokupić. Butelki- chcesz karmić mm? Dwie na początek wystarczą. Pomyśl jak chcesz kłaść dziecko, nie trzeba raczej kupować i rożka, i kocyka i kołderki, raczej jedno z trzech- a kołderki i tak nie polecają dla noworodków. Gryzaki, grzechotki, karuzele- to też raczej nie dla noworodka, tylko później dziecko używa. Ubranka wybierz praktyczne, pajacyki i body głównie, polecam ciucholand albo pakę używek z allegro, poniżej 100 zł będziesz miała sporo ciuszków.

Gość gość
Nie kupuj używanego fotelika, ani materaca to raz, Dwa: nie kupuj sudokremu! Po pierwsze jest drogi, po drugie to jest preparat leczniczy i stosuje się go, gdy występuje silne podrażnienie, zaczerwienie, odparzenie.. a nie zapobiegawczo..