Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam na wyprawkę 1 tyś zł czy dam radę się w tym zmieścić

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o wózek, łóżeczko, ubranka itp.

Gość gość
jeśli wszystko używane to może i tak.

Gość gość
to żart????? :D

Gość gość
nie to nie zart, wyszedł pilny nieprzewidziany wydatek, nie mogliśmy czekać na nfz do 2016 r. i kilka tys trzeba było zapłacić prywatnie i dlatego zostało nam 1 tys na wyprawkę.

Gość gość
łóżeczko takie najzwyklejsze to koszt ok. 150/200 zł + materac ok. 50 zł, ubranka - czekaj na promocje w Tesco, Pepco, Smyku (ja w styczniu tego roku w Smyku kupiłam 5 pak body z długim rękawem za 20 zł) lub ew. używane z Allegro, kosmetyki z Rossmanna (wyrób sobie kartę Rossnę!) i używany wózek - na początek sama gondola

Gość gość
kup używane Jak ktos sprzedaje po 1 dziecku to i tak wygada jak nowe.

Gość gość
dasz radę :) wiele rzeczy jest zbędnych tylko dobrze to rozplanuj

Gość gość
a skąd jestes?

Gość gość
patrzyłam na tablicy i łóżeczko z szufladą, materacem i ocgraniaczami było za 160 zł myślę że warto a wy co myślicie? widziałam też zestaw wózek 3w1 za 300 zł.

Gość gość
przewijak - dziecko możesz przewijać na łóżku stojak pod wanienkę - wanienkę możesz położyć na 2 taboretach dużo by tak jeszcze wymieniać

Gość gość
a materac używany,nowy piankowy myślę, że za 40 zł już kupisz? podaj link do wózka

Gość gość
ciuszki widziałam po 2/5 zł za sztukę sprzedają na tablicy w mojej okolicy, można wybierać na sztuki u niektórych.

Gość gość
Kup wszystko używane za wyjątkiem materaca do łóżeczka, butelek i fotelika samochodowego, jeśli macie auto. Łóżeczka szukaj na tablicy (to koszt za przesyłkę Ci odejdzie), wózek można tanio kupić na allegro, tablicy. (ja kupiłam 1, 5 roczny wózek babyactive ballerina style za 300zł - było za 400, ale utargowaliśmy), ciuszki w ciuchlandach i allegro (dobra jakość za grosze). Fotelik wybierz pasujący do auta, z testami i zamów na allegro, będzie taniej. Nie kupuj baldachimu, pokrowca na przewijak, żadnych tam podgrzewaczy, sterylizatorów czy innych dziwactw. Łóżeczko, materac + 2 prześcieradła z gumką. Wózek (na początku możesz kupić głęboki, potem uzbieracie na spacerówkę) Rożek Wanienka (może stelaż uda Ci sie tanio dostać, fajna rzecz) Ubranka Fotelik do auta (jak macie samochód)- kup nowy! Kocyki Pieluszki (Dada premium są super) Chusteczki nawilżające (Ga-ga fioletowe z tesco) ręcznik do kąpieli

Gość gość
ręcznik do kąpieli też może być Wasz, można ew. wygotować a później przeprać w płynie dla dzieci np. Gaga z Tesco

Gość gość
nie chce mi wstawić linka bo pokazuje tresc została uznana za spam wpisuje jakiś kod co się wyswietla ale nic nie dodaje

Gość gość
Nie oszczędzaj na foteliku i na materacu. Dziecko ma porządnie spać... materac powinien być nowy i dobry ! (najlepiej w części lateksowy). Tani nie jest, ale można oszczędzić na ubrankach, wózku, wanience itp.. ale nie na materacu.. dziecko tam będzie wiele godzin spało.. materac nie może być zasikany, brudny i jakiś zbyt miękki..

Gość gość
a kosmetyki z rossmana mogą być z serii babydream? bo ja używam szamponu i kremu i jestem zadowolona bo jako jedyne mnie nie uczulają

Gość gość
dziewczyny a dużo potrzeba na początek gryzaków?grzechotek?butelek? smoczków?

Gość gość
jeden smoczek na początek wystarczy - teraz jest promocja smoczków w Rossmannie, 1 butelka, gryzaczki, zabawki i inne pierdoły przydadzą się później (ok. 3 m-ca najwcześniej)

Gość gość
żadnych grzechotek, zabawek - noworodek takimi rzeczami nie będzie zainteresowany, poza tym na pewno dostaniesz coś w prezencie od rodziny

Gość gość
Gryzaki, grzechotki w gole nie sa potrzebne przez pierwsze 3 miesiace. Butelki 2 wystarcza, nawet jesli nie bedziesz karmic piersia.

Gość gość
Smoczka możesz nie kupować, gryzak i grzechotka później. Jak masz mało kasy kup najpierw rzeczy wymienione wyżej. Potem będziesz sobie dokupywała. Z kosmetyków tylko płyn do mycia (np. pianka dzidziuś, albo płyn niveababy), do pupy np. pebhanteh i wsio. chyba, że rodzisz jesienią, zimą to krem na każdą pogodę nivea baby (do smarowania buzi przed wyjściem na powietrze)

Gość gość
Potwierdzam - kosmetyki z BabyDream są bardzo dobre i tanie, teraz jest promocja pudru, kremu na odparzenia chociaż na początek ja kupiłabym Sudocrem - ostatnio był w promocji w Rossmannie

Gość gość
Smoczka możesz nie kupować - ja bym kupiła, dziecko może mieć silny odruch ssania - teraz w Rossmannie jest promocja - 2 smoczki za niecałe 7 zł i WYRÓB SOBIE KARTĘ ROSSNĘ

Gość gość
nic mi nie wyswietla ten link

Gość gość
Ja się zmiescilam, ale kompletowalam 5 miesiecy a nie na ostatnia chwilę. Wozek 200, lozeczko drewniane -40 zl. ubranka 0-6miesiecy 180 zl, piluszki tetrowe tak do buzi, butelki avent- mozna wyparzyc, karuzela wanienka, kocyki posciel disney, kolgra ochraniacz na lozeczko i cala masa pozostalych rzeczy fotelik maxi cosi - 100 zl, nowy mial tylko smoczek i materac oraz kosmetyki- kupilam tylko balneum do kapieli, hipp do mucia ciala i wlosow, sol f. do oczek, octanisept mialam jeszcze w domu. Wszyscy sie zachwycali jakie piekne. Ale poniewaz w ciazy mialam lezec i sie nie wysilac to wyszukiwalam fajne tanie rzeczy w dobrym stanie a maz po to jechal głownie na tablicy pl i alegro ale trzeba troche czasu poswiecic.