Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chłopak00001

Mam dziewczynę młodszą o 12 lat

Polecane posty

Gość Chłopak00001

Chciałbym opisać Wam moją sytuację. Poznałem rok temu dziewczynę o 12 lat młodszą ode mnie. Spotykaliśmy się i spędzaliśmy coraz więcej czasu. Stopniowo zakochaliśmy się w sobie. Dziewczyna jest obecnie na 4 roku studiów. Bardzo się lubimy i kochamy się w sobie. Wyznaliśmy sobie wzajemnie że takiej miłości jeszcze nie przeżyliśmy w swoim życiu. Wszystko nam się układa prócz jednego. Widzę że dla niej problem różnicy wieku jest poważny. Na co dzień, jak myślę, nie zwraca na to uwagi. Powiedziała nawet kiedyś, że różnicy wieku nie odczuwa. Coraz częściej zastanawia się również jak będzie wyglądała nasza przyszłość i czy nie będzie problemów z racji dużej różnicy wieku? Jej wątpliwości pogłębiły się gdy po rozmowie z matką usłyszała słowa: "Zastanów się dobrze, jesteś jeszcze młoda. Później jak minie ta fascynacja mogą pojawić się problemy, o których teraz nawet nie myślisz". Dla mnie nie ma problemu wynikającego z różnicy wieku. Jestem z nią bardzo szczęśliwy i bardzo ją kocham. Nie mieszkamy razem. Martwi mnie jednak to że ona tak bardzo się tym przejmuje. Dziewczyna prowadzi dość bujne życie towarzyskie. Ma bardzo dużo znajomych - rówieśników, których zresztą sam poznałem. Widzę jednak, że dla niej to dość krępujące przyznać się do posiadania o tyle starszego chłopaka. Irytuje mnie to czasami, że tak bardzo zwraca na to uwagę. Zdaję sobie sprawę z tego, że to nie typowe dla rówieśników w jej wieku. Wielokrotnie rozmawiałem z nią o tym. Zapewniałem ją o mojej miłości do niej. Chciałbym poznać Wasze zdanie na ten temat. Szczególnie, kobiet które mają podobne doświadczenia. Dodam tylko że jestem osobą bez nałogów, bez przeszłości kryminalnej, bez dzieci i innym zobowiązań. Wyglądam w opinii innych osób na 28 lat. Tylko jest ta nieszczęsna różnica wieku. Czasami zastanawiam się, że może to jednak nie jest miłość prawdziwa i dojrzała z jej strony, jeśli tak poważny robi z tego problem? Napiszcie proszę co o tym myślicie.

Gość gość
Ja jestem z mężczyzną starszym ode mnie o 10 lat. Również chciałabym, aby był trochę młodszy. Jednak jest jak jest. Czasu się cofnąć nie da, a jest dla mnie dobry, czuły, kochający i nie mam zamiaru szukać innego :)