Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie macie wykształcenie i co teraz robicie

Polecane posty

Gość gość

Ja zacznę, skończyłam administrację na UAM. Pracuję w szklarni w Holandii...

Gość gość
Nie rozumiem ? Chwalisz sie czy zalisz a moze piszesz ksiazke i zbierasz dane o ludziach

Gość gość
nie ty jedna z dyplomem magistra pracujesz fizycznie za granica niestety takie czasy

Gość gość
do pierwszego gościa - jeśli cię temat nie interesuje to s********j, mnie akurat zainteresował. ja studiowałam na asp w gdańsku grafikę i teraz szukam pracy w uk.

Gość zdolowana zona
3 rozne kierunki skończone i pracuje w zawodzie

Gość Podstawowe i od 10 lat
prowadzę własną firmę. Wcześniej pracowałam jako kasjerka

Gość gość
mi jest czasem ciezko jak sobie pomysle ze studiowalam 5 lat na nic bo tutaj pracuje ponizej swoich kwalifikacji czlowiek tylko moze sie zdolowac ciezko sie jest wybic gdzies wyzej czyz nie lepiej maja prosci ludzie z konkretnych fachem w reku jak piekarz czy cukiernik ktory w PL po szkole podstawowej tylko 3 lata sie uczyl i teraz ma lepiej jak ja pracuje w zawodzie moze nawet lepiej zarabia

Gość gość
95% ludzi po studiach nie nadaje sie do pracy zawodowej. Normalne ze musisz sie przebic i zdobyc doswiedczenie. a jak jestes wybitna i ambitna, otwerasz wlasna firme o podony zakresie dzialanosci i zarabaisz fortune, wiec w czym problem ? - do Pani po ASP, jestes singielka? masz jakiegos maila?gg?

Gość gość
Ja w PL Marketing a poza PL Statystyka - dwa dyplomy. Pracuje od 3 lat w zagranicznych korporacjach, zarabiam dobrze, studia (i te Pl i te poza) pomogly mi bardzo. Ale na poczatku za granica sprzatalam domy - uczylam sie jezyka, studiowalam, strasznie duzo pracy kosztowalo mnie ukonczenie Statystyki. Dalam rade...ale zawsze bede pamietac pierwszych kilka lat za granica, kiedy to sprzatalam u ludzi. Mam nadzieje opowiedziec kiedys cala historie mojemu synowi - bo naprawde mozna osiagnac duzo jak sie chce. W moim przypadku bardzo duzo pomogl mi maz - tylko on potrafi mnie tak wsperac i wierzyc we mnie...

Gość gość
Wyzsze. Leze w łóżku. :p

rok studiow w Polsce, licencjat i magister robiony w Londynie, obecnie pracuje w kadrach w miedzynarodowej firmie konsultingowej. Zaczynalam od pilnowania dzieci i kelnerowania. Niedawno skonczylam 26 lat.

Gość gość
Konczylam historie w Polsce. Pracuje w duzej firmie telekomunikacyjnej w Londynie jako Billing Analyst.

Gość gość
a z czego robilas masters? ja wlasnie koncze licencjat z prawa za granica i mysle z czego zrobic magisterke.. chcialabym zdobyc prace w jakies wlasnie firmie miedzynarodowej dokladnie tylko nie wiem w jaka dziedzine pojsc - finance/ management?

Gość gość
komentarz byl do milka111

Gość fixi dixi
magister sztuki, grafika użytkowa, w Pl grafik w firmie reklamowej tu kontrola drobnych części samochodowych, bida :D

Gość gość
srednie plus matura pracuje w biurze w Niemczech maz ma swoja firme rowniez po sredniej wystarczy :)

Gość gość
Jak sie dostalas do biura tylko ze srednim?

Gość gość
pracownik spoleczny/pedagog spoleczny. studia w DE. pracuje w domu dziecka, juz w drugim. w pierwszym 3 lata, w tym teraz 6 miesiecy. 36 lat

Gość gość
wyksztalcenie srednie, siedze teraz przed kompem.

Gość gość
nie trzeba miec wyzszego do biura liczy sie np w moim przypadku znajomosc niemieckiego jak i polskiego oraz troche szczescia w poszukiwaniu pracy nie szybko ale znalazlam

Gość gość
W Anglii do pracy w biurze tez nie musisz miec wyzszego wyksztalcenia, ale coz z tego, skoro zarobki marne - £6.19-7/h i to brutto, do max.£8-8.50

Gość gość
tylko w polsce nawet do segregowania poczty wymagaja studiow wyzszych. Nie oszukujmy sie, nie kazde stanowisko biurowe to praca umyslowa.

Gość gość
tylko w polsce do biura chca z wyzszym :O zakompleksione gnojki, ktorzy chca widziec osoby studiujace 5 lat parzace im kawy i przekladajace papiery z miejsca na miejsce :O w kazdym innym kraju wysoko rozwinietym, studia sa furtka do duzej kariery: lekarz, prawnik itp. a sekretarka ma wprowadzac dane do komputera, umawiac na psotkania i parzyc kawe, nie trzeba tu licencjatow :O

Gość gość
nie jest tak zle :) mam te moje 1400eu ale fajna sprawa bo nie pracuje po 8 godzin i to tez sobie cenie

Gość gość
dlatego kiedys w Polsce bylo o niebo lepiej prace w biurze mozna bylo spokojnie dostac rowniez ze srednim tyle ze jak ktos juz wspomnial praca biurowa pracy- biurowej nie rowna

Gość gość
Smieszne maja niektorzy pojecie o pracy sekretarki. PA w moim dziale nigdy nie robi nikomu kawy, ale organizuje wszystkie spotkania i treningi, prowadzi Sharepoint, wysyla roznorakie request, czy to komus jest potrzebny nowy laptop czy jak sie zepsuje maszyna do kawy, jest odpowiedzialna za Data Protection w dziale, komunikuje sie z innymi dzialami w naszym imieniu, organizuje nam hasla do systemow, loguje roznorakie system issue i ogolnie ma kupe roboty, kark na glowie i roznorakie aplikacje w jednym paluszku.

gość: "zakompleksione gnojki, ktorzy chca widziec osoby studiujace 5 lat parzace im kawy i przekladajace papiery z miejsca na miejsce" ------------------------------------------- A to ciekawe co piszesz, bo zakompleksione gnojki dają pracę a te niezakompleksione mózgi z dyplomem muszą ładnie prosić o to, żeby tą kawę móc parzyć. Jak widać, to z ciebie wylazły kompleksy, że masz wyższe a nie masz pracy i musisz prosić kogoś (wg. ciebie byle kogo) o pracę. Ten wpis niestety, ale cię obnaża.

Gość gość
[A to ciekawe co piszesz, bo zakompleksione gnojki dają pracę a te niezakompleksione mózgi z dyplomem muszą ładnie prosić o to, żeby tą kawę móc parzyć. Jak widać, to z ciebie wylazły kompleksy, że masz wyższe a nie masz pracy i musisz prosić kogoś (wg. ciebie byle kogo) o pracę. Ten wpis niestety, ale cię obnaża.] - ani z ciebie psycholog, ani detektyw ;) ja nie mam wyzszego, ale mam prace ;) a zakompleksione gnojki sa w 90% na kierowniczych stanowiskach, pewnie ze tez sa po studiach, szkoda tylko, ze wlascicielami firm, w ktorych sa dyrektorami, prezesami itd sa ich wujkowie, ojcowie, tescie itp :P