Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zofia_1985

Dieta na odległosc

Polecane posty

czesc dziewczyny! czy któraś z was słyszała może o jakiś metodach odchudzania na odległośc?i nie chodzi mi o wszechobecne diety i dietki niewiadomego pochodzenia na stronach i forach internetowych, bo problem z wagą jest u mnie spory, dochodzą do tego problemy zdrowotne a niestety pochodzę z małej mieściny, gdzie nikt chyba nigdy o dietetyku nie słyszał, może jesteście w stanie coś podpowiedziec?

Ostatnio moja koleżanka miala konsultacje przez telefon, pozniej dostała diete. była bardzo zadowolona. Poszukaj w necie - moze znajdziesz jakiś kontakt, jesli taka forma by ci odpowiadała.

Gość oczywiscie ze tak
mojdietetyk.pl tam można dostać dietę przez internet..ale oczywiście po wpłacie... ja korzystam z tej poradni , ale regularnie jeżdzę do pani dietetyk... to jak u Ciebie wygląda ta nadwaga

tzn że diete dostajesz przez internet ale i tak trzeba jezdzić osobiscie do dietetyka tak? troche cięzko...

Gość oczywiscie ze tak
powiem szczerze że nie wiem...bo ja jeżdżę więc nie wiem..a powiedz mi....dlaczego nie chcesz jeździć do dietetyka..?? no i nie napisałaś ile warzysz??

73kg , nie jestem zbyt zadowolona ze swojej diety, jezdzić może i bym chciała tylko nie mam za bardzo jak, najblizszy dietetyk (o niezbyt dobrej opinii) jest w promieniu 80km:/

Gość oczywiscie ze tak
uuu to gdzie ty mieszkasz???... eee 73 kg... to nic...takiego

Gość Grażynnna
Dietki niewiadomego pochodzenia mogą być niebezpieczne, dlatego lepiej będzie jeśli faktycznie wybierzesz się do dietetyka, który na podstawie przeprowadzonego wywiadu i zleconych badaniach określi ci odpowiednią dietę. Mówisz, ze masz sporo do zrzucenia. W takim razie powinnaś tez postawić na aktywność sportową i ewentualnie wesprzeć się preparatami wspomagającymi odchudzanie. Ja sama używam dokładnie takich tabletek http://nutrina.pl/28,slimette.html i odchudzanie idzie mi całkiem nieźle. Już udało mi się pozbyć 12 kilo w kilka tygodni.

preparattów też juz sie nauzywałam roznych szczerze powiedziawszy, a bardziej chyba potrzebuje takiego wsparcia i prowadzenia konkretnie bo dieta dieta ale pozniej i tak wszystko wraca:/ mmka789 a moglabys sie dowiedziec dokladnie co to za instytucja i jak sie tam dostac?

Gość oczywiscie ze tak
do Grażynnna Dietki niewiadomego pochodzenia mogą być niebezpieczne, głupoty opowiadasz.....!!!!!!! nie masz pojęcia zapewne o diecie od dietetyka, więc nie wiem dlaczego wypowiadasz się w tym temacie to po pierwsze.... a po drugie.. nie no masz racje diety typu Dukan itd..są bardzo zdrowe..

Gość oczywiscie ze tak
do Grażynnna ok sorry doczytałam co napisałaś

Gość oczywiscie ze tak
do Grażynnna to gratuluje, ale jestem pewna w 100 % że przytyjesz..chyba że zamierzasz je brać do końca życia..i . nie schudłaś z tłuszczu..tylko tkanki mieśniowej i wody.. autorce tabletek nie polecam..dieta i ćwiczenia

Gość mmmka789
wydaje mi się , ze to to: www.sano-diet.com/

przejzalam strone, wyglada ciekawie, ale zadnych opinii pacjentow, moznaby się podpytac jeszcze kogos

Gość aquarel1986
moja mama korzysta z porad sano diet, bardzo sobie chwali

Gość aquarel1986
moja mama korzysta z porad sano diet, bardzo sobie chwali

Tak przegladam to forum, bo szczerze powiem chodzi mi po głowie to by wziąć się za siebie, a jakos mobilizacji do diety i ćwiczeń brak. Do dietetyka też nigdy się nie wybrałam, ale jeśli mówicie, że jest taka opcja "na odległość" .. a jak to właściwie wygląda? ile trwa taka rozmowa? zawsze dostaje się dietę ? przyznam, że zainteresowało mnie to co napisałyście ;)

Gość fgdfgfdgdfhdr
Z tego co wiem to tego rodzaju poradnie najpierw przeprowadzają wywiad, w którym ustalają jaki jest twój stan zdrowia, tryb życia, gust kulinarny, ile kg chce się schudnąć w jakim czasie itd. Na podstawie ustaleń jest opracowywany jadłospis i indywidualne zalecenia. Moim zdaniem jak współpraca z dietetykiem to długofalowa, połączona z konsultacjami i kontrolą, a nie odebranie diety i nara...

Brzmi nieźle ;) faktycznie jeśli ktoś zajmie się tak profesjonalnie, nie jednorazowo. Można się nad tym zastanowić.

Bardzo ciekawy pomysł, może sama z niego skorzystam:) Ale czy napewno polecacie? bo ja już raz byłam osobiście nawet u dietetyka, który potraktował mnie strasznie przedmiotowo i dał mi gotową dietę z szuflady ...;/

No niestety :( poczułam się okropnie:( Ale dzisiaj zadzwoniłam do tej poradni którą polecałyście i umówiłam się na konsultację za tydzień w weekend :) Trochę odległy termin, ale niestety wcześniejsze były zajęte :( Mam nadzieję, że to pomoże :) Dam Wam znać po :)

skoro mają tylu pacjentów, to może to coś fajnego. Daj koniecznie znać jak poszło, trzymam kciuki :)

Gość gość
...no tak, bo w koncu jakby nie mieli klientów to chyba na najszybszy wolny termin by zapisywali :P

Gość marlllenqa
a odchudzania z Vitalią próbowałaś? Mają naprawdę świetne programy no i właśnie idealne do odchudzania na odległość