Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bavaba

ślub bo ciąża

Polecane posty

Gość bavaba

hej , jestem w ciazy w 5tygodniu , kazdy naciska zebym wziela slub bo wypada a ja niewiem czy chce z brzuchem .... mamy wczesniejszy termin na 2014 wrzesien.....

Gość gość
co wypada? bo nie rozumiem i komu?

Gość bavaba
zeby dziecko sie urodzilo w normalnej rodzinie , a nie zeby bawilo sie u rodzicow na weselu

Gość gość
ślub ze względu na ciąże jest ślubem wymuszonym, ja sama jestem w ciąży w zasadzie to za tydzień mam termin porodu, ślub planowaliśmy na 2015 rok i w tym roku go weźmiemy,żadna ciąża tego nie zmieni, a Ty nie słuchaj ludzi, mi też mówili że to tak nie ładnie bez ślubu i w ciąży,a szczególnie babcia naciska, ale jej nie słucham to moje życie i nic nikomu do tego. A tak w ogóle gratuluje :) a jeszcze przytoczę taką anegdotę moja kuzynka (też namawiana przez rodzinę i babcię) jak zaszła w ciąże brała ślub była wtedy w 7 bądź 8 miesiącu nie pamiętam już, to ledwo do 12 wytrzymała i poszła spać, bo była wymęczona, to co to za wesele? jak już chcecie brać ślub bo wypada, to lepiej po narodzinach dziecka.

Gość gość
wg mnie jeśli i tak mieliście ślub brać to przecież ciąża nie jest jego powodem. Tylko przyśpieszacie datę i tyle. Dla mnie dziwniejsze jest , jak ludzie czekają aż dziecko się urodzi itp. Bo nie widzę sensu.

Gość bavaba
dziekuje:) tez jestem tego zdania ale jak slucham od babci rodzicow moich i faceta to az dziwnie mi sie robi , ich zdaniem to wszystko bardzo zle robimy bo zamieszkalismy razem pol roku temu , teraz ciaza a kiedys dopiero slub.....

Gość gość
zeby dziecko sie urodzilo w normalnej rodzinie , a nie zeby bawilo sie u rodzicow na weselu __________________ Normalna rodzina nie dba o takie pozory.

Gość gość
Ja wzięłam ślub ze względu na dziecko i po części tego żałuję. Nacisk był i to irytujący, a że mieszkałam z rodzicami wtedy to była dla mnie katorga i mnóstwo stresu. Jesteśmy razem, myślę, że coś tam do siebie czujemy, ale żałuję. Wy jednak jesteście w innej sytuacji, planowaliście już ślub.

Gość gość
a ja bym brała teraz - na co czekać jak chcecie być razem? na termin sali weselnej czy orkiestry? czy liczycie że się w te lata jeszcze rozejdziecie? może i jestem staroświecka ale fajnie jak dziecko rodzi się w pełnej rodzinie - ma ojca od razu a nie musi bawić się we wpisywanie mu w akta tatusia itd. piszą tu co to za wesele w ciąży jak zmęczona itd. a co to za wesele z małym dzieckiem? będzie siedziało w domu z opiekunką czy latało po sali i ciągle do ciebie przybiegało nawet jak ktoś się nim zajmie - a czy przewidzisz czy akurat wtedy nie będzie chore czy coś? ja bym brała ślub i cieszyła się że tak się ułożyło - skoro mieszkacie, dziecko będzie to na co czekać?

dla mnie branie ślubu, a nawet przyśpieszanie ze wzgl na ciążę to czysta głupota! Dziewczyny zdajecie sobie sprawę z tego ile stresu to kosztuje?:) To piękne wydarzenie ale szalenie stresujące:) Poza tym nie wiadomo jak się będziecie czuć, ja przez pierwszy trymestr spałam jak suseł i było mi obojętne gdzie i w jakiej sytuacji:) Potem czułam się w miarę dobrze, teraz znowu mam twardy brzuch więc muszę ograniczyć ruch. Tańczenie na weselu odpada. Poza tym sukienka ślubna:) Nie chcecie wyglądać ładnie?:) Jak miałam ostatnią przymiarkę sukni to przede mną była dziewczyna w zaawansowanej ciąży, w sukience wyglądała po prostu brzydko:( Dziewczyny popuszczały gorset...ale dziewczyna była wyraźnie napuchnięta, ledwo stała. W sumie to żal mi jej było, bo powinna leżeć sobie w domku na kanapie i czekać na poród, a nie stresowac się ślubem.... Ja bym na jej miejscu poczekała pół roku i wtedy się hajtnęła i przy okazji dzieciaczka ochrzciła:)

Gość gość
Ja bym poczekała aż się dziecko urodzi. W ciąży jest różnie. Dziś czujesz się dobrze a jutro możesz w szpitalu wylądować. Taka prawda. Już pomijam to że się nie zabawisz na weselu, ale chodzi o to że wydacie na zaliczki i w ogóle na wszystko a tego dnia możesz leżeć w szpitalu. Nie przewidzisz tego...

Gość gość
Wypada czy nie, to nie lata kiedy było wstyd mieć brzuch bez ślubu. Jeżeli chcecie być razem to weźcie mały ślub w gronie najbliższej rodziny i dziecko urodzi się już w pełnej rodzinie. Jeżeli nie macie potrzeby brania ślubu i jest wam dobrze tak jak jest to go nie bierzcie tylko dlatego że ktoś tego od was wymaga.

Gość facet na tym forum
to wyobraźcie sobie co musi teraz dziecko przeżywać

Gość gość
a jak już tak koniecznie chcecie tę "pełną rodzinę" to teraz weźcie cywilny. Pól godziny w urzędzie i ;po sprawie :)

Gość facet na tym forum
później mówią że dzieci znerwicowane

Gość bavaba
i chyba czegos nie przemyslalam , dziekuje bardzo za opinie , jednak trzeba poczekac , nie chce tej ciazy narazac , bo naprawde sie ciesze z niej:) dziecko na pierwszym miejscu , najwyzej bedzie mialo zdjecie na slubie mamy i taty:)

mniej denerwujące jest gadanie niz przygotowania do ślubu autorko rodzinę olej, a partnerowi powiedz, że ma Cie nie stresować i tyle:)

Gość gość
a po ciąży z dzieckiem to już nie ma stresu?? dziewczyno widać że nie wiesz o czym piszesz - dopiero potem jest stres wszechogarniający i uwierz że przez pierwsze pół roku to ja nie miałam czasu spokojnie się wsikać a gdzie tam organizowanie wesela itd.

Gość TheRedRose
Dla mnie wstydem byłoby iść do ślubu z brzuchem. Nawet jeśli jest to wczesna ciąża, tak powiedzmy w okolicach 4 miesiąca, to i tak każdy zawistny może sobie obliczyć, że dziecko poczęte jeszcze przed ślubem,a wtedy łatka, że ślub tylko ze względu na dziecko, będzie już do końca Waszego życia. I tak jak mówi errteeeee, pełną rodziną już jesteście i nie musicie tego przed nikim udowadniać. A dziecka nie będzie interesować, czy tułaliście się po urzędach czy nie. Ale na Twoim miejscu wzięłabym tylko ślub cywilny + obiad w restauracji dla najbliższego grona, więc rodzice, rodzeństwo, dziadkowie. A kościelny możecie wziąć, gdy dziecko będzie miało już powyżej roku, wtedy nie zamęczycie go weselem, pójdzie spać a noc będzie dla Was.

dziecko mniej odczuje stres przygotowań do ślubu po urodzeniu, poza tym za jednym zamachem można zrobić ślub i chrzciny:P to nie musi być 6mieś, może być dłuższy okres czasu

Gość bavaba
najgorzej bd z przyszla tesciowa , ona mi juz powiedziala ze ma 4corki ktore zaszly przed slubem ale i tak byl najpierw slub pozniej porod, partner jest zdania ze jestesmy razem i nic tego nie zmieni , a co do slubu powiedzial ze mozemy i tak i tak...

a już teraz można wybrać, salę, zespół, fotografa, zrobić nauki, nie widzę problemu, po urodzeniu zostawiłabym tylko ubrania, obrączki no i załatwianie zaświadczeń niektórzy rezerwują terminy 2 lata przed

Gość gość
teściowa sie wcale nie przejmuj :) jak sie bedzie czepiac to jej powiedz ze małżeństwa z wpadki sie najczesciej rozpadają ;)

Gość bavaba
sale i orkiestre mamy na wrzesien 2014

Gość gość
swo droga nieźle te córki wychowała jak wszystkie wpadki zaliczyły :) może u nich to jest jakiś sposób żeby łapac na dziecko? :)

Gość gość
skad wiesz ze wszystkie

Gość bavaba
bardzo cwane sa moze dlatego mi sie wydaje ze czepiaja sie bo jedynego brata narzeczona.... wiem ze jedna z nich za maz z brzuchem szla po niecalym pol roku bycia z Sb...

Gość gość
Nasz syn sie bawil na naszym weselu i mamy z nim cudowne zdjecia. W trakcie podpisywania dokumentow i w cxasie przysiegi mielismy go na rekach wiec mozna powiedziec ze mial w tym czynny udzial :) Inna rzecz jak kiedys zobaczy te zdjecia to na 100% zobacxy na nich ludzi, ktorzy sie bardzo kochali a dodatkowo bardxo kochali jego. I na pewno nigdy nie pomysli ze starzy MUSIELI sie przez niego pobrac jak to bywa w przypadkach slubow wyymusxonych ciaza... Sorry za literowki-pisze z t huelefonu

Gość gość
ja brałam ślub cywilny, tak dokładnie dlatego, że ciąża. Powodem była moja choroba i strach, że w szpitalu mąż będzie musiał czekać na moją mamę, bo lekarz uzna go za osobę obcą i nie udzieli mu informacji. Ślub kościelny wzięliśmy razem z chrzcinami, bo tak chcieliśmy od początku. Jeżeli nie jesteś na nic chora (ja mam epi) to spokojnie zaczekajcie