Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robić gdy dziecko półtoraroczne NIE SŁUCHA SIĘ

Polecane posty

Gość gość

gdy ściąga kapcie i skarpetki i biega po mieszkaniu boso? gdy nie chce nosić czapki na głowie, a na dworze jest zimno? jak postępować?

Gość gość
mamy, pomóżcie:)

Gość gość
a co mu zaszkodzi jak sobie boso pobiega... to zdrowe dla stopy - dziecko wie co dobre.... i serio już tak zimno jest że w czapce trzeba chodzić???????? najwidoczniej dziecku gorąco to ściąga.....

Gość gość
pozwól, że to ja będę decydować o tym czy moje dziecko ma chodzić w kapciach po zimnych kaflach teraz, gdy u mnie za oknem jest 7 stopni powyżej zera;) jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia w temacie, to po co w ogóle wypowiadasz się?

Gość gość
mam podobnie z moim dwulatkiem. O ile jak sciagnie skarpety to pol biedy, to sciaganie czapki mnie irytuje, a wg mnie poranne temperatury juz tej czapki 'wymagaja'... Ostatnio pomoglo pokazywanie, ze inne dzieci nosza czapki, albo mowilam ze tata tez nosi czapke jak jest zimno

Gość gość
dziewczyny, powiedzcie co robicie w sytuacjach tego typu? moje tłumaczenie nic nie pomaga:(

Gość gość
może zakładaj czapke ze sznurkiem co się wiaze pod szyja

Gość gość
ja odwracam uwagę dziecka i zakładam mu tą czapkę jak jest zajęty czymś innym, są jednak sytuacje, kiedy po prostu dziecku stanowczo nie pozwalam na coś niestety nie chcę wychować rozpieszczonego dziecka, dlatego czasem jest płacz, ale nie pozwalam się bawić np. piekarnikiem oczywiście przytulam, tłumaczę ale zabraniam i już, za chwilę zapomni i bawimy się czymś innym

Gość xxxxxxxxxxxxxxx
Bo ty zadziorna jesteś a dzieci lubią mieć swobodę decydowani za siebie :)

Gość gość
dzieci chca o sobie decydowac, ale sa sytuacje, kiedy nie moga, nie pozwole swojemu synowi chodzic bez czapki jak jest zimno/biegac po ulicy/bawic sie kuchenka bo on tak chce

Gość gość
u mnie odwracanie uwagi na nic się zdaje, bo po chwili znowu czapkę ściąga :O

Gość mamuśka234590
powiedz dziecku że idziecie w jakieś fajne miesjce i musi mieć czapke. Jak ściągnie to powiedz że jeszcze jedno ostrzeżenie i nie idziecie tam, jak nie poslucha wracacie do domu. Po kilku razach przejdzie dziecku, jak zobaczy że omija go coś fajnego.

Gość gość
coz w tym nadzwyczajnego. Kazde dziecko tak ma. Jak czapka jest niewygodna to sciaga. Przeciez nei robi tego na zlosc. Dziecko jest za male by rozumiec, albo pamietac twoje tlumaczenie. Jak podrosnie to zrozumie.

Gość gość
Ja zalozylam takie miekkie kapcie najpierw rajtuzki a na to kapcie i jak mala sie zdziwila co to jest i oczywiscie bunt ze ona ich niechce to pokazalismy z mezem ze one sa super ze my tez mamy kapcie zobacz i chcesz tez tak jak mamusia i tatus nosic takie kapcie a ona stanowczo glowka ze tak tak od tamtej pory uwielbia je i kaze sobie zakladac, hah pozazdroscila nam i prosze pomoglo A z czapka letnia w upaly tez sie buntowala, dawalam jej taka zawiazywana pod brudka, ale teraz wszystko dziala na zasadzie ze my mamy to ona tez chce wiec jest spokoj (corka skonczyla 17 miesiecy)

Gość gość
"pod brudka"-to juz syf :O

Gość gość
a kto normalny zakłada dziecku czapkę w upały? tutaj jest mowa o 7 stopniach

Gość gość
dziecko "podrośnie" to zrozumie? czyli co? do tego czasu najlepiej z dzieckiem nie wychodzić z domu, bo "nie rozumie"?:O czy wychodzić bez czapki i czekać aż się przeziębi?:O

Gość gość
Odwracac uwage,spiewac,tanczyc :D