Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zęby

Polecane posty

Gość gość

Jak zaradzić zgrzytaniu zębami 11 miesięcznej córki? Wyszło jej 7 zębów i się nauczyła zgrzytać. Ja się staram nie zwracać uwagi bo jak to zrobię to jest tylko gorzej. Jak teściowa Ją upominała to się rozkrzyczała. Może jakaś mama ma podobny problem i coś doradzi?

Gość gość
Hmm ja bym poszła do dentysty... Bo są jakieś specjalne nakładki dla osób które zgrzytają zębami ale nie wiem co dentysta może zalecić dla takiego maleństwa....Ale zapytać zawsze możesz

Gość gość
moga to być pasozyty

Gość gość
I co że niby dziecko zęby swędza?

Gość gość
zgrzytanie w nocy i przez sen to może być objaw pasożytów. ale żeby w dzień to nie słyszałam żeby to pod owsiki było.

Gość gość
Niekoniecznie pasożyty. Jest to dla niej coś nowego, podoba się to zgrzytanie i już. Jak zachwyci się czymś innym to przestanie. Po prostu staraj się tego nie zauważać.

Gość gość
Zamiast krytykować lepiej doczytać;-) Faktycznie czasem zgrzytanie zębami to pierwszy objaw pasożytów

Gość gość
może miec robaki i dlatego tak robi

Gość gość
swiadome zgrzytanie, to nie pasozyty. Moja tez tak miewa okresowo jak wychodza jej kolejne zęby. Pozgrzyta, pozgrzyta i przestaje. I tak do kolejnego zęba.

Gość gość
Mnie się wydaje, że jeśli ona robi to świadomie, to po prostu jej się to podoba.. A Twoja córka jak była młodsza np.nie pluła? tzn. nie robiła tak ustami (w wieku np. 5-7 miesięcy), że prychała , tak jak gdyby pluła? Bo to są czynności, które dzieci robią jakiś czas i przestają. Czy ona długo już tak robi? Może nie zwracajcie uwagi, to przejdzie, albo inaczej, jak zaczyna to robić, to odwróćcie jej uwagę, niech Wam pośwpiewa jakieś lalala czy potańczcie.. no cokolwiek.

Gość gość
O widzicie, nie wiedziałam o pasożytach. No jasne, że pluła czy wzdychała czy cokolwiek innego :) Nawet kaszlała. Nie zwracam uwagi staram się ją zająć czymś, daje chrupka. Bawie się, śpiewamy. Właśnie dla mnie to coś nowego, pierwsze dziecko i te zgrzytanie. Zapytam pediatry no chyba, że przejdzie. Dzisiaj zgrzytała tylko raz, a przez sen tego nigdy nie robiła. Może i przez zęby bo chyba jej kolejny wychodzi. Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
a Wy jak zwykle z chorobami.