Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DariaAnna

Chciałabym się usamodzielnić

Polecane posty

Gość DariaAnna

Chciałabym zamieszkać sama, ale nie wiem czy poradzę sobie. Nie zarabiam dużo, bo tylko najniższą krajową. Czy są tu osoby, które tyle zarabiają i zyją na własny rachunek?

Gość gość
chcesz wynając pokoj? może jak znajdziesz pokoik za 500 zl, to dasz rade jakos sie utrzymac.

Gość DariaAnna
Myślałam o mieszkaniu 2 pokojowym np z siostrą albo jakąś koleżanką. tak za ok 800 miesięcznie na 2

Gość gość
800zl to pewnie sam wynajem, ale jeszcze rachunki z 500zl, wiec cale pensja pojdzie. L:udzie ktorym rodzice nie kupili mieszkania mają naprawdę ciężko.

Gość DariaAnna
znalazłam 400 za wynajem + 400 czynsz no i do tego opłaty. Najgorsze jest to, ze wiem, ze rodzice nie będą w stanie mi pomagać a bardzo chciałabym się juz usamodzielnić, bo mam już 22 lata :/

Gość gość
już 22 lata? nie przesadzaj, są ludzie co mają 30 lat i mieszkają z rodzicami

Gość DariaAnna
Przy moich dochodach w życiu nie dostanę takiego kredytu

Gość DariaAnna
No ok może przesadziłam z tym wiekiem, to jeszcze nie dramat. Ale chciałabym już się wyrwać z mojej wiochy :/

Gość gość
a jaki masz metraż mieszkania, z kim mieszkasz i czy masz swoj pokoj?

Gość DariaAnna
Mamy duży dom z ogrodem. Mam swój pokój ( niedawno go nawet wyremontowałam) ale męczy mnie już życie na wsi. Na każde zakupy, imprezę, spacer muszę gdzieś jechać, bo tutaj nie ma co robić

Gość DariaAnna
Na same dojazdy do pracy tracę 300 zł miesiecznie więc tą kasę mogłabym przeznaczyć na mieszkanie

Gość gość
Ja chętnie zamieszkalbym ze swoją dziewczyna, zarabiam ponad 2tys ona około 1500 spokojnie moglibyśmy sobie wynająć mała kawalerkę, ale rodzice mają na nią wielki wpływ... mimo że podobno mnie lubią i akceptuja, nie chca aby sie od nich wyprowadzala... A co do Ciebie droga autorko myślę że mieszkanie z jakąś dobra przyjaciółka czy koleżanka to nie jest zły pomysł, próbować zawsze można ;)

Gość gość
to ja ci zazdroszczę, ja bym chciala mieszkac na wsi... masz ladny duży domek, ogrodek, swoj pokoj i ci źle. Jak rodzice umrą to pewnie wszystko bedzie twoje. Niektorzy nie doceniają tego co mają.

Gość DariaAnna
To też jesteś w kiepskiej sytuacji . Ta dziewczyna to jedynaczka? Rozglądam się za mieszkaniem w mieście oddalonym o jakieś 30 km od rodziców więc nie jest źle, ale przed przeprowadzką jeszcze muszę znaleźć pracę w tym mieście zeby móc do pracy chodzić na nogach ;)

Gość DariaAnna
Może i fajnie się mieszka na wsi, ale jak narazie to nie dla mnie. Ja bym wolała mieszkać w miejscu gdzie jest co robić, a nie tylko chodzić z psami po łąkach :P