Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thnryt65

Dlaczego pracodawcy przyjmują osoby które NIC nie potrafią

Polecane posty

Gość thnryt65

Dlaczego pracodawcy przyjmują osoby, które NIC nie potrafią?! Bo zgadzają się na pensję minimalną, a osobie z mózgiem musieliby zapłacić 200zł więcej?! Byłam dziś do zdjęcia do dowodu. Babka zrobiła mi 40 zdjęć. Nie ustawiła mnie, nie ostrzegła, kiedy robiła zdjęcie, sama też jakoś specjalnie się do niego nie przymierzała. Zdjęcia dzieliły się na: - z opuszczoną głową - z przymkniętym okiem - z grymasem - z lampą i sznurkami w tle - niewyraźne...

Gość gość
poniewaz osoby,które nic nie potrafia gdzies muszą nabrać doświadczenia?

Gość thnryt65
Ale to na praktykach w szkole, a nie próbują brać za to kasę? Przecież są szkoły w zawodzie fotografa oraz w szkołach artystycznych fotografia jest jako jeden z przedmiotów, tam się można nauczyć kadrować i robić wyrażne zdjęcia... kucharz też się uczy gotować w szkole, a nie w restauracji...

Gość gooość
oszczędności...po co płacić 2000-2500 fachowcowi, skoro można przyjąć kogoś bez doświadczenia a czasem i bez jakichkolwiek umiejętności za 1300? byznes się kręci, a że jakość coraz słabsza...to nic, ważne, że w tej chwili to działa, za parę miesięcy już przestanie, byznes padnie i wtedy winni będą wszyscy dookoła, tylko nie sam pan PRACODAWCA-dziad, który chce zaoszczędzić.

Gość thnryt65
Nie rozumiem tego :(

Gość thnryt65
Do takich zdjęć nie trzeba fachowca, a zwyczajnie osobę, która je UMIE robić i lubi... nie żadne 2000... jestem pewna, że za 1600 by kogoś znaleźli, przecież to prosta nie wymagająca wysiłku praca.

Gość gość
oczywiście, ale w szkołach mają bardzo mało praktyk i praktyka w szkole a praca jednak inaczej wygląda. gdzieś muszą doświadczenie zdobyć. jak pracodawcy nie zatrudniają bez doświadczenia to jest narzekanie gdzie młodzi mają je zdobyć, jak zatrudniają to jest narzekanie, że zatrudniają takich co nic nie potrafią. polak to nie jest taki co by mu można było dogodzić

Gość gość
bo to zapewne siostrzeniec, albo siostrzeniec znajomego. nie wiesz jak jest?

Gość thnryt65
No już nie przesadzaj z tymi praktykami, ja nie miałam nigdy praktyk, musiałam się nauczyć obsługiwać lustrzankę cyfrową w jeden dzień (bo mi kazał pracodawca), a robię 100x lepsze zdjęcia... Mam koleżankę po liceum plastycznym, miała w każdym roku kilkadziesiąt godzin fotografii... poza tym są ludzie, którzy się w życiu tego nie uczyli w szkole, a potrafią, bo to lubią... czemu przyjmuje się tłuczków? Ta babka nie była zresztą, jak myślę, świeżą absolwentką, była po 30 spokojnie...

Gość thnryt65
Poza tym cyfrówka sama ostrość ustawi, a jakim trzeba być żłobem, żeby nie wiedzieć, że się nie robi zdjęć z zamkniętymi oczami :( A ostatnio byłam u fryzjerki i ta z kolei nie wie, ile to 1cm... skąd się takie tłuczki biorą :(

Gość frashima
to trzeba jej było powiedziać jak ma to zrobić....dżizas

Gość thnryt65
Od kiedy klient jest do uczenia kogoś swego fachu? Powiedziałam jej, co jest źle i wyszłam, może jeszcze zdjęcia za nią miałam zrobić?

Gość gość
no tak, sam mam zatrudnionych czternastu chłopa, dwóch młodych po szkole zatrudniłem. w mojej branży ciężko o pracowników, wyszkole sobie ich. cierpliwości trzeba, gówno potrafią i strasznie się stresują, byle czym, a jak się młody zestresuje to najprostszą rzecz skopie :D oj trzeba cierpliwości, jeszcze czasem chłopaki sobie jaja robią a oni łykają jak pelikany

Gość thnryt65
W niektórych branżach ciężko, ale w niektórych wiem,że jest mnóstwo zdolnych osób i wciąż stykam się z brakiem profesjonalizmu.