Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kremy przeciw rozstępom dlaczego dopiero od 4 miesiaca

Polecane posty

Gość gość

kupiłam krem zapobiegający rozstepom. Jestemw 3 miesiacu, piersi znacznie urosły i boję się, zę zrobia mi ie nowe rozstępy (wystarczą mi już stare). niestety na kremie jest napisane, ze od 4 miesica. Dlaczego? Nie mogę go stosować?

Gość gość
Wczytaj się w skład tego kremu.

Gość gość
kup taki który można od samego początku stosować,ja taki własnie miałam,Palmers-a,fajny

Gość ggosc
albo zacznij stosować zwykłą oliwkę dla dzieci, a w 4 miesiącu przerzuć się na krem (ja stosuję i krem i oliwkę, razem dużo lepiej w moim przypadku działa).

Oliwka to sama parafina która nic nie da (chyba, że to oliwka Hipp/Alphanova Bebe itp.) Musi być coś nawilżającego i natłuszczającego. Najlepiej sięgnąć po oleje naturalne są bogactwem witamin i składników mineralnych. Olej migdałowy, oliwa z oliwek, olej z pestek z brzoskwiń, kiedy skóra jest już mocno napięta, często swędzi warto sięgnąć po coś co będzie mocno natłuszczać to powinno przynieść dużą ulgę (olej kokosowy, masło kakaowe, shea) Rozstępy tworzą się z powodu przerwanych włókien kolagenowych, więc te włókna trzeba wzmocnić - trzeba dobrze nawadniać skórę od wewnątrz (czyli dużo pić), przy odbudowie i tworzeniu nowych włókien pomocna jest bardzo wit. C, E, włókna kolagenowe znajdują się w skórze właściwej, nad skórą właściwą jest naskórek, który składa się z 5ciu warstw - niestety jest nikła szansa, że duża część składników odżywczych dotrze tam gdzie powinna. Ja w ciąży używałam olej migdałowy na przemian z oliwką Hipp i olejkiem Rescue Oil (o ile dobrze pamiętam to mieszanka oleju z pestek brzoskwiń, migdałowego i wit E). Odpowiadając na pytanie dlaczego po 4 miesiącu te "cudowne" kremy bo zawierają różne składniki chemiczne: emulgatory, stabilizatory itp. które nie zostały sprawdzone pod kątem wpływu na rozwijającą się tak wczesną ciążę i producent nie chce brać odpowiedzialności w razie "W". Do tego polecam jeszcze regularne peelingi, lepsze te ostrzejsze np. Joanna albo ostatnio kupiłam z Bielendy jeżynowy Tutti Frutti (nim bardzo delikatnie trzeba robić bo jest ostry ale dobrze "pobudza skórę")

Gość gość
dzięki za rady. W takim razie na razie zrezygnuję z tego kremu. mam w domu olej kokosowy, to może na razie ten stosować? Jeszcze mam olejek z nivea, może na zmiane wypróbuje

Gość gość
to prawda z tymi olejkami, że trzeba sprawdzać skład bo często jest napisane, że olejek a innych dodatków ma mnóstwo. Ja znalazłam sobie taki olejek bez dodatków i super mi służy http://biosna.pl/pl/sklep/produkt/olejek-migdalowy-born-to-bio-50-ml.html. Nawet się spodziewałam, że skóra będzie tak nawilżona. Zasugerowałam się opiniami dziewczyn w ciąży i też kupiłam i jestem zadowolona.

Gość gość
od czwartego miesiąca ponieważ od czwartego zaczyna rosnac i byc widoczny brzuszek. wcześniej poprostu nie ma takiej potrzeby.