Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwonka250807

niedopasowanie partnerów

Polecane posty

Gość Iwonka250807

Witam! Mam dość nietypowe pytanko. Otóż staramy się z mężem o dziecko od 4 lat. Wszystkie wyniki są wręcz idealne, a i tak nic z tego nie wychodzi. Moja mama zasugerowała kiedyś, że widocznie się nie dopasowaliśmy. Że niby czasem się zdarza tak, że z jednym facetem nie można mieć dzieci, a z innym być może zaszłabym w ciążę bez problemu. Czy rzeczywiście istnieje takie zjawisko? I jeśli tak, to co może mieć na to wpływ?

Gość gość
Jakie badania mieliście robione?

Badania wszystkich hormonów, badanie nasienia, ze 100 usg, czyli monitoring owulacji, hsg, laparoskopia. Mamy też za sobą 3 inseminację. Właściwie to już zrezygnowaliśmy ze starań o dziecko, bo oboje mamy dość. Zainteresowało mnie tylko to co powiedziała moja mama. Czy rzeczywiście może być tak, że ludzie źle się dobierają i coś nie zatrybia między nimi pod względem płodności?

Gość gość
Istnieje cos takiego jak niedopasowanie krwi? Czy czegos takiego? Konflikt serologiczny, dobrze mi swita? Mozna byc w stu procentach zdrowymi a i tak nie moc miec razem dzieci, bo do siebie genetycznie nie pasuja. Bardzo rzadkie przypadki, ale kilkakrotnie obilo mi sie o uszy, w szkole, na programach naukowych. Ale musisz sama sie dokladniej zaglebic

Gość gość
Konflikt serologiczny nie przeszkadza w zajściu w ciążę.

o ile mi wiadomo, to konflikt serologiczny nie przeszkadza w zajściu w ciążę, ale nie słyszałam o dopasowaniu genetycznym. Na czym miałoby to polegać?