Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papież Franciszek powoli przygotowuje wiernych do zmiany nauczania kościoła

Polecane posty

Gość gość

Jesli tego nie widzicie to jestescie debilami. Kazda kolejna wypowiedz to zmiękczanie wiernych, media mu przyklaskują, stworzyły obraz papieza idealnego, spokojnego, usmiechniętego, skromnego. Franciszek po prostu planuje zmianę nauk koscioła nt antykoncepcji, invitro i homoseksualizmu. Aborcji wg mnie nie.

Gość gość
dziwne, a dopiero co ekskomunikował księdza popierającego małżeństwa homoseksualne.

Gość drftyhujk
uu ksieża die burzą , dlaczego

Gość gość
nie on, tylko lewacy cały czas mają nadzieję na to, dlatego w mediach cały czas tak gadają

Gość gość
Bo ksiądz wychodził przed szereg i był zbyt aktywny politycznie. Gdy jako Bergolio siedział w Argentynie popierał związki partnerskie (bez nazywania ich małzenstwami) o czym mało kto mowi. Ma również dobre kontakty z tamtejszą prezyden Argentyny Christiną Fernandez de Kirchner, radze poczytac. Nie wierze w przypadek. Czeka nas rewolucja prędzej czy później. Kosciol jest pod coraz większym naciskiem także samych księzy z którymi niewiadomo co zrobić, wszystkich ekskomunikować?

Gość gość
Maciek - wierzysz Onetowi? Bo ja przeczytałam to m.in na PCh24, Bergolio nie uwazal związkow partnerskich za złe tylko sprzeciwiał sie nazywaniem ich małżenstwami. Gdy prezydent Fernandez podpisywała ustawe nie protestował, nie krytykowal a mógł...do tego jego ostatnie wypowiedzi nt gejow. Za duzo tego wszystkieo naraz. Benedykt aktywnie sie sprzeciwiał takim praktykom, mowil wprost ze to grzech a Franciszek? Mowi, zeby nie oceniac gejow, ze kosciol ma obsesje a za rok powie, ze ksiadz gej jest okej. Jeszcze wspomnicie moje slowa. PS w Watykanie wciąz jest gejowska dyskoteka i sauna, stolica apostolska nie zerwała z klubem Europa2000 umowy najmu :O

Gość gość
Jacy my? Ja nie popieram żadnej lewicy, uświadamiam was takze ciebie Maćku, żeby nie dopuścic do sytuacji w której ksiądz zacznie mówić że 'gej jest okej' to bedzie juz koniec świata