Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam poważne długi Co będzie z dziećmi

Polecane posty

Gość koczenka9
Ja również uważam, że warto byłoby skorzystać z takiej możliwości jaką jest upadłość konsumencka. Tutaj znajduje się dobry artykuł: http://www.comperia.pl/piec-krokow-do-upadlosci-konsumenckiej-czyli-jak-skutecznie-zbankrutowac.html , w którym jest dokładnie i dobrze opisane w jaki sposób można skutecznie zbankrutować. Myślę, że warto jest się z nim zapoznać. Pozdrawiam.

Gość gość
spojrz na date !

Gość qwsx
a wasze dzieci wiedzą o tych długach? nie mogą sprzedac tego domu i spłacic tych dlugów? Rozmawialiście o tym?

Gość upadlosc konsumencka
Czy spełniasz warunki oddłużenia w upadłości konsumenckiej ? Ogłoszenie upadłości konsumenckiej przez sąd jest pierwszym, niezbędnym i najważniejszym warunkiem uzyskania oddłużenia przez niewypłacalnych dłużników. Oddłużenie w upadłości konsumenckiej nie jest dostępne dla wszystkich. Sąd może ogłosić Twoją upadłość konsumencką, jeżeli jesteś osobą fizyczną spełniającą poniższe kryteria : 1) MIEJSCE ZAMIESZKANIA I POBYTU - POLSKA. Główny ośrodek Twojej podstawowej działalności tzn. centrum spraw życiowych, miejsce zamieszkania i stałego pobytu znajduje się w Polsce. 2) KONSUMENT. Nie prowadzisz działalności gospodarczej tzn. nie jesteś przedsiębiorcą indywidualnym lub przestałeś prowadzić działalność gospodarczą minimum na rok przed złożeniem wniosku. 3) NIEWYPŁACALNOŚĆ. Jesteś niewypłacalny, a zatem ocena Twojej sytuacji finansowej wskazuje na to, że utraciłeś trwale zdolność do spłaty swoich wymagalnych zobowiązań pieniężnych. 4) BRAK WINY W POWSTANIU NIEWYPŁACALNOŚCI. Jest to najważniejsza przesłanka określająca, kto może skorzystać z upadłości konsumenckiej. Dłużnik niewypłacalny nie mógł doprowadzić do swojej niewypłacalności ani zwiększyć jej stopnia z winy umyślnej lub rażącego niedbalstwa. 6) RZETELNOŚĆ DŁUŻNIKA WE UPRZEDNIEJ UPADŁOŚCI KONSUMENCKIEJ Jeżeli wcześniej toczyło się wobec Ciebie konsumenckie postępowanie upadłościowe i zostało umorzone oraz jeżeli uchylono ustalony plan spłaty wierzycieli - nie doszło do tego z Twojej winy. 7) BYŁY PRZEDSIĘBIORCA. WNIOSEK O UPADŁOŚĆ ZŁOŻONY W TERMINIE Mając taki obowiązek - jako przedsiębiorca lub członek zarządu spółki kapitałowej - złożyłeś w terminie wniosek o ogłoszenie upadłości. Jeżeli jednak zasady współżycia społecznego, a w szczególności względy humanitarne przemawiają za koniecznością Twojego oddłużenia, sąd ma możliwość pominięcia tego warunku. 8) MORALNOŚĆ PŁATNICZA. Sąd w odrębnym procesie prawomocnie nie orzekł, że dokonywałeś czynności z pokrzywdzeniem wierzycieli. Najczęstszym przypadkiem takich czynności jest darowizna nieruchomości na rzecz osób bliskich celem uniknięcia - w zamyśle dłużnika - egzekucji z tego składnika majątkowego. 9) NIE UMORZONO WCZEŚNIEJ TWOICH DŁUGÓW W UPADŁOŚCI KONSUMENCKIEJ. Umorzenie Twoich zobowiązań musiało mieć miejsce w okresie ostatnich 10 lat przed złożeniem wniosku o upadłość konsumencką. Jeżeli spełniasz powyższe kryteria, ogłoszenie upadłości konsumenckiej, a co za tym idzie oddłużenie, jest realne i zależne od Twojej postawy w toku postępowania upadłościowego. Co więcej, jeżeli powyższe warunki zostaną spełnione, a więc sąd ogłosi upadłość konsumencką, a Ty jako upadły wywiążesz się ze wszystkich swoich obowiązków w toku postępowania upadłościowego, jako niewypłacalny dłużnik uzyskujesz PEWNOŚĆ ODDŁUŻENIA. Zapraszamy na stronę www.upadlosckonsumencka.pl

Gość upadlosckonsumencka
Szanowni Państwo, dla osób, które są niewypłacalne i po prostu nie są w stanie spłacać swoich długów, ustawa przewiduje ogłoszenie upadłości konsumenckiej. W dużym skrócie, to spieniężenie swojego majątku i spłacenie wierzycieli. Po takiej upadłości zaczyna się na nowo, z czystą kartką, odsetki nie rosną, wierzyciele się nie upominają. Jeżeli chcą Państwo sprawdzić czy upadłość konsumencka przysługuje także Państwu, to serdecznie zapraszamy na naszą stronę: http://upadlosckonsumencka.com.pl/ . Doradzamy od podstaw poprzez konsultacje, a także załatwianie wszystkich formalności związanych z upadłością konsumencką. Możecie Państwo zacząć żyć na nowo. Serdecznie zapraszamy!

Gość sebinnn
Ja miałem długi przez kredyty, a jeszcze do tego zaczęły dochodzić nieopłacone alimenty plus czynsz dla spółdzielni mieszkaniowej, także trochę tego się uzbierało. Pomogli mi w kancelarii Lexa, powoli wychodzę na prostą. Najważniejsze dla mnie było że załatwili mi trochę czasu, nie musiałem opuszczać mieszania, obyło się bez egzekucji a tego się bałem najbardziej. Czas w takich sytuacjach jak moja to jest najlepsza waluta powiem szczerze.

Gość Renka81
I jak tam u państwa? Co zrobiliście? Ma. Taka samą sytuację. Jestem zdołowana i znerwicowana. Mamy małe dzieci :(

Gość gość
Polecam szczerze strone www.nastepnapozyczka.pl szybko sprawnie i bez zbednych formalnosci!

Gość Kornel2
Według mnie musisz się wziąć za siebie i będzie OK ! Zobacz do systemu / bazy dłużników czy w niej jesteś i jak wyjść z długów ! https://narodowecentrumdlugow.pl/

Gość gość
W odpowiedzi na powyższe posty, proponuję umorzyć wszystkie długi w ramach upadłości konsumenckiej. Jest to tak naprawdę jedyna droga do umorzenia wszystkich zobowiązań, których dłużnik nie jest w stanie spłacić. Nie ma innej drogi poza spłatą, albo umorzeniem części zobowiązań w ramach układu z wierzycielami. Z dniem ogłoszenia upadłości dłużnik uzyskuje odprężenie albowiem żaden z wierzycieli nie może już windykować dłużnika. Wierzytelności mogą co najwyżej zostać zgłoszone do masy upadłości. Wszystkie postępowania egzekucyjne zostają zawieszone i umorzone z mocy prawa. Na zakończenie postępowania dłużnik zostaje oddłużony ze wszystkich długów. Dłużnik nie musi posiadać żadnego majątku, a wszystkie koszty w takim wypadku pokrywane są ze skarbu państwa. Jest to najprostsza droga do rozpoczęcia nowego życia. Jeżeli są Państwo zainteresowani upadłością konsumencką proszę skontaktować się z nami pod numerem telefonu: 515587191, lub poprzez naszą stronę www.icta.pl. W przypadku wątpliwości, które pewnie się pojawiają, albo innych pytań również zachęcamy do kontaktu. Czekamy na Twój kontakt.

Gość gość
Witam można wiedzieć ile mniej więcej kosztuje pomoc w sprawie upadłości konsumenckiej???