Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 734567385864898356

ile i co powinien jeść pies

Polecane posty

Gość 734567385864898356

który waży ok. 35 kg, ma rok, jest to duża suczka, która codziennie biega po wielkim podwórku, tryska energią, śmiejemy się z niej czasem że chyba ma ADHD ale nie wiem ile powinna dostawać jeść i co dajecie swoim psiakom, suchej karmy juz nie chce, zajadała się nią jak była mniejsza, a teraz nie rusza. Czym karmicie swoje duze psy? Oprócz niej mam pekińczyka ale tu nie ma problemów a przy takim dużym psie ostatnio zaczelam zastanawiać się co jej dawać żeby była zdrowa i ciągle taka radosna.

Gość 73574563485647353
up up

Gość gość
Ja się znam tylko na kotach.

Gość gość
To zależy od rasy. Labrador dostaje jedną puszkę dziennie, ma suche nasypane. Codziennie dostaje ucho świńskie, ale tym to się raczej nie naje. No i żebrze przy każdym posiłku i zawsze coś dostaje. :classic_cool:

Gość gość
to jest kundelek ze schroniska ale na wielkość jest jak labrador. Przesliczna sunia tak tryskająca energią że czasami ciężko ją okiełznać :)

Gość gość
to zalezy od wagi psa i czym karmisz jesli karma to na opakowaniu masz miarki ile na ile Kg psa

Gość gość
Jak dostaje puszkę to niech ma zawsze suche i wodę do picia. Możecie spróbować zmienić suche na inne - czasami nawet wielkość ma znaczenie. Sunia mojego brata z niektórych suchych mieszanek wyjada tylko kawałki o określonym kolorze - innych nie tknie. :D

Gość gość
mam taiego co tryska energia od zawsze nia tryskal wkur...a mnie na calego a juz sie z nim mecze 9 rok zycze duzo cierpliwosci no chyba ze ta energia bedzie wspolgrala i inteligencja i nie mam tu na mysli ilsci wykonywanych komend ;)

Gość gość
"to jest kundelek ze schroniska ale na wielkość jest jak labrador" Chodzi o to, że labrador to jest pies, który może jeść praktycznie bez przerwy. :classic_cool: Niekoniecznie suche. :D

Gość gość
ta retrivery sa czesto zapasione jak knury brrr...jak ja nie lubie tej rasy

Gość 73574563485647353
moja sunia jest wlasnie szczuplutka chyba przez to że 2 minuty nie usiedzi w miejscu a chcialam zeby troszkę nabrała masy. Nocuje w budzie, ocieplonej porządnie ale jak przyjdą mrozy to by jej sie przydało troszkę tłuszczyku :))

Gość gość
Najlepiej szykować kilka małych porcji dziennie, żeby rozłożyć dawkę energii na cały dzień. Mój pies jest przyzwyczajony do karmy premiere best. Kupuję kilka opakowań o róznych smakach na raz, żeby się szybko nie znudził. Taki system sprawdza się dobrze :)

Gość gość
mój pies waży 37 kg,rasa pies gończy i zjada 2 posiłki jeden ok pol kg miecha gotowanego z sola i pieprzem i drugi bułka z masłem w tzw miedzyczasie jakies rodeo czy cos w tym stylu w nagrode ma sporo ruchu,tryska energia,ma 10 lat :classic_cool:

Gość gość
dodam ze poprzedni na podobnej diecie dozyl 16 lat,mial wszystkie zeby i i wlasciwe zadnych prblemw ze zdrowiem:classic_cool: a sporo ruchu tzn dom z ogrodem plus 1,5 godzinny marszobieg:D

Gość memory stick
a ile powinien zjadać 4 kilogramowy kot?? bo co ma jeść i ile razy dziennie to wiem

Ja karmię swojego pieska karmą pedigree. Moja kropka ma 10 lat i waży 9-10 kg. Próbowałam różnych karm, ale Pedigree posmakowało jej i nie ma żadnych problemów zdrowotnych. Jest wesołą psiną i chętną do zabawy. Polecam, jeśli nadal szukacie odpowiedniego jedzenia dla swojego pupila.

Gość gość
Ja swojemu Atosowi jako podstawę żywienie podaję karmę suchą Iams.Średnie dawkowanie dzienne karmy powinno wynosić– ok. 1,5 - 2% masy ciała psa. Jako urozmaicenie diety co dwa dni podaję mu świeże posiłki,które gotuję mu sam.