Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczenie 8 miesięczniaka załatwiania się na nocnik

Polecane posty

Gość gość
Ja nie bardzo rozumiem odniesienia slow sra I szczy w odniesieniu do dziecka.

Gość gość
Az z tego wszystkiego napisalam 2 razy odniesienia :) jak mozna uzywac takich slow I jeszcze sugerowac, ze czyjes dzieci sa tepe?! Mamusia az swieci dobra rada I przykladem :(

Gość gość
no to mówię że to jakieś fanatyczki..na pewno ich dzieci są szczęsliwe w tym obozie terroru i nauki hehehe..bidoczki

Gość gość
Nadal uważam, że sadzanie na nocnik kilkumiesięcznego dziecka to głupota :) chyba tylko po to żeby na pampersach zaoszczędzić :) Moja miała dwa lata jak zaczęłam sadzac ją na nocnik. Załapała w trzy tygodnie o co chodzi. Wiem, wiem- leniwa krowa ze mnie, bo mogłam uczyć ją zaraz po porodzie :)

Gość gość
Ale macie problem.. Takie bidy z was, ze na pampki nie macie ? Co mnie to obchodzi jak szybko czyjeś dziecko zaczelo biegac bez pieluchy ? Konkurs jest I nagroda jakas do wygrania czy co ? Inaczej sie nie spelniasz czy jestes zła matka ? Co to za wyscig szczurów ? Mój syn nosil pamka do 3 lat.. I co z tego ? Świat sie zawalil ? Jego najlepszy kumpek, równolatek rozstał sie z pampkiem w wieku 2 lat. I ? Teraz w wieku 8 lat nie ma między nimi rzadnych istotnych róznic:) Więc po co ten spin I wyścig ? Żaby sie pochwalic na kafe :p ?

Gość gość
no jakoś sobie te zakompleksione mamuśki muszą wyrownać rachunki :) o poziomie ich nie wypowiadam się, po słowach jakich używają można samemu sobie wyrobić zdanie.... nie chcę trenować dziecka jak małpkę na sznurku, co w tym złego że zacznę naukę nocnika po roku?

Gość gość
Konkurs na najwiekszego dekla kafeterii ;) tutaj wszystke dzieci robia wszystko szybciej I lepiej niz wszystkie inne. Ja corke zaczelam uczyc tydzien po 2 urodzinach. Zalapala w tydzien. Kolezanka fanatyczka swoja rownolatke z moja sadzala od 6 m-ca zycia I corcia w koncu zalapala zaraz przed 3 urodzinami :)

Gość wierka serduczka
A moja corka ma 2,5 roku, jak sie jej przypomni, to powie - 'a tak, tak' i idzie na kibel - ale jak sie nie przypomni, to nie. Bo jest bardzo zaaferowana swoimi sprawami. Mam oprcz niej niemowlaka i po prostu nie mam glowy do skupiania sie na ekskrementach. Zarcie, drzemki, zabawa, czytanie, wychodzenie i nie mysle zbyt intensywnie o nocnikach, kupach i sikach. No dalej, mozna jechac

Gość gość
Kazda " normalna " mama, przebywajaca w realnym swiecie wie, ze 99% procent na kafe pisze bzdury bo nie ma realnych mozliwosci zeby to byla prawda. 1.5 rocznych chlopiec sikajacy sam na stojaco do toalety? Raczej karl z cyrku a matka to clown. 10 miesieczne dziecko wolajace kupe na nocnik? dobrze, ze nie zaczela sygnalizowac pelnymi zdaniami ;)jedne ucza sie szybciej inne wolniej. Nie sa tepe jak ktos tu zasugerowal, tepe to sa matki ktore mysla, ze 6 m-cy niemowle wie po co matka sciaga mu czasami pieluche I sadza na czyms zimnym :)

Gość gość
Nie da się 8 m-czniaka nauczyc by sikał na nocnik jednak ja syna wysadzam. Po to by się z nocnikiem oswoił i zawsze kupę rano zrobi bo mu tak wygodniej.

Gość gość
A ja tak robiłam i m w d***e wasze zdanie. Dziecko w wieku ponad rok ładnie sika do nocniku jak je posadze. Często robi kupkę . Zuzywam połowę mniej pampersów i nigdy mi się nie odparza . Nikt was nie zmusza a ha jestem zadowolona i już. Noc przesypia z sucha pieluszek bo już umie.

Gość gość
Tak jak napisalas" jak ja posadzisz" sama nie komunikuje bo nie umie I nie wie dokladnie kiedy to nastapi wiec jej zalatwianie potrzeb wynika z twojego szczescia, znajomosci corki a nie jej umiejetnosci zalatwiania potrzeb na nocnik. Proste.

Gość gość
I co z tego? Nie boi się nocnika. Jak zrobi to bije sobie sama brawo. Jak przyjdzie czas to nie będzie paniki. A znam dzieciaki co na widok nocnika uciekają. Więc ja widzę tylko pozytywy całej sytuacji.

Gość gość
To po kiego zakładasz mu tego pampersa jak tak wyczuwasz kiedy się napina i będzie zaraz "srał":-o

Gość gość
Moja nocnika tez sie nie bala a usiadla na nim pierwszy raz majac 25 miesiecy. Nie widze zwiazku z wczesnym sadzaniem. Zaklada pampersa bo dziecko na wymogi kafeterynego wyscigu nocnikowego robi kupe do nocnika. Przeoczyla maly detal w swoich przechwalkach :D

Gość gość
No to co ze sama do konca.niebkomunikuje,a to powod by nie wysadzac? No tak,lepiej czekac,az dziecko samo bedzie wiedzialo co i jak. To czemu madre mamuski z innymi rzeczami nie popuszczacie? 4 miesieczniak ma jesc zupe i kasze lyzeczka,bron boze butla,bo nigdy sie nie nauczy jesc,ale roczniak nie moze byc uczony korzystania z nocnika? Jakos nasze pokolenie bylo karmione butla do ok.roku czasu,zupa w butli,kasza w butli a wy sie za glowe lapiecie,ze roczniak sam nie je. Jakos nikt z nas nie ma problemu z czynnoscia jaka jest jedzenie. Wg.was trzylatek robiacy w pampersy to nie wstyd,ale polroczniak jedzacy kasze z butli to zacofanie,bo to przeciez takie duze dziecko! Negujecie wszystko co dotyczylo wczesniejszych pokolen,wydaje sie wam,ze jestescie lepsi i madrzejsi. Ale tylko sie wam wydaje. Wasze metody wychowawcze zaprocentuja za jakis czas,a jakos dobrze sie nie zapowiada,wystarczy popatrzec na kilka lat wstecz jaka mamy mlodziez. Co raz gorsza. Bo ciagle wydaje sie wam,ze wasi rodzice,dziadkowie ze wszystkim byli zacofani. A to wy teraz pokazujecie jakie jestescie madre. Nawet troche czasu na nauke dziecku nie chcecie poswiecic,bo wydaje sie wam bezcelowa. A dziecko uczy sie najintensywniej w pierwszych 3 latach. Przy czym najwyzszy poziom przypada na 9 msc zycia. To wtedy dziecko mozna zaczynac uczyc roznych rzeczy.

Gość gość
Żenujące i kompletnie dla mnie niezrozumiałe. Jak chcesz oszczędzić na pampersach to stopniowo od dnia porodu ucz dziecko korzystania z nocnika. Wtedy będziesz miała się czym pochwalić :-o

Gość gość
Ale co Ty mi tutaj wyjeżdżasz z pokoleniami wstecz? Czas się nie cofa tylko biegnie do przodu, następują zmiany, gatunek ewoluuje dzięki edukacji zresztą i takie czcze gadanie, "że nasze babki czy prababki..." jest żenujące.

Gość gość
Uczyć? A to całkiem ciekawe. W wieku 5 miesięcy chcesz aby dziecko wołało o nocnik, a masz problem z puszczeniem 6 latka do szkoły. Śmierdzi na odległość hipokryzją. Zresztą uczyć należy z głową.

Zanim nie odkryłem internetu nie wiedziałem,że na świecie jest tyle idiotów. Lem Z dedykacją dla was, które mają problem z wysadzaniem niemowląt tylko dlatego, że same tak nie robią.

Gość gość
moja corcia jak skonczyla poltora roczku zaczelam probowac ale nie chciala wiec jej nie zmuszalam pozniej zaszlam w ciaze mdlosci itd i dalam sobie spokoj zaczelam na nowo jak miala dwa latka bez problemu zalapala nic na sile dziecko musi samo chciec

Co niektórych zachwyt nad własnymi dziećmi sięga zenitu. Polecam dystans :) U mnie dzieci trening odpompowania zakończył się znacznie wcześniej przed 2 r.z ,(sumując wiek wszystkich to średnia wychodzi ok 1.5 roku) ale to nie oznacza że w wieku niemowlęcym już je szkoliłam

Gość gość
A ja uważam, że wysadzanie 8-miesięczniaka jak najbardziej ma sens, zwłaszcza w przypadku tego, co nazywamy dwójką. O ile siusianie trudno opanować, zdarzają się regresy itp., nawet do 2-3 roku życia, to robienia kupy na nocnik łatwo nauczyć. Łatwo zaobserwować, kiedy dziecku się chce - o wiele łatwiej umyć takie dziecko, ono samo też chwyta i nie chce potem robić do pieluszki. Tu nawet nie chodzi o jakąś wielką naukę: widząc że dziecko chce, sadzasz na nocnik i masz mniej roboty. A nauka z czasem sama przychodzi.

Gość gość
Dlaczego u ciebie ta nauka z czasem sama nie przyszla :O

Gość gość
A tak na marginesie to poczytajcie o NHN