Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

segregujecie śmieci

Polecane posty

Gość PaniGruszka
Segreguje od 6 lat .Przyzwyczaiłam się i dla mnie to nie problem .

Gość gość
dokladnie, po co 4kosze? Ja mam jeden na biodegradowalne, drugi na papier, szklo, plastik. Smieci z drugiego kosza segreguje przy wyrzucaniu juz do duzych koszow, stojacych niedaleko. Mam tez na podworku kosz na te organiczne i kosz 'na cala reszte'. U mnie tez motywacja byly pieniadze, bo wczesniej segregowalam, ale nieraz mi sie nie chcialo, ale teraz widze ze nie jest to takie uciazliwe jak myslalam to musisz miec 3 kosze bo gdzie wrzucasz inne??

u nas jest to wszystko źle zorganizowane gdybym mieszkała w domku to z chęcią segregowałabym:) Wtedy sama deklaruję segregację i sama jestem z tego rozliczana, ale w takiej sytuacji jak teraz? Nie widzę najmniejszego sensu okazuje się, że na 7mieszkań tylko ja wypełniłam deklarację:D

Gość gość
u nas tez tylko kilka rodzin podpisało ;/

Gość gość
Segregujemy, zaczęliśmy jeszcze zanim weszła ustawa śmieciowa. Nie zajmuje to czasu wbrew pozorom, a z miejscem akurat u nas nie ma problemu.

Gość gość
tez segreguje od dawna, bo jest tak, jak mówisz - mało przy tym wysiłku, a jak można się przyrodzie przyczynić... u nas są 4 pojemniki na różnego typu odpady a tutaj - http://www.pgrproeko.pl elektrosmieci i odpady takie bardziej toksyczne.

Gość gość
Oczywiście, ze segreguja i nie chodzi tu o finanse tylko o świadomość. Po co mam coś wyrzucac do smieci jak mozna to ponownie wykorzystac: makulatur, szkło... Jedno mi sie nie pdoba, szkło zabieraja u nas raz na kwartał, a to dla mnie za rzadko 😡 Worki robią się cięzkie i pekaja. Kiedyś zabierali raz na miesiąc razem z plastikiem i makulaturą.