Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pisanie u odbiciu lustrzanym

Polecane posty

Gość gość

znacie to zagadnienie? może jakies rady lub opinie? bedę wdzieczna

Gość gość
Moja 6latka tak pisala kiedy miala zaostrzenie choroby. Wtedy byl to dla nas szok i duzo szukalismy info na ten temat jedn ak wszyscy specjalisci nas uspokajali za do 8 roku zycia u dzieci sa problemy z lateralizacja i pisanie lustrzane jest norma. U nas byl to ewidentnie problem z zaodtrzeniem sie padaczki. Po odpowiednio dobranych lekach kiedy ataki ustapily wszystko wrocilo do normy. Jesli dziecko nie ma 8 lat i jest zdrowe to nic zlego sie nie dzieje.

Gość gość
U mojego dziecka zdarza się tak czasem pojedyncze literki b lub e. Logopeda mówi że to norma u dzieci w wieku 7-8lat.

Moja córka tak pisała.. Ale jej przeszło. Też brała leki przeciwpadaczkowe, ale jakoś nie powiązałam tego z lekami..hmm Po prostu w końcu się nauczyła,że nie należy tak pisać. Mój syn teraz 6 letni też czasem tak pisze i nie widzi żadnej różnicy ;) Ale jest zdrowy :) To podobno się zdarza u leworęcznych :) A moja trójka jest właśnie leworęczna.

Gość moge wtraciccc
Slowko a jakie leki brala twpja corka? Moja nie pisala pojedynczych liter tylko csle zdania w odbiciu lustrzanym. Wygladalo to przerazajaco.