Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KALINA38

Czy to moźliwe

Polecane posty

Gość gość
Piszesz, ze to byla prawdziwa milosc i masz nadzieje, ze Bog Ci wybaczy. Mam nadzieje, ze tak jest bogaty w milosierdzie, ale ta Twoja "prawdziwa milosc" to naduzycie mysle. ;) Uczucie nie rowna sie milosc. Milosc to cos zdecydowanie wiecej;)

wymazac z pamieci nie da sie hmmm . To teraz tak uwazasz .Ale po co masz wymazywac to ? To zdarzenie mialo miejsce , powinnas zrobic bilans tego zdarzenia .Co osiagnelas , co stracilas , co mozesz zyskac z tej nowej sytuacji ?Pytasz czy bez milosci mozna zyc ? Pytanie jest czysto retoryczne, bo ilu tu nas , tyle moze miec inne zdanie , czym innym je motywowac, czego innego od zycia oczekiwac . Skupmy sie na chwile jeszcze na twoim ex kochanku .Mowisz ze kochalas, kochasz -ok.Tylko do czego ta milosc Cie doprowadzila ? Do rozpaczy , do rozdroza , do beznadzei ? Czy ta milosc jest dobra ? Czy ta milosc buduje , czy ta milosc uskrzydla, daje spokoj , ukojenie ? Czy jest jak burza na morzu? Im wieksza fala , tym bardziej statek jest przechylony, tym bardziej mozna wypasc za burte w zimna ton .Powiem Ci Kochana -ta milosc , ktora przezylas i przezywasz jest do bani .Ona spala i wykancza . Wyciagnij te wnioski , spojrz krytycznie na to co sie wydarzylo , a wtedy byc moze bedziesz umiala spojrzec na meza inaczej, moze dostrzezesz inne w zyciu wartosci , niz mezczyzna , ktory ukrywa sie za spodnica zony i spod tej spodnicy wysyla S.O.S do kochanki, jak mu sie zachce poglaskac mile , inne futerko .

Gość gość
Była to prawdziwa miłość. Znam też osobiście przypadek, że facet po miesiącu wyznał miłośc nie znająć jej prawie . A teraz są razem i oczekują dziecka. Znam też małżeństwo, że po 3 miesiącach znajomości wzięli ślub i są do dziś razem , a mają po 55lat . Dziwisz się ,że po pięciu latach go kocham!!!! choć nie jest wolny.

Gość gość
Ale milosc to nie jest tylko uczucie i to zbudowane na krzywdzie innych. Uczucie moze trwac bardzo dlugo, ale uczucie to nie ejst milosc. Milosc to cos znacznie wiecej;) Za duzo bajek disneya w dziecinstwie musialas ogladac. Po co sie hajtalas skoro meza nie kochasz?

Gość gość
Eleene: Jesteś niesamowita. Twoje porady będę czytać codziennie i mam nadzieję ,że zrozumiem i spojrzę na tą miłość inaczej. Miłośc ta wypala i krzywdzi. Będąc w jego towarzystwie czułam się szczęśliwa, a potem czułam się żle bo wiedziałam , że nigdy nie będzie mój. Źyczę Ci wszystkiego dobrego, meżczyźna, który trafił/trafi na Ciebie jest wielkim szczęściarzem. Dziękuję Ci za te wszystkie słowa.

Gość gość
nam też osobiście przypadek, że facet po miesiącu wyznał miłośc nie znająć jej prawie . A teraz są razem i oczekują dziecka. Znam też małżeństwo, że po 3 miesiącach znajomości wzięli ślub i są do dziś razem , a mają po 55lat No i c o z tego;)? Wyznal milosc bedac zakochany, wzieli slub bedac zakochani. A, ze byli zakochani i sie lubili, wiec mieli fajna baze na milosc.

nawet jesli byla to prawdziwa milosc to ulokowalas kiepsko .Zreszta powiedz sama -prawdziwa milosc co to znaczy dla Ciebie? Po kryjomu schadzki , telefony strzalki , telefony z kibelka , czy przy smietniku podczas wyrzucania ich , by maz / zona nie uslyszala . Czy pogaduchy i nawijanie makaronu na uszy mozna uznac za prawdziwa milosc ? Czy ten facet zrobil cos dla Ciebie wiecej ? Czy Ty zrobilas dla niego wiecej poza tym co pisze ?I to jest milosc ?

Gość gość
gość Jest tylko jedno ale: nie potrafię krzywdzić ludzi, Boję się zostawić męża bo wiem , że jemu na mnie zależy choć nie potrafi tego okazywać. Nie potrafisz? A zdradzanie meza nie jest krzywdzeniem? Moze puszczenie go wolno i danie mu szansy na kobiete ktora bedzie go kochac bedzie dla niego wybawieniem?

Gość gość
Eleene:uderzyłaś w samo sedno i dlatego codziennie będę czytać Twoje słowa ,aż rozsądek zwycięży.

Kalinko mile slowa piszesz w moja strone rowniez .Dziekuje Ci za nie .Mile to dla mnie , az przeczytalam twe slowa mojemu mezowi , ktorego bardzo kocham za wszystko co dla mnie uczynil i czyni kazdego dnia . . Zycie jest bardzo proste , tylko my sami wpadamy czesto na rafy .nie wszyscy mamy zdolnosci , by je omijac , czasem lapiemy sie prostszych niby rozwiazan , ktore okazuja sie pulapka , wpedzajaca nas w klopoty . Zycze Ci wszystkiego dobrego , nie kamienuj sie wyrzutami ,a sprobuj ponaprawiac to , co jest do naprawy mozliwe . Ludzie popelniaja bledy , sztuka jest bledow nie powtarzac .Tylko glupiec potyka sie 2 razy o ten sam kamien . Powodzenia .

Gość gość
Eleene: jeszcze jedno: jestem bardzo podobna z urody i charakteru do jego żony. Widziałam ją dwa razy...i byłam pod wrażeniem jak podobne jesteśmy do siebie z wyglądu.

moze ma ulubiony typ urody , osobowosci ; byc moze preferuje kobiety ulegle , spolegliwe , dajace poklask jemu , jako zdobywcy i glowno rozgrywajacemu .Bo jestes kobieta ulegla i spolegliwa , jesli 5 lat miotalas sie w takim zwiazku , dajac uczucie, wkladajac emocje a dostajac tyle co nic .Wiecej mleka w miseczce ma MRUCZEK dachowiec , niz Ty dostalas od niego .Kobieta byc moze taka, jak ja nie zainteresowalaby go zupelnie .Jestem kobieta , ktora oczekuje bardzooooo duzo ( pomijam kwestie finansow , bo sama zarabiam swietnie ) , ale i wkladam do naszego koszyka malzenskiego bardzo duzo starania o nasz dom ( jako calosc : ja i maz ) , gdzie kazdy ma swoje miejsce , swoj czas na problemy , na zabawe , na radosc w zyciu .Biore wszystko , albo nie chce nic . Wnosze , ze jestescie kobietami, ktorym trudno podejmowac radykalne decyzje , zadac duzo i nie zadawalac sie byle czym .Na tym pewnie On bazuje . Moze to tak wyglada ?

Gość gość
Pewnie tak tto wygląda. Jestem z natury kobietą spokojną, ale też potrafię być pazurem. Nie jestem też szarą myszką. Jestem zadbaną, atrakcyjną, wykształconą kobietą. Na swoje utrymanie też zarabiam. Owszem mam czasem problem z radykalnym podejmowaniem decyzji. Brakuje mi trochę pewności siebie, ma to podłoże z dzieciństwa.

fajnie, ze masz pazura , bo pewnie dzieki niemu zdobylas sie przerwac wreszcie ten niszczacy Cie zwiazek .Zadbanie nie ma akurat nic do rzeczy , raczej wedlug mnie to chodzi o osobowosc .Sa kobiety, ktore wiedza dokladnie co chca , jak maja wygladac ich relacje damsko-meskie , wiedza , ze tyle daja i tyle oczekuja .Nie popuszcza swych oczekiwan na krok . A sa takie , ktorym mile , piekne slowka zamarza prawdziwy stan rzeczy, sytuacji .Sa miekkie ,jak plastelina .Dadza sie ulepic na swoje wyobrazenie .Mimo , ze im cos uwiera , nie umieja podjac bolesnej czasem decyzji , ktora jest sluszna i wlasciwa .Dluzej dochodza do niej, czesto raniac siebie i nie patrzac na swoj instynkt samozachowawczy .Mysle , ze budzisz sie ze snu i letargu biernosci .Oby :-)