Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość książkowa

kolega pozyczył mi książkę do przeczytania i

Polecane posty

Gość gość
jak powiesz że cie sie podobała to potem będzie ci podrzucał kolejne książki z tego gatunku i co wtedy zrobisz? lepiej powiedz prawde

Gość książkowa
jak już mówiłam kłamać nie zamierzam więc spokojnie :) na pewno nie powiem że mi się podobała jeżeli to nie prawda...

Gość gość
a co stoi na drodze żeby po prostu powiedzieć coś w stylu: "nie wiem, po czym wywnioskowałeś że mogę lubić fantasy.. niestety nie trafiłeś czekam na inne propozycje"

Gość gość
skoro z fantastyki znasz tylko Harry'ego Pottera, to jednak jest to wymówka, bo o fantastyce nie masz zielonego pojęcia i nie wiesz nawet czy lubisz. prawdą, to by było coś w stylu "jestem uprzedzona do tego typu ksiązek, mimo że nigdy ich nie czytałam i jakoś nie mam ochoty zacząć" a to, że o gustach się nie dyskutuje, to taki wyświechtany banał i jak najbardziej można o tym dyskutować i wartościować. jak ktoś lubi książki Danielle Steel i makatki z jeleniami na rykowisku, to jego gust nie jest tak samo dobry jak kogoś kto lubi obrazy Kandinsky'ego i prozę Dostojewskiego.

Gość książkowa
ja nie mogę :o nie powiedziałam że znam tylko pottera....a tylko podałam przykład. A książki Danielle Steel czytałam i bardzo mi się podobały i co? :p a czy jestem uprzedzona? być może tak czy mam ochotę zacząć? na tę chwilę nie widzę potrzeby skoro jest mnóstwo innych książek które mnie niesamowicie fascynują (nie D. Steel) głupie wywyższanie się na podstawie (rzekomo) lepszego gustu...czy to muzycznego, książkowego czy filmowego...dobre chyba tylko dla jakiś niedowartościowanych osób :p

Gość gość
czyli jesteście z kolegą na podobnym poziomie intelektualnym- ty lubisz romansidła Danielle, on mainstreemową fantastykę dla młodzieży. łatwo znajdziecie wspólną płaszczyznę. w sumie to Zmierzch powinien być idealny, bo to i fantasy i tanie romansidło

Gość gość
Największa głupota to porównywanie autorów książek różnych gatunków jak Steel i Dostojewski. Może porównamy fabułę Misia Uszatka do Ojca Chrzestnego i ponarzekajmy, że jest o wiele słabsza. Książki są pisane w różnych kategoriach, idiotyzmem jest porównywanie ich ze sobą.

Ja lubię fantasy i czytałem trylogię "Czarnego maga", której "Gildia..." jest pierwszym tomem i powiem Ci, że nie musisz cię czuć winna - to nie jest dobry tytuł. Zwłaszcza, jeśli do tej pory nie polubiłaś fantasy.

Gość gość
A ja juz dawno dawno cale wieki nic nie czytalam a lubie historie milisne,ktos cos poleci?

Gość gość
Ludzie po co tak autorkę krytykujecie... biorąc pod uwagę to że mało kto czyta zwłaszcza wśród młodych ludzi powinniście ją motywować jeszcze bardziej do czytania... nie pomyśleliście że do niektórych książek trzeba "dorosnąć"... podobnie jest z muzyką i nie chodzi mi o to że autorka ma pewnie mało lat ale o to że gust się wyrabia z czasem...i co najważniejsze pamiętajcie to co dla was może być kiczem dla kogoś innego może być sztuką każdy jest indywidualny

Gość książkowa
Danielle Steel - ''rytm serca'' przeczytałam w 2 dni :) ale wiesz to taka płytka literatura dla intelektualnych półgłówków :p