Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile dajecie kostek do rosolu

Polecane posty

Gość gość
0 kostek

Gość gość
jakie przyprawy di pomidorowki?

Gość gość
ja przyprawiam pomidorówkę pietruchą, lubczykiem, pieprzem świeżo zmielonym, liściem laurowym, gałką muszkatołową, tymiankiem itp... w sumie tak jak rosół

Gość gość
wcześniej ze 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego, na koniec lubczyk lub bazylia, no i sól i pieprz

Gość gość
do rosołu tymianek pasuje wybitnie :) do każdej zupy dużo włoszczyzny,marchew, pietruszka, por, cebula, nać pietruszki i seler bulwa i nać często ząbek czosnku do innych zup. To wszystko gotowane na maleńkim gazie. Każda zupa wyjdzie.

Gość gość
no właśnie domyśliłam się dlaczego niektórym paniom nie wychodzą zupy i dają chemię, pewnie robią to na zbyt dużym ogniu i myślą że w godzinę da się ugotować pyszną zupę na mięsie.

Gość gość
ja gotuję 3h a nie 1...

Gość gość
Kostki rosołowe to sama chemia. Ja wlewam pół garnka (średni) wody 4 skrzydełka, podgotowuje i zbieram ścięte białko. Potem dodaję warzywa(marchew, seler,korzeń pietruszki, por), ziele ang.sól. Żadna kostka nie jest tu potrzebna. w życiu bym nie wpadła na to żeby zrobić rosół na samych kostkach.

Gość gość
Nikt nie dodaje kostek nikt nie kupuje to ciekawe dlaczego w sklepach tego tyle i ciągle dokładają bo im wchodzą

Gość gość
od czasu mojej ciazy w sumie ponad 8 lat zadna ksotka rosolowa nie pojawila sie w mojej zupe, glutamian sodu mnie odrzuca, tak samo wszedzie wyczuje aspartam

Gość gościówkattttt
Daje vegete wiec w sumie to samo co kostki.

Gość exdebill_po_wakacjach
przecież pisały laski, że dają jak ktoś całe życie jechał na zupach na kostkach to mu cięzko się przestawić smakowo, mnie też jak zaczynałam gotować sama i bez nich to czegoś brakowało, teraz gotuję dobre zupy (wydaje mi się), ale jak ktos jada z kostkami to mu czegoś brak;)

Gość gość
Hahaha ale bzdury bądź czujny jak pies podwójny wyczuje aspartam hahaba już to widzę idiotka co to się Gessler naogladała

aspartam akurat ma inny smak i ja też jestem w stanie go wyczuć kilka lat temu przeszłam odwyk od kostek i w sumie to tylko czasem pół kostki dodaje mój Mąż do smaku:) pomidorówkę robie na własnych przecierach do rosołu dodaje: liście laurowe, ziele angielskie, lubczyk. pieprz w kulkach, przypaloną cebulę, suszonego grzybka, duuużo włoszczyzny:) dla tych co nie mogą zdobyć swojskiej kury, w kaulandzie jest kura rosołowa-wychodzi lepszy rosół niz na kurczaku, do tego wołowinka, skrzydełka z indyka:) No i długo gotować na malutkim ogniu:)