Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wypada prosić rodziców o dołożenie się do wesela jeśli ma się już dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam, mamy z nażeczonym dziecko półtora roczne. Kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży mieliśmy juz zamówiony termin na wesele, moi rodzice obiecali że dołożą się do wesela ale niestety były komplikacje z ciążą na tyle poważne że musielismy wszystko odwołać. Pieniądze które mieliśmy wówczas na wesele (tylko te własne zarobione, rodzice na końcu nie dali nic) zainwestowaliśmy w dom. obecnie nażeczony zarabia nieźle ale na ślub możemy przeznaczyć tylko 20 tys i o te 10 pasowało by nam od rodziców tylko że nie wiem czy teraz wypada nam. chcemy po prostu skończyć dom. mamy zrobione tylko pokój, kuchnie i łazienke dlatego szkoda nam wydac od razu wszystko. wesele na jakies 80 osób

a po kiego diabla chcesz 80 osob spraszac ? Nie masz innych wydatkow , chocby z mieszkaniem ? Nie zrozumiem tego nigdy .Mozna wesela robic, jak sie oplywa w kase , ale tak? Zrob tylko obiad rodziny i koniec.Zreszta juz masz dziecko , wiec chyba biala suknia i welon to wspomnienie :-P

Gość gość
bogaczami jakimiś nie są ale wiem że jakoś za specjalnie by nie zbiednieli. te 2 lata temu mieli gorszą sytuację finansową a sami proponowali ze się dołożą bez proszenia ich o to

Gość gość
moim zdaniem sami powinni wyjść z taką inicjatywą, a jeśli nie wyjdą to zróbcie skromniej, w 20tys idzie się zmieścić

Gość gość
no wiem ale to jest tak że ja jestem jedynaczką a on ma 8 rodzeństwa, jest najmłodszy i jego siostry maja nawet po siedmioro dorosłych juz dzieci i samo jego rodzeństwo z chrzestnymi to juz 60 osób

Gość gość
zapytaj rodziców ja osobiście poprosiłabym o tę kasę z przeznaczeniem na remont domu, ew. na lokatę dla wnuka

Gość gosciówkaa
a po co ci takie duze wesele?:o ja sie czesciej spotykam z sytuacjami że młodzi chcieliby zrobić skromne przyjecie dla najbliższych a to rodzice naciskają na weselicho (i sami chca wyłożyć całą kasę) bo przecież trzeba zaprosić wszystkich wujków i ciotki nawet jak sie ich widuje raz na pare lat:D

Gość gość
yyy on ma 8 rodzeństwa i rodzeństwo ma po 7 dzieci? to jakaś patologia czy co? w tej sytuacji proście rodzeństwo bez "dzieci" skoro są dorosłe

Gość gość
narzeczony... idz najpierw do szkoly, bo pozniej bedziesz pisac marz zamiast maz...

Gość gość
no ale wypada prosić brata czy siostrę bez dorosłych siostrzeńców czy siostrzenic jeśli się samemu na ich weselu było?

Gość gość
nie wszyscy mają po 7 dzieci - tak jest w dwóch przypadkach, reszta ma między 3 a 5. Ogólnie jego rodzina wyznaje zasadę, że dzieci powinno być dużo - żenada

Gość gość
wiesz, no wiadomo, ze bardziej wypadaloby ich zaprosic jeśli utrzymujecie na codzien kontakt, ale mimo wszystko skoro Was nie stac to wiesz... albo mowie - skromnie, bez poprawin itp i w 20tys sie zmiescicie, zwlaszcza, że jak juz i tak macie dziecko to nie wypada robic wielkiej szopki, to skromnie bedzie lepiej wygladalo

Gość gość
tez myślałam nad tym i niestety, wszyscy mieszkają stosunkowo blisko więc nawet gdybym nie chciała to często gęsto się spotykamy. A siostrzenice i siostrzeńce są wiekowo podobni do mnie i nawet z czystego koleżeństwa przychodza do mnie i do córci więc dlatego nie wypada

Gość gość
zrobicie obiad dla 60 osob:) na sile nie ma co dopraszac sie

Gość Łona jest Aniołem
dzieciaki na weselach wyjadają całe "flaczki"dlatego należy je liczyć podwójnie .:)