Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przekonana O Swojej Racji

Czy zasluzylam na ostrzezenie na forum Wizaz

Polecane posty

Na jednym watku dziewczyna napisala, ze ma 23 lata, nie ma pracy, nie uczy sie, siedzi w domu na utrzymaniu faceta (24 letniego) i chce dziecko. Jej facet dziecka nie chce. Ona twierdzi, ze jej facet jest niedojrzaly bo ONA CHCE DZIDZIUSIA. Ja napisalam w odpowiedzi tak: Jestes pasozytem i egoistka- sorry, ale taka prawda. Bez pracy, bez szkoly, bez jakichkolwiek ambicji i bez jakiegokolwiek wkladu finansowego, a chcesz sie pakowac w pieluchy? I swojego faceta w koszty? No nie, chyba swiat sie konczy... ''Powinnas byc wdzieczna swojemu TZowi, ze w ogóle raczy utrzymywac twój leniwy tylek. A Ty jeszcze masz jakies wymagania... chcesz dziecko? To rusz sie do pracy i zarób na jego utrzymanie. A nie, przepraszam, przeciez Ty chorujesz... wiesz, ja mieszkam z moim TZem a mam 19 lat. I tez chorowalam- u mnie akurat kamienie nerkowe. Tak paskudne, ze 2 lata temu spedzilam w sumie 6 miesiecy w szpitalu (oczywiscie z przerwami, ale co chwile jezdzilam do szpitala). I co? Jakos skonczylam szkole. Wyprowadzilam sie do TZ, nie pracowalam 3 miesiace. Wydobrzalam (kamienie zrobily mi niezla sieke z organizmu- schudlam 20kg, powypadaly mi wlosy, no cyrk na kólkach) i odrazu poszlam do roboty. Mysle, ze twój facet mysli podobnie... i nie chce utrzymywac biednego, chorego pasozycika który nie ruszy sie ani do szkoly, ani do pracy. Do roboty leniu, moze Ci glupie pomysly wywietrzeja z glowy kiedy poczujesz na wlasnej skórze to, co czuje Twój TZ zarabiajac pieniadze, które tak chetnie wydajesz.'' Dostalam ostrzezenie za 'atak na inna uzytkowniczke'. uzylam mocnych slów, ale nie uzylam zadnych wulgaryzmów tylko wg mnie slow adekwatnych do sytuacji- czy zasluzylam na ostrzezenie?

nie przejmuje sie, tylko z ciekawosci pytam kto ma racje :)

Gość gość
ja osobiście uważam, że przesadziłaś zazwyczaj tak agresywnie reagują kobiety, które nie mają tego luksusu, że mąż (facet) je utrzyma z dzieckiem, muszą pracować i w sumie robić 2 etaty, bo jeden w pracy, drugi w domu....i zwyczajnie zazdroszczą tego, że są kobiety które się tak ustawiły, że mogą w domu siedzieć, dzieci rodzić i na wszystko ich stać. Zauważyłam to już wiele razy....

Gość gość
no ale za nic się nie przyznają, wolą dogadywać jak to można być tak leniwym i nie pracować :-P

Mam ten luksus. Ale nie trawie pasozytnictwa i roszczeniowej postawy. Nie wyobrazam sobie tego- miec 23 lata, zero pracy/studiów, wynajmowane mieszkanie- i Zmuszac faceta do slubu i dziecka. A jesli facet, badz co badz mlody, nie bedzie chcial dziecka, to odrazu niedojrzaly. Facet wysyla dziewczyne do pracy, a ona nie, bo nie ma doswiadczenia, bo chorowala, bo to, bo tamto. Siedzi na jego utrzymaniu i jeszcze ma czelnosc wymagac, zeby chlopak utrzymywal ja i dzieciaka do usranej smierci (czego on nie chce). Ja dalej uwazam, ze zareagowalam adekwatnie.

nie moja- ale dziewczyna uzewnetrznila sytuacje na forum, pytajac o opinie. Wiec ja swoja opinie wyrazilam.

Gość gość
Matko, ale przeżywasz. Nie wyobrażam sobie pisać tak emocjonalnie nacechowanych postów w odpowiedzi na wpis obcej osoby. Zdanie wyrazić możesz ale przeżywasz jakby ona to dziecko chciała mieć za Twoje pieniądze, a nie swojego faceta. Wyluzuj.

moze przezywam... ale jakos wole nawtykac takiej dziewusze niz poglaskac po lebku. Bo takich osób jest mnóstwo. Jak dla mnie, takie zachowanie jest karygodne. A forum od tego jest, zeby swoje szczere opinie przekazac...

Gość gość
Karygodne? A co Cie obchodzi to za czyje pieniadze ona zyje? Co w tym karygodnego, jej sprawa i tyle. Forum jest od wymiany zdań a nie żołądkowania się bo ktoś ma inny pomysł na życie niż Ty. "Wole nawtykać obcej dziewusze" mówi o Tobie wszystko. Chyba po prostu lubisz się kłócić i obrażać ludzi którzy żyją inaczej niż Ty.

Gość gość
wymysl Losiu cos madrzejsego

OK, przyjmuje krytyke, moze i przesadzilam... ale jesli ktos pyta o ocene swojego postepowania- oceniam. I jesli uwazam cos za niestosowne, poprostu to mówie.

Gość gość
Oceniać kogoś kto ani Tobie ani nikomu nie robi krzywdy nie widzę powodu, zwłaszcza że zapewne o ocenę nie prosiła, ewentualnie o opinię. A opinię, nawet negatywną, możesz wyrazić kulturalnie i spokojnie, bez niepotrzebnej ekscytacji.

OK- wiec jesli ktos ewidentnie pasozytuje, i ma roszczeniowa postawe, jak powinnam to napisac? Jak ladniej napisac 'jestes pasozytem z roszczeniowa postawa, idz do pracy, zobacz jak to latwo zarabiac na utrzymanie, i dopiero wtedy staraj sie o dziecko' ?

Gość o tempora o mores
moim zdaniem dobrze jej napisałaś, ale na wizazu wszyscy sobie słodzą i nikt nie lubi konfliktów, stąd ostrzeżenie.

Gość o tempora o mores
a gdzie wy ekscytacje w jej poscie widzicie? dobrze napisała, że laska jest leniem i pasożytem. wyraziła swoją opinię.

Nie wiem co to za trend, zeby pasozytnictwo i roszczenia byly gdziekolwiek mile widziane... co ja mialam napisac- ze facet taki niedobry bo nie chce plodzic w wieku 24 lat?

Gość gość
Ale dlaczego uważasz że ty jej masz prawo mówić kiedy ma mieć dziecko? Jej sprawa. Też uważam że dziwna kolejność - najpierw dziecko, później cała reszta, ale na dobrą sprawę - co mnie obchodzi jak sobie kto układa życie?

Gość o tempora o mores
dobrze jej napisałaś, nie przejmuj się. rzeczywiście dosadnie, ale ta laska pewnie ironii by nie zrozumiała, więc trzeba było konkretniej. wizaż to zjeebane forum gdzie wszyscy się po tzipskach liżą

Gość o tempora o mores
"Ale dlaczego uważasz że ty jej masz prawo mówić kiedy ma mieć dziecko? " BO się pożaliła...? :O k*****a co to za trend... jest dyskusja na forum to się wyraża opinię. a dlaczego ty uważasz że mozesz autorce zabraniać wyrażania swojej opinii?

nie mówie jej kiedy ma miec dziecko- powiedzialam tylko ze powinna isc do roboty, bo jak widac jej facet ma leb na karku i nie chce plodzic dziecka na glupa, bez zaplecza finansowego. Zreszta, facet tez wysyla ja do roboty (bezskutecznie) wiec o czym tu mówic...

Gość gość
Przeczytaj co napisałam. Niech wyraża, ale dlaczego by tego nie robić kulturalnie?

Gość gość
Bo wizaż to nie kafeteria, gdzie wszyscy się opluwają, a moderacja nic z tym nie robi. Są fora, gdzie panują inne standardy i ludzie potrafią wyrażać nawet krytyczne opinie bez szczekania na siebie i obrażania. Ty widocznie masz tak mózg wyprany przez kafeterię, że nie widzisz różnicy.

Gość o tempora o mores
przeczytałam co napisałaś i o kulturze nie wspomniałaś tylko o tym że nie ma prawa dyktować co ma robić 😴 nie odwracaj kota ogonem, kochana.

wiec jak napisalybyscie to, co ja, tyle ze kulturalnie? :)

Gość gosc ten pierwszy
O, widzę że ktoś się ze mną zgadza :) A tego forum wizaz nie znam. Może podasz link do tej dyskusji o której mówisz?

Gość o tempora o mores
dobrze jej pojechałaś, skoro jest takim leniem, pasożytem, to trzeba taką bladź tyrać :)

Gość gosc ten pierwszy
Ja bym napisała że nie rozumiem takiego podejścia i że zwyczajnie bałabym się brnąć w taki model życia. Ale na pewno bym nie nazywała nikogo "dziewuchą" "chorym pasożycikiem" itp.

Alez ja jej podejscie rozumiem, wiec gdybym napisala 'nie rozumiem takiego podejscia', sklamalabym.