Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kupujecie za gotowke czy na raty

Polecane posty

Gość gość
Bierzcie jak najmniej kredytów! Oganiczajcie koszta stałe. Odkładajcie. Chyba, że już na serio coś potrzebujecie, a akurat gotówki brak. Ale kredyt to powinna być podbramkowa sytuacja.

Gość FAJNIE JEST
Odkładamy z mężem co miesiąc gdy zamierzamy kupić coś większego.Teraz zamierzamy wymienić samochód.Bardzo nam pomaga moja Babcia. Prawie co weekend jezdzimy do Niej na obiady, dostajemy również kasę raz w miesiącu.Spodziewamy się dziecka za miesiąc; Babcia z moją mamą wszystko nam kupiły.Modlę się żeby Babcia żyła sto lat.Dzięki Niej mamy prawie wszystko.Mieszkanie i w mieszkaniu.Natomiast moja teściowa ma nas w d***e.Najchętniej wyrwała by od nas jakiś grosz!

Gość gość
Hej, ja zwykle kupuje używane, bo ceny są dużo niższe a można trafić na naprawdę dobre urządzenia :) Zwykle kupuję tutaj http://www.ogloszenia24.co.uk/

Gość gość
Ja kupuję na raty w sprawdzonych sklepach. Ostatnio brałam lapka na raty na electro.pl. Raty przystępne i wszystko szybko przebiegło.

Gość gość
Ja zazwyczaj kupuje takie prezenty na electro.pl i wybieram coś z małego agd. Młodym zawsze się takie rzeczy przydadzą. Zreszta wybór maja tam naprawdę spory.

Gość kierowcabombowca
kiedyś kupowałam na raty, ale ostatnio przekonałam się, że branie w leasing jest bardziej opłacalne. poczytaj sobie na platformie finansowej co i jak. konsultanci są mega pomocni, w każdym razie rozwiali wszelkie moje wątpliwości i moją merivę wzięłam właśnie w leasing z ich pomocą ;)

Gość gość
Nie , niczego nie biore na raty , stac mnie

Gość gość
My zawsze za gotówkę bo nie lubię mieć długów. Mieszkanie i dom też za gotówkę. Odkladalisny kilka lat ale wolę poczekać niż mieć potem tak duży kredyt i pętle na szyi.

Gość gość
Zależy od potrzeby i celu na jaki się zapatruję.. Myślę, że zakupy na raty wiążą się z procesem wygodnego użytkowania, gdyż czas jaki byłby poświęcony na zbieranie środków można zamienić na korzystanie ze sprzętu. Poza tym zazwyczaj system odkładania oszczędności i tak kończy się wydaniem ich na coś innego. Dlatego warto korzystać z zalet kupowania na raty. Pozwala to zakupić towar lepszego producenta o zdecydowanie atrakcyjniejszej jakości. Fajny artykuł o zakupach na raty znalazłam tutaj http://www.lista-firm.com.pl/publikacje/zakupy-na-raty

Gość gość
Drobne rzeczy, jak sprzęt AGD lub np. meble kupuję za gotówkę. Jak coś jest zaplanowane, to po woli odkładamy i kupujemy. Większe rzeczy typu samochód na raty, bo za długo by trwało odkładanie takich dużych kwot. Chyba , że coś nas nagle zaskoczy i się zepsuje, a przerasta to nasze bieżące oszczędności. Na przykład niedawno, jesienią podczas remontu łazienki, który był robiony z oszczędności, zepsuł się piec CO , a zima za pasem, musieliśmy kupić piec na raty. Znam jednak osoby, które nigdy i niczego nie kupują na kredyt, nawet jakby miały oszczędzać latami.

Gość shakirra

Jakiś czas temu zaczęliśmy aranżować wnętrze naszego domu i niestety brakło nam pieniędzy. Na szczęście koleżanka powiedziała mi o platformie platformaratalna.pl dzięki któej mogliśmy wziąć meble na raty. To trochę podratowało nasz budżet i mogliśmy wyposażyć dom tak jak zawsze nam się marzyło. Myślę że to jedno z lepszych rozwiązań w takich sytuacjach

Gość JadziaWan

Osobiście kupiłam na raty bo po prostu nie miałam pełnej kwoty, a nie chciałam kupować tańszych, gorszej jakości mebli. Korzystałam z portalu iraty.pl gdzie dostałam bardzo dobre warunki. Cała procedura otrzymania rat również jest prosta i nie wymaga chodzenia po bankach.

Gość TezTakMam

Jedyny kredyt jaki wzielismy w zyciu to kredyt na mieszkanie.

Cala reszte kupujemy za gotowke. Wychodzimy z zalozenia ze jak nie mozemy czegos za gotowke kupic to oznacza ze nas na to nie stac.

Gość gość

za gotówkę oczywiście, jesteśmy przeciwni braniu kredytów. Żyje się na tyle na ile nas stać a nie zgrywa wielkie paniska.