Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katar u 2 tygodniowego dziecka

Polecane posty

Gość gość

pomocy. moj syn dzis w nocy zaczal kichac o dostal kataeku, cala noc mielismy z glowy. co najlepsze jest na katar u tak malego dziecka. czy poprostu ubrac sie i jechac do lekarza,ale teraz panuje grypa i przychodnia pewnie zalega od chrych dzieci wiec wolalabym z nim tam nie jechac. doradzcie

Gość gość
kup wodę morską i nawilżaj nos noworodka - mi położna kazała to robić ok 2/3 razy dziennie, odciągaj fridą ale też max 2 razy dziennie, gdy moja miała 2 tyg. też dostała kataru i to pomogło

Gość gość
tylko nie wkrapiaj wody bezpośrednio do nosa

Gość gość
no co ty taki mały i już ma katar? a karmisz piersią ?

Gość gość
a jak karmisz piersią to bierz dodatkowo wit. c - ja miałam takie zalecenie od lekarza

Gość gość
do 9:28 - a jakie ma to znaczenie jak karmi? ja karmiłam piersią a i tak moje dziecko dostało kataru, czy wy uważacie, że jak się karmi dziecko piersią to nie będzie chorować?

Gość gość
Ja też karmiłam piersią i moje trzytygodniowe dziecko miało katar. Moja Mała miała żółte gile, wezwaliśmy lekarza do domu bo bałam się że w przychodni zarazi się jakimś gorszym choróbskiem. Lekarka zaleciła inhalacje solą fizjologiczną rozcieńczoną z wodą (musieliśmy kupić inhalator), do nosa wpuszczać wodę morską i ściągać katar fridą, podawać wit C trzy razy dziennie po 5 kropelek, rozpuszczałam je w mleku. Jak przeszedł ten żółty katar to został taki normalny biały i trwał bardzo długo, jak się okazało było to od suchego powietrza w mieszkaniu, był sezon grzewczy. W takiej sytuacji polecam nawilżacz powietrza.

Gość gość
zastanawiam się nad nawilżaczem powietrza, mogę się zapytać jaki masz i jak się sprawuje, czy takie nawilżacze głośno chodzą?