Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wpłatomat zwrócił pieniądze ale dotarły na konto i co teraz

Polecane posty

Gość gość

Hej, napiszcie mi co zrobić w takiej sytuacji. Dzisiaj wpłaciłam do wpłatomatu kilkaset zł po czym wyskoczył komunikat o błędzie technicznym i wpłatomat mi te pieniądze zwrócił. Jednak z ciekawości zerknęłam na konto i ta wpłata jest odnotowana. Czyli mam teraz te kilka stówek na koncie i kilka stówek w kieszeni... Teraz zastanawiam się, czy zgłosić to do banku? Jak zostawię tak jak jest, to oni się mogą po pewnym czasie zorientować i mogę mieć jakieś problemy z tego powodu? Jeśli ktoś miał taki przypadek, to proszę o radę.

Gość gość
nie żartuj. baw się błąd to błąd. wpłata zaksięgowana i looz :) PS. Podziel się

Gość zbocz
i tak ci je odejmą.

Gość gość
wypłać je szybko żeby ci nie wzieło.. Tyle wygrać, ciesz się :D

Gość gość
No może to nie była super wielka kwota, bo 300 zł, ale zawsze :) Nie wiem, trochę się boję tak tego zostawić, żeby nie mieć potem jakichś problemów z bankiem.

Gość Warsiawianka
Prędzej, lub pózniej i tak dojdą że to jest błąd w technice.Nie radzę eksperymentować

Gość gość
żadnych problemów nie będziesz miała. żydzi stracili tylko 3 stówki, co z tą podziałką? :)

Gość gość
dokladnie predzej czy pozniej bank i tak dojdzie do tego

Gość gość
No dobrze, zakładając że dojdą prędzej czy później, że to był błąd. To jeśli tego nie zgłoszę, to oni mogą na mnie potem jakąś karę finansową nałożyć, jakieś odsetki itp?

Gość siedzaca w pizamie
moga sie nie jarnac. a jak sie jarna to ci nic nie zrobia, tylko zabiora. nie musisz sledzic na biezaco stanu swojego konta. wiec jak na razie nic nie rob, ale nie przepijaj tez tej kasy od razu:D poczekaj troche:P

Gość gość
kary za ich błąd nie zapłacisz. pieniądze są twoje

Gość siedzaca w pizamie
no co Ty,zadnej kary nie dostaniesz:D ich blad to ich sprawa, myslisz, ze ludzie sledza na biezaco swoje konta? sama wiem po sobie, ze jakby mi tos zkonta jebnal kilka stowek to nawet bym sie nie skapnela. nic nigdzie nie zglaszaj.

Gość gość
Wiesz, kamery mają na pewno skierowane na wpłatomat więc łatwo sprawdzą. Możesz milczeć, a w razie czego tak właśnie powiedzieć, że nie sprawdzałaś tego i nie wiesz ile masz na koncie, wpłatomat oddał pieniądze, więc nie widziałaś powodu alarmować. No ale... pozostajesz ze swoim sumieniem. Nie lepiej oddać? Jest też jeszcze coś takiego jak data i godzina logowania się, więc też zobaczą kiedy na swoim koncie byłaś. Warto?

Gość gość
A ja chciałam wypłacić 300 zł z bankomatu pod centrum handlowym wystukałam PIN i nic,to zrobiłam jeszcze raz i nic.W domu weszłam na konto bankowe a tam jestem 600 zl na minusie,zgłosiłam do banku reklamację przyjeli i kazali czekać.Mija już 3 tydzien i cisza,może ktoś miał z was taką sytuację? szkoda mi tej kasy.

Gość siedzaca w pizamie
ja pierd i co ztego ze sie logowala? moze chciala tel doladowac, ale sie rozmyslila, a na konto nawet nie spojzala?? sumienie?? buachacha nie bardz smieszny/a z jakiej racji mam miec sumienie dla najgorszej bezwzglednej bandy zlodzieji swiata?:P

Gość gość
Nie wiem jaki to bank,ale moja siostra kiedys w ING chyba miała taki przypadek,że wpłaciła 100 pln,wplatomat jej oddał,a potem okazało się że ma tą kasę na koncie.Nie zgłosiła,olała to,a po jakimś miesiącu poprostu odjęli jej na koncie tą stówę.Myślę że tutaj może być tak samo.Ja tam bym nic nie zgłaszała,ich strata,tylko licz się z tym że kiedyś się dopatrzą i zabiorą ci tą kasę.

Gość gość
Jasne ze sie skapna, mialam tak samo, suma potem zostala zabrana z konta, przeciez oni wiedza dokladnie ile jest w tych maszynach I ktos to przeciez potem sprawdza, wiadomo ze to tylko maszyna I moze robic bledy, dlatego nad ta maszyna musi czuwac tez czlowiek, tak ze sie nie ciesz I nie trac kasy bo tamta z konta I tak ci zabiora.

Gość gość
Ciesz się .Drugi raz nie będziesz miała takiego farta.Wpłać drugi raz.

Gość gość
Jak się dopatrzą to zabiorą ,trudno.Ja tam bym nie zglaszała