Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukrecja 1983

Czy sa tu mamy malych astmatykow

Polecane posty

Gość Lukrecja 1983

jak w temacie szukam rodzicow astmatykow bo mam pytanko odezwijcie sie prosze

Gość karowa3
Mój syn,3 latka ma astmę wczesodziecięcą,trochę już po szpitalach i lekarzach pojeździliśmy.

Gość lukrecja 1983
mój ma też 3 i chcialam o cos spytac

Gość mamamile
moja córa ma 2 i 8m-cy. Zdiagnozowana astma wczesnodziecięca. Ma inchalacje z Pulmicortu i Steri neb salamoll. Kaszle od roku, raz mniej, raz więcej. Dość często choruje.

Gość angelusdominus
hej ja mam pytanie mam 2 dzieci 3 lata i 15 miesięcy u obu podejrzenie astmy za tydzień mamy wizytę u pulmonologa mam pytanie jak u waszych maluchów objawiala się astma? i na jak ja zdiagnozowano?

U mojego malucha najpierw pojawił się przewlekły kaszel, praktycznie trwał cały rok. Nasilał się przy zwykłych porządkach, jak np. zmiana pościeli czy przy zabawie pluszakami. Na początku myśleliśmy ze to alergia na kurz i roztocza. Leki na alergie jednak nie pomagały więc dostaliśmy skierowanie na spirometrie... No i tak walczymy z astmą od 3 lat :/

Gość Jang Mamuska
my też walczymy z astmą, zaczelo sie od zapalenia krtani. Potem kaszel i kaszel dłuuugo, suchy, duszności nocami, testy alergiczne nic nie wykazało, syn ma 2 lata i 9 miesięcy. Byliśmy tez w Rabce na diagnostyce, tam robią sporo badań. Teraz w wakacje był spokój, teraz jest kiepsko kaszle dużo. Ma Aerius, Singilair, wziewy pulmicort, berodual

Gość Jang Mamuska
no i kaszel po wysiłku, masakra istna...

Gość angelusdominus
mój 3 latek wlasnie dusi sie nad ranem no i po wysilku kaszel.

Gość Jang Mamuska
kaszel po wysilku plus dusznosci nocne / nad ranem to często wlaśnie pierwsze symptomy astmy :-( Niestety ... u nas aktualnie jesteśmy na wziewach mam nadzieje ze bedzie lepiej.czytam ze ktos powyzej daje steri- neb, zastanawiam sie zy to nie lepsze niz nebbud czy pulmicort, inna substancja czynna jak czytam

Gość Jang Mamuska
anglelus - no i wlasnie, z maluchami jest tak ze nie potwierdzą np, spirometrią, bo dzieci za małe. Więc diagnoze stawia się na podstawie wywiadu, są objawy wskazujące ewidentnie na astmę a także na podstawie działania leków - pomagają leki przeciwastmatyczne więc to też daje do myślenia że to wlaśnie taka choroba

Gość angelusdominus
no z młodszym 15 miesięcy to jest tak że caly boży rok ma zapalenia oskrzeli a nawet jak jest zdrowy to pokasluje i on też ma podejrzenie astmy nie wiem ja też mam astmę

Gość Jang Mamuska
dziewczyny, a czym są leczone wasze dzieci? Bo mam wraqzenie że u nas czegoś jest za mało, lub niedobrane odpowiednio leki...Bo kaszle od miesiąca i poprawa jest znikoma.... Ma inhalacje z pulmicortu, soli, ciężko z tymi inhalacjami bo się buntuje i nie chce ;-/ pije mucosolvan i wykrztusza trochę, ale w nocy kaszle i po wysiłku baardzo.. dostaje singilair ale nie widze poprawy zbytnio ;-/

Gość gość
Mój synek ma 4,5 roku, ma zdiagnozowaną astmę i alergię na kilka alergenów, leczony jest Singulairem i lekami takimi jak Aerius, xyzal itp. zmieniane sezonowo, jak zaczyna się napad kaszlu i duszności ma inhalacje z Pulmicortu + Berodual w razie duszności..... często ma zapalenia oskrzeli, w sumie zakaszle kilka razy i za 3 godziny już ma duszności i rzężi mu w klatce i go przydusza :-(

Gość gość
czy wasze dzieci dostaja jeszcze cos procz sterydow ? jaka oslone, suplement ?

Gość krotkaodp
mojemu dziecku przepisane zostalo i jest podawany adcort, suplement ktory ma zminimalizowac skutki przyjmowania sterydow