Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktos zrezygnowal z rodzacego sie uczucia

Polecane posty

Gość gość

Bo wiedzial, ze to nie ma sensu? Odleglosc, inne swiatopoglady, inne wyznania religijne. Ktos wycofal sie na krotko przed zwiazkiem?

Gość gość
Nie . Trzeba myslec wcześniej i brac odpowiedzialność za cudze rozbudzone uczucia

Gość gość
No, ale od razu zrywasz znajomosc z kims ciekawym bo np inna religia?

Gość gość
Utrzymuje kontakt ale nie daje zadnej nadziei i sama jej sobie nie robię. Nie pasuje to trudno, może będzie dobrym przyjacielem, ale szkoda skreślić kogoś fajnego

Gość gość
bez "ale" . nie wiem czemu wpisałam;)

Gość gość
zycie jest trudne

Gość gość
Ja. Bo rozwalanie związku to podłość.

Gość gość
eh, czasem nie chce sie myslec o konsekwencjach tylko w to wejsc, ale rozum blokuje

Gość ten co wrócił
Ja zrezygnowałem, ale nie z czyichś tylko ze swoich :). Bolało jak cholera, bo to było drastyczne cięcie (wyjazd z miasta) ale było warto, trzeba się szanować. Teraz się cieszę, że tak postąpiłem, umiałem spojrzeć chłodno chociaż na chwilę :)

Gość ten co wrócił
Ze swoich uczuć- oczywiście.

Gość katsia
tak, ja zrezygnowalam. poznalismy sie w pracy, oboje bylismy w zwiazkach, bez slubu, zareczyn.. lecz w dlugotrwalych - 7 lat. on zaczal zabiegac o mnie, poczatkowo tego nie zauwazalam, przychodzil, rozmawial, pamietal o urodzinach, zaprosil na kawe itp.. dbal o mnie, martwil sie. po jakims czasie czulam ze cos wisi w powietrzu, zreszta nie tylko ja a cala firma :-) lecz to nie przeszlo, pozostalismy w relacjach kolezenskich. chyba oboje balismy sie ryzyka .. zaly czas mamy kontakt w szkole.. bo z tej pracy zrezygnowalam by nie kusic losu, zdarza mi sie o nim myslec.

Gość gość
tak bo on nigdy sie nie dowiedzial

Gość gość
ten co wrocil, ale dlaczego zrezygnowales? Nie byla tego warta...?

Gość ten co wrócił
Niemalże analogiczna sytuacja z przedmówczynią (katsia) :), z tym, że to ona była w długim związku a ja byłem wolny.

Gość gość
No to fajnie jak teraz jestes szczesliwy ;)

Gość ten co wrócił
Nie no, szczęśliwy nie jestem, ale nie jestem nieszczęśliwy :P. To była mądra i męska decyzja, hartuje człowieka i umacnia...

Gość katsia
ten co wrocil, a macie ze soba jakis kontakt jeszcze?

Gość gość
ja zrezygnowałem mimo wielkiej miłości,,,, byłem trochę starszy. ona skończyła studia i z ciężkim sercem i rozrywającym bólem skończyłem aby dziewczyna nogła ułożyś sobie życie tak jak powinno być i z zachowaniem wszystkich norm jakie nam społeczeństwo narzuca

Gość gość
hmm, ale ile starszy?

Gość gość
No to duzo, faktycznie. Szybko bys jej pewnie umarl, no ale z drugiej strony moze z Toba jej by bylo lepiej niz z d*pkiem rownolatkiem.

Gość gość
Być może dardzo o dbałem o nią, pokazałem dużo świata ,,wszystko zaczęło się tak niespodziewanie posunęło się szybko i straciłiśmy kontrole.. przez wszystkie te lata przygotowywałem ją na tą sytuację .... mimo tego ze tak racjonalnie decyzję powzieliśmy ... został ból i wspaniałe wspomnienia.. i ta nie wiadoma , jak by było gdyby dłużej było... w apogeum naszej miłości podcięliśmy jej skrzydła... cały ten czas był przepiękny ...taki surrealny ... ale piękny chyba każda z was kobiet mnie zrozumie.. że dałem w końcu dziewczynie szanse zbudować sobie samej życie... takie jakie marzy każda dziewczyna .. co z tego będzie to już inna sprewa.... samo życie jego wszystkimi dobrymi i złymi stronami

Gość gość
to może ja wypowiem się z innej strony, ktoś zrezygnował ze mnie kiedy uczucie już sie pojawilo, pozwolil pokochać i derastycznie zakonczyl to zanim tak na prawde sie zaczelo. Nikomu nie zycze takiego uczucia i uwazam, że to ohydne rozkochac kogos w sobie, a potem zostawić bez slowa ... to najgorsze co mozna zrobic. Tak postepuja tylko osoby , ktore nie mysla o cudzych uczuciach, swiadomie rania drugiego czlowieka.

Gość gość
To lata trwalo? A daj spokoj to bylo nie rezygnowac.

Gość ten co wrócił
Czy mamy kontakt ze sobą? Na początku jeszcze był, ona pisała ja odpisywałem z grzeczności. Szybko się skończyło wszystko. I bardzo dobrze

Gość gość
nie rozumiem zachowań ludzkich,nie wiem może jestem już wiekowa,ale jeżeli coś się dzieje, to naprawdę musimy jeżeli jesteśmy w stanie ale zrobić rachunek sumienia ,analizę swojego życia,czasem warto coś zmienić i żyć w zgodzie z własnym sumieniem,nie oszukujmy się nie warto,zbyt krótkie jest nasze zycie.

Gość gość
nie rozumiem ostatniej wypowiedzi