Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktos zrezygnowal z rodzacego sie uczucia

Polecane posty

Gość gość
Dlaczego pytasz, jak masz dylemat rozwiąż go sam/a.

Gość gość
lubie posluchac innych

Gość gość
"gość Być może dardzo o dbałem o nią, pokazałem dużo świata ,,wszystko zaczęło się tak niespodziewanie posunęło się szybko i straciłiśmy kontrole.. przez wszystkie te lata przygotowywałem ją na tą sytuację .... mimo tego ze tak racjonalnie decyzję powzieliśmy ... został ból i wspaniałe wspomnienia.. i ta nie wiadoma , jak by było gdyby dłużej było... w apogeum naszej miłości podcięliśmy jej skrzydła... cały ten czas był przepiękny ...taki surrealny ... ale piękny chyba każda z was kobiet mnie zrozumie.. że dałem w końcu dziewczynie szanse zbudować sobie samej życie... takie jakie marzy każda dziewczyna .. co z tego będzie to już inna sprewa.... samo życie jego wszystkimi dobrymi i złymi stronami". A moim zdaniem (kobiety) bardzo źle zrobiłeś. Jeśli się kochaliście, dobrze dogadywaliście i byliście razem kilka lat, to nie powinieneś jej zostawiać. Zamiast wartościowego człowieka, jakim chciałeś zostać przez to zerwanie, stałeś się niewiele wartym. Tak, niewiele wartym: bo pozwoliłeś jej siebie pokochać, poznać Cię dobrze, spędzić ze sobą tyle czasu, a potem wywinąłeś się od tego pod pretekstem opinii społecznej i ułożenia sobie przez nią życia. Po mojemu znaczy to tyle, że jej nie kochasz i nigdy nie kochałeś, bo dla prawdziwej miłości nie ma znaczenia różnica wieku 15 lat i to, co inni powiedzą, ani kochająca osoba nie chce ranić tej, co ją kocha, więc jej nie porzuca (i to jeszcze pod tak błahym i absurdalnym pretekstem!). Znam wieloletnie, szczęsliwe małżeństwa z dużo większą niż Wy różnicą wieku i są razem wiele lat właśnie dlatego, że się kochają. A to, że ją zostawiłeś, wcale nie jest żadną gwarancją, że ona ułoży sobie życie - może jej się uda, może nie, bardziej prawdopodobne jest to drugie. A jeśli Cię kochała, to jeszcze naraziłeś ją na duże cierpienie, może depresję, porównywanie każdego do Ciebie i może też brak zaufania do mężczyzn (skoro twierdziłeś, że tak ją kochasz, a potem porzuciłeś, to jak ma uwierzyć innemu mężczyźnie?). Ja bym nie chciała spotkac na swojej drodze kogoś takiego jak Ty, i nie o różnicę wieku mi tutaj chodzi.

Gość ja zrezygnowałam ze względu
na różny status materialny

Gość gośćfacet
Zrezygnowałem, bo byliśmy całkiem z innych bajek, choć kontakt mamy ze sobą do dzisiaj.

Gość gość
opisz z jakich bajek

Gość gość
Pewnie jedna była z Brzydkiego Kaczątka, a drugie z którejś z okrutnych baśni Braci Grimm. ;-) :-D I cała filozofia.

Gość chloera
". przez wszystkie te lata przygotowywałem ją na tą sytuację ...." Co to znaczy? Od poczatku wiedziales, ze z nia zerwiesz? Niezle...

Gość gość
A ktos zrezgnowal i zaluje?

Gość gość
Ja żałuję. Że ze mnie ktoś zrezygnował tak szybko, nawet nie próbując mnie poznać.

Gość gość
Ja tam nie żałuję, żałuję tego, że nie mogę cofnąć czasu kilka lat wstecz i uniknąć tego syfu w jaki ta osoba mnie wciągnęła. Mam złe zdanie na temat tej osoby i nigdy go już nie zmienię,

Gość gość
A warto rezygnowac z powodu roznic majatkowych, odleglosci, roznic swiatopogladowych?

Gość gość
Ja właśnie dziś zrezygnowałam. To był człowiek z przeszłością, której nie umiałam znieść... Spotykaliśmy się krótko, mam nadzieję, że teraz rozstanie będzie mniej bolało niż za jakiś czas. Chociaż już boli...

Gość mysle co zrobic
ja od czw mysle czy zrezygnowac...

Gość gość
dlaczego chcesz zrezygnowac?

Gość mysle co zrobic
15 lat różnicy, on po rozwodzie, ja panna bez dzieci, których on juz nie planuje, mieszkamy w innych miastach...

Gość gość
Różnice majątkowe nie dadzą szans uczuciu, bo będą podejrzenia, że ktoś jest z kimś dla kasy, to zatruje uczucie.

Gość gość
no wezcie, to milosc nie wystarczy do zwiazku... jakie to smutne.