Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ANGLISTYKA IBERYSTYKA co zdawać

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam zamiar zdawać na filologię angielską bądz iberystykę na UW jednak mam problem ze zrozumieniem zasad rekrutacji 1. czy jeśli 2 razy zaznaczę język ang to zostanie on 2 razy punktowany? 2. czy powinno zdawać się na ten kierunek coś oprócz rozszerzonego polskiego i angielskiego? czy jest to jakoś wyżej punktowane? (zastanawiam się nad wosem na podstawie) podaję stronę anglistyki na UW https://irk.uw.edu.pl/katalog.php?op=info&;id=S1-FLA&kategoria= Bardzo proszę o pomoc, bo już się w tym wszystkim zamieszałam. Z góry dziękuję.

Gość gość
Hej! Ja też zdaję w tym roku maturę i też wybieram między tymi kierunkami na UW 🌼 1. Co znaczy jeśli zaznaczysz 2 razy? Chodzi Ci o podstawe i rozszerzenie? 2. Z tego co piszą to matma też się liczy . Wos Ci nic nie da raczej. Może jakiś drugi język podstawa albo rozszerzenie dałoby więcej punktów niby 10% ale zawsze to więcej niż matma (5%)

Gość gość
To znowu ja. Tak z ciekawości zapytam - uczysz się hiszpańskiego w liceum? :> Albo poza szkołą, umiesz hiszpański czy będziesz szła od podstaw?

Gość gość
Chcę iść od podstaw :) myślę, że pierszeństwo będą mieli jednak ci którzy zdają hiszpański na maturze, dlatego myślę o rozpoczęciu anglistyki, a od drugiego roku równolegle iberystyka :) 1. 2 razy - tzn i w 3 i w 4 kolumnie jeśli wybiorę język angielski (na zielono napisane jest, że tak można) to czy zostanie to wspólnie policzone tzn i to 10% i 70% czy będą patrzyli już tylko w takim przypadku na samo rozszerzenie czyli 70% :) A Ty znasz hiszpański? :)

Gość gość
No pewnie Ci z hiszpanskim beda pierwsi na liście, ale mimo to warto próbować. Bo zdając na anglistykę to trzeba zdawać egzamin znajomości języka chyba tak? A jeśli chodzi o to pytanie to sama w sumie nie wiem .. jeśli chodzi o hiszpański to chodziłam rok na kurs a tak to się sama uczę.. wiem, że to mało i w ogóle.. Ale jednak jeszcze rok można się samej trochę poduczyć albo wyjechać podszkolic język albo pójśc na jakiś intensywny kurs..chociaz wiadomo, że bedą tam ludzie którzy mieli w liceum hiszpanski czy z maturą hiszpanską, no ale jak można od podstaw to można spróbować