Gość anna poznan Napisano Wrzesień 30, 2013 od 2 miesięcy dzieję mi się coś bardzo dziwnego,zaczęło się od tego jak wstawałam rano,czułam dziwne ciśnienie w głowie,serca mi bardzo szybko biło,przez co cała się trzęsłam,czułam,a czasami nawet teraz jak krew dostaje mi się do mózgu,czułam drętwienie twarzy,suchość w ustach Byłam już z tym dwa razy na pogotowiu,cisnienie 180/110, też 160/100 dostałam lek na obniżenie ciśnienia i leki uspakające.Przepisano mi metocard,mam brać rano,i doraznie hydroksyzyne.Przypomnę jeszcze że morfologia krew,ekg,echo serca w porzadku.Miałam też podłączony holter co wykazał tylko tachykardie zatokową,puls w ciagu dnia wynosil nawet 160 i to kilka razy!!!nawet tego nie czułam bo biorę od miesiąca lek.miałam robione też badanie u neurologa,kardiologa i też wszystko w normie.Nie wiem naprawdę co to może być,czy to faktycznie problem z ciśnieniem,czy to na tle psychicznym.kontrole mam za miesiąc czasu i zobaczymy czy coś się poprawiło.Mam 21 lat i strasznie się tym przejmuję,codziennie mierze ciśnienie i nie mogę normalnie przez to funkcjonować.Boję się strasznie udaru,zawału,bo podobno też młodzi ludzie mogą go dostać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach