Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PotteroManiaczka

Jak aplikować tampony

Polecane posty

Mam 14 lat,a od 3 lat mam okres.Dzisiaj chciałam pierwszy raz użyć tampon ale gdy próbowałam go włożyć odczułam ból i dyskomfort. Jestem dziewicą,a tampon jaki chciałam użyć to O.B Normal.Chciałabym się dowiedzieć jak go aplikować żeby nie bolało.

Gość gość
sokoro jestes dziewicą to pewnie przebiłaś sobie błonę tym tamponem i dlatego bolało :O

Gość gość
jak bolało to nie wkładaj i tyle. Zależy od kobiety, jedna jako dziewica będzie używała normal inna mini nie wciśnie. Ja dopóki byłam dziewicą nie mogłam używać tamponów bo po prostu za bardzo mnie bolało przy wsadzaniu. Sorry, to nie jest wcale tak super jak w reklamach mówią, że każda może od 1 okresu, bo każda kobieta jest inaczej zbudowana i jedna będzie mogła a inna nie i tyle

Gość gość
a masz teraz miesiączkę czy po prostu chciałaś spróbować jak się ich używa i włożyłaś go "na sucho"?

Gość gość
proponuję kupić rozmiar mini i przeczytać instrukcję dołączoną do pudełka- miałam 11 lat i poradziłam sobie z tym zadaniem. ból, to nic dziwnego jak się nie wie jak to włożyć. jestem po 30tce i wkładanie tamponu w suchą pochwę, to żadna atrakcja, a jak się człowiek zagapi, to nawet mając doświadczenie w tej dziedzinie można sobie spory dyskomfort zafundować, a co dopiero jak się nie wie. rozmiar mini i ppłożyć się na plecach jak radzą w ulotce, wyczuć właściwy kąt pod jakim najlepiej zaaplikować