Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co takiego lepszego jest w Anglii jak w Polsce

Polecane posty

Gość gość

Coz jest lepszego teraz w Anglii niz w Polsce???

Gość gość
Ten sam syf i tu i tu

Gość gość
Na ten temat to można napisać cały artykuł ale po co skoro każdy kto pomieszkał za granicą wie o co chodzi ;)

Gość gość
nieprawda bo w anglii jest uk i murzyni,.

Gość gość
Mimo duzej ilosci Polakow w Anglii, jest ich jednak mniej niz w Polsce. To wieeelki plus. Polska mentalnosc jest nie do zaakceptowania.

Wieksze mozliwosci zawodowej dla kobiet po 30.....jak rowniez nie gnoi sie tak ludzi ambitnych, chcacych cos w zyciu osiagnac, jak w polandzie. W ogole nie tesknic za Polska zasciankowa mentalnoscia I koltunstwem....reszta to samo

Gość gość
w anglii sie nie gnoje dobre sobie. w anglii jesteś tylko zasobem ludzkim i tak cie traktuja jak zasoba ludzkiego który jak nie działa może być bez niczego zastąpiony innym zasobem ludzkim.

Gość gość
00:00 Pokaz mi kraj gdzie tak nie jest ? Musialbys byc jednym z tych ktorzy naleza do 1% elity tego swiata (politycy, celebryci, biznesmeny) reszta to tylko anonimowe robaki.

Gość gość
W Anglli juz zaczyna sie robic jak w Polsce czyli bezrobocie sie zwieksza , pensje stoja w miejscu, coraz wiecej firm zaczyna placic minimum a jak tu wyzyc za minimum na przyklad w LOndynie ????? W sklepie minium na mopie minimum , jak zaczynasz w biurze tez minimum lub troszke wiecej .

Gość gość
Tylko że w biurze przy chęciach i odrobinie szczęścia możesz awansować a na mopie to raczej niemożliwe. Wiadomo, że za prace typu entry level nikt nie będzie płacił cudów. Chcesz więcej ? Rób dobre kursy, pracuj ciężko albo otwórz własny interes. Nie ma nic za darmo, tylko niektórzy tego nie rozumieją

Gość gość
Co jak co, ale minimalna w Londynie to malo smieszny zart!!! Z drugiej jednak strony nikt nie powinien sie dziwic, ze za prace w sklepie/barze/sprzatanie jest minimalna.

Gość gość
co jest lepszego ? możliwości! tylo trzeba cos soba reprezentować. proste, tylko tyle.

Gość gość
Kierownice po lewej, debilne rozwiązanie i Królowa srająca na złote sztaby :-)

Gość gość
Lepsza już ta królowa niż rudy Tusek i Bul :)

ludzie są milsi i nikt nie czuje się upoważniony podejść do mnie na ulicy i mnie obrazić :) (mowa o "normalnych ludziach")

Gość gość
Skoro tak zle w Anglii teraz: bezrobocie, ciezko z praca, rosnace ceny, to czemu Ci ludzie tacy usmiechnieci?

Gość gość
14:44 Bo tacy już są, często też udają ten uśmiech ale powiem szczerze że wolę nawet udawany uśmiech sprzedawcy czu urzędnika aniżeli polskie nachmurzone, umęczone życiem i obrażone na cały świat facjaty

Gość asdlaka
Bo w Anglii jak i w USA.Uśmiech na twarzy a w środku człowiek cierpi z różnych powodów. Po prostu usmiech na pokaz.

Gość asdlaka
Moorland,oj dzieciono.a w PL to co,normalny człowiek podchodzi do ciebie i cie obraza?

no wyobraź sobie, że miałam parę takich sytuacji. Nie lubię tego kraju, nie twierdzę, że Anglia jest rajem, ale Polska ma dziwną mentalność, źle się tam czuję.

Gość asdlaka
Goraca Zuzia,i owszem,nie narzekają,bo po p[rostu niezbyt lubia aby ktoś postronny wiedział o ich problemach i dlatego ten usmiech nawet na ustach ludzi przezywajacych żałobę po stracie kogos bliskiego jest doklejony.

Gość asdlaka
Moorland,nie lubisz tego kraju,czyli PL to dlaczego gdzei sie nie obejrze to Ciebie moge na polskim forum "zobaczyc"? Az tak nienawidzisz PL,ze nie mozesz sie rozstac z polskim forum :-)

jestem też na dwóch amerykańskich i na jednym gdzie siedzą głównie Szkoci. Powinnam się tam przeprowadzić? To forum, tu ludzie rozmawiają. Nie mam tu kontaktu z dupkami na ulicach czy w urzędzie ;) Za sam fakt, że musieliśmy przesłać pieprzoną łapówkę, żeby się członkiem rodziny w szpitalu w Polsce zajęli nie lubię tego kraju :)

Gość asdlaka
Moorland,młoda i głupia jestes,jeszcze Ci Anglia da popalic. W kazdym kraju dzieje sie źle io dobrze.Na razie masz to szczescie,ze natrafaisz na dobre rzeczya,le medal ma dwie strony.jeszcze sie przekonasz,ze i Anglia i w ogole zaden kraj nie ejst tylko rajem,ale takze i piekłem.

Tylko czy ja mówię, że to jest raj? Nie mam żadnego porównania poza "wewnętrznym". Mnie się tu żyje bardzo dobrze, jasne, są rzeczy które mnie irytują (jak wszędzie), są takie na które narzekam, ale nie mogę nic z nimi zrobić (jak wszędzie), ale ogólnie mi się podoba. Może dlatego, że po prostu nie znam innego życia? życie od czasu do czasu po d***e dawało i będzie dawać, ale to już niezależne od kraju.

Gość asdlaka
Moorland,a w Anglii to bedą Cie za darmo leczyc i to drogimi lekami i do tegfo bedą sie za darmo toba opiekowac :-) Owszem,do czasu,i zalezy na jaka chorobe,bo jak aksy nei ebdziesz miała na lepsze leki i lepsza opieke to bedziesz miała tak samo jak w PL. W kazdym kraju liczy sie ktos,kto posiada pieniedze,.Nie masz ich wystarczajaco,zalezy do sytuacji,to niestetety nikt ci nic za darmo nie da,za darmo sie nie bedzie opiekowac. W UK tez korupcja jest i to na większa skale,tylko,ze oni potrafia bardziej sie kamuflowac.

to niech się kamuflują, badanie tego zostawiam ekspertom z kafeterii. Póki co łapówek brać się nie opłaca, bo kary za nie są za wysokie :) Jasne, nawet NHS zawala, ale jednak bez porównania do tego co się dzieje w Polsce.