Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POWIEDZCIE MI Jakie są opłaty za mieszkanie w bloku i ogólne rachunki życiowe

Polecane posty

Gość gość

Chce wynająć mieszkanie - 300zł odstępnego do tego czynsz 260zł (w tym chyba jest woda, ścieki, zaliczka na ogrzewanie, wywóz śmieci) Dodatkowo musze opłacić prąd według zużycia (rozliczane co 2 miesiące). Gotować będe na płycie indukcyjnej więc tutaj dokładam jakby do prądu. No i dodatki: Internet plus doładowania telefonu Mam też samochód więc około 150zł/mc za benzyne + opłaty roczne za niego OC i przegląd, oczywiscie nie licze nieprzewidzianych usterek O czymś jeszcze musze pamiętać? Z jakimi jeszcze opłatami takimi stałymi musze sie liczyć?

Gość gość
mieszkanie czynszowe czy bezczynszowe?

Gość gość
Ja moge Ci wynajac pokoik, w zamian za obiady:(

Gość gość
a widzę prąd koło 150zł za 2m-ce ogrzewanie centralne czy gazowe?

Gość gość
w czynszu nie ma wody i ścieków...

Gość wynejełam mieszkankooo
My własnie wynajelismy mieszkanie i odstepnego mamy 550 zł, do tego czynsz 318 w czym jest ogrzewanie centralne, wiec dochodzi nam woda, prąd i gaz (gotowanie i ciepła woda). Będziemy wynajmować we dwójke a więc trzeba liczyć za to dodatkowo jakieś 250-300 zł/ mc, nie wiecej

Gość wynejełam mieszkankooo
prad ok 100 zł/mc woda ok 100 zł/ mc gaz ok 100 zł/ mc Na pewno to nie przekroczy tej kwoty na dwie osoby. A ty cchesz sama wynajmowac? Bo ejsli tak to tniesz mniej wiecej rpzez połowe a wiec kosztów miałabys jakieś 150 zł dodatkowo. Poza tym w szoku jestem ze tak tanio płacisz za odstępne, cena rewelacyjna. Ja mam tez super cene ale twoja to fiu fiu:-)

Gość gość
zależy czy masz ogrzewanie gazowe czy nie, bo wtedy idzie więcej kasy na gaz, no i wodę trzeba podgrzewać przez piecyk gazowy

Gość gość
Mówie że mieszkanie w bloku. Osiedle 10 bloków, ogrzewanie jest centralne. Jest jedna wielka kotłownia na całe osiedle, więc odkręcam kaloryfer i mam ciepło, tak samo woda, odkręcam i leci ciepła. A to ile wy mi prądu obliczycie to mnie nie interesuje, bo kazdy ma inne zużycie. Mi chodzi o to czy z jeszcze jakimiś innymi dodatkowymi opłatami musze się liczyć, będąc "na swoim" A jeśli chodzi o gaz też juz rozwiane wątpliwosci, bo gotowanie tylko na indukcji (czyli prąd)

Gość gość
Jak wiesz wszystko, to o co pytasz właściwie? Mydło i papier toaletowy dolicz.

Gość gość
Wydaje mi się że wiem dlatego sie upewniam. A o mydło i takie rzeczy mi nie chodzi. Chodzi mi o takie stałe opłaty z którymi musze sie liczyć. A ubezpieczenie jakieś trzeba mieć? bo ubezpieczenie mieszkania to tam raz na rok 100zł, ale ubezpieczenie na zycie? trzeba mieć? dodam ze pracuje normalnie na umowe o prace