Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karolcia19900

Dziwne dolegliwosci

Polecane posty

Gość Karolcia19900

Witam, Dokładnie tydzień temu obudziłam się w nocy i miałam okropne skurcze w żołądku, pojawiły się wymioty oraz ogólne osłabienie. Poszłam do lekarza pierwszego kontaktu, otrzymałam tabletki - Omeprazolum i skierowanie do szpitala, gdyby na drugi dzień nic się nie zmieniło. Nadmienię, że przebywam za granicą. Na drugi dzień nie było poprawy, więc udałam się do szpitala, tam dowiedziałam się, że może być to wyrostek, ale przewiozą mnie do innego szpitala, bo nie mają usg. Tak więc, po 2 dniach zrobiono mi to usg, nic nie wykazało. Badania krwi - no cóż, CRP 41, na drugi dzień spadło do 17. Podczas badania, uciskania mojej jamy brzusznej wciąż odczuwam ból, po zjedzeniu pojawia się ból żołądka i kłucie w prawej, dolnej części brzucha. Dodam, że mam PCOS. Martwią mnie te bóle i ten okropny gorzki posmak w ustach. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Nie wiem co mam robić. Bo tutaj w Angli ciężko o dobrego lekarza.... Pozdrawiam.

Gość gość
a na gastroskopie nie chcieli cie skierowac ? robilas sobie badania na obecnosc HELICOBACTER PYLORI?

Gość gość
może kamienie żółciowe pojawiają się mdłości i wymioty po jedzeniu

Gość gość
kamienie żółciowe lub wrzody żołądka/dwunastnicy powinni zrobić usg brzucha plus gastroskopię

Gość Karolcia19900
Dziękuję za tak szybkie odpowiedzi. Zrobili tylko usg, pewnie nawet nie mają w szpitalu tej maszyny do gastroskopii.. Zajmowali się mną tylko chirurdzy, którzy brali pod uwagę wyrostek i torbiele na jajnikach. Powiedzieli, że jak pojawi się ostry ból, to mam wrócić do szpitala... Nie robiłam żądnych dodatkowych badań. Mdłości pojawiają się rzadko po jedzeniu, ale nawet jak zjem mało, czuję się pełna, jakbym zjadła nie wiadomo ile...