Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilasolila

ALLEGRO pozytywy jak odpowiadacie

Polecane posty

Gość Lilasolila

Jak odpowiadacie na wyjątkowo wylewne pozytywy? mam większy problem niż gdyby to był negatyw :D

Gość gość
w podobnym stylu wypada

Gość masz wydumany problem
jesteś sprzedawcą czy kupującym?

Gość Lilasolila
Jestem sprzedawcą.

Gość gość
rozumiem, że chodzi ci o klientów. ja się raczej nie rozpływam nad nabywcą, bo niby nad czym? jedyna kurtuazja z mojej strony, że mam własną formułkę i nie wklepuję tego co automatycznie allegro generuje.. sama jak napiszę sprzedawcy pochlebną opinię, to nie oczekuję wzajemności i rozpływania sie nad tym, że szybko zrobiłam przelw, bo komentarz jest nie po to, żeby dowartościować sprzedawcę tylko żeby inni wiedzieli, że sprzedawca ma towary oryginalne/dobrej/ jakości/jest kontaktowy/uprzejmy/pomocny itd.

Gość Lilasolila
Tego się właśnie obawiałam, że powiecie że w podobnym stylu bo mój styl jest rzeczowy i nawet w opisach wystawianych przedmiotów nie zachwycam się nimi, jak niektórzy sprzedający.

Gość Lilasolila
Tak chyba zrobię, ułożę ładnego pozytywa, ale bez przesady i myślę, że kupujący nie poczuje się zawiedziony.

Gość Agssaa
Ja lubię dawać wylewne pozytywy :) \Nie wiedziałam, że to problem:P

Gość Lilasolila
Może nie aż problem, ale nie wiem co odpisać. A Tobie co piszą w zamian za takiego pozytywa?

Gość gość
sprzedawcę poznaje się po tym, jak reaguje na komentarze negatywne. Niedawno chciałem coś kupić i poczytałem trochę komentarzy. Rozumiem, że wielu klientów czepia się i szuka dziury w całym, ale zarzuty, że po zakupie wysyłka towaru opóźnia się przez tygodnie a nawet miesiące, sprzedawca nie odbiera telefonu i nie odpowiada na maile, są całkiem sensowne. Kiedy kupujący jest zmuszony dochodzić swoich praw przez administrację Allegro albo zrezygnowany godzi się ze stratą i w konsekwencji wystawia ocenę negatywną, dostaje w zamian w akcie zemsty od nieuczciwego sprzedawcy negatywną komentarz ze stekiem wyzwisk typu : "to oszust, złodziej, cham, pieniacz, wystrzegajcie się go". Zastanawia mnie tylko jedno, dlaczego od takiego sprzedawcy, który ma tylko 97% pozytywnych komentarzy albo i mniej, i wyzywa klientów, ludzie jeszcze cokolwiek kupują.

Gość gość
Możesz tylko napisać "dziękuję za zakupy". Z pozytywną oceną to zupełnie wystarczy. Z kwiecistych komentarzy ten bardzo mi się spodobał: "Wszystko bardzo sprawnie, szybko, miło,bezpiecznie, bezproblemowo, zgodnie z planem, zgodnie z logiką, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami Kajko i Kokosz. Po prostu BARDZO POZYTYWNIE."