siudema 0 Napisano Październik 1, 2013 Witam mam 18 lat. Mam za sobą pierwsza wizyte u ginekologa, właściwie w celu uzyskania tabletek antykoncepcyjnych. Po badaniu i pytaniu o stosunki (które się odbywają od 2 lat, lecz do tej pory zabezpieczeniem była tylko prezerwatywa) lekarka wypisała mi tabsy VIBIN MINI. Czy któraś z Was zażywa/ła je ? Jakieś opinie ? Wiem, że nic nie daje 100% pewności, ale czy przy tabletkach używać jeszcze prezewatywy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 1, 2013 Nie ma sensu pytać o opinie, bo reakcja na tabletki to jest kwestia indywidualna. Są to tabletki trzeciej generacji, z drospirenonem - gestagenem, który daje stosunkowo mało skutków ubocznych np. nie powoduje zatrzymania wody w organizmie, ale jego główną wadą jest zwiększone ryzyko wystąpienia zakrzepicy. Prawidłowo stosowane tabletki są skuteczne w 99,8%. Jeśli przeczytasz ulotkę ze zrozumieniem i będziesz się do niej stosować to nie ma potrzeby stosowania dodatkowego zabezpieczenia (poza sytuacjami określonymi w ulotce). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
siudema 0 Napisano Październik 1, 2013 Dzieki, masz racje wszystko zalezy od organizmu. Dziś dostałam okres, wzięłam 1 tabletke. Jestem maturzystka za chwile studia mi i partnerowi nie po drodze dziecko... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach