Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pozbyc sie niesmialosic w stosunku do kobiet

Polecane posty

Gość gość

? mam ponad 30 lat moge sie jeszcze zmienic co mam robic

Gość kropla deszczuu
Witaj,uwazam ze nigdy nie jest za pozno na zmiane, co jest powodem niesmialosci?kompleksy?

Gość gość
złap sobie jakąś,masz piwnicę?

Gość gość
co jest powodem twojej nieśmiałości ? wygląd zewnętrzny ? wzrost ? brak życiowych osiągnięć ? postaraj się nadrobić ewentualne braki i uświadom sobie swoje mocne strony, to daje pewność siebie poza tym musisz próbować częstych kontaktów, uśmiechaj się do obcych kobiet na ulicy, w sklepie, jak jest okazja do zagaduj i nie oczekuj od razu podrywu, bądź zwyczajnie miły

Gość gość
przyczyna niesmialosci jest wychowanie

Gość gość
Ja tez mma 30 lat i jestem niesmailay, i jestem przystojny zabawny i dobrze soebi radze w zyciu, jestem wysoki, ale jesli widze kobiete ktora naprwde wpadnie mi w oko robi sie jak z waty, oniesmielaja mnie poprostu. Masakra, bo zatrudniam ludzi i jestem pewnym siebie gosciem ale z tym ciezko mi sobie poradzic. Tak jkabym jelsi bylaby to klientka to bym ja potraktowal tak ze by miala banaa na twarzy ale kiedy mysle ze mam ja poderwac zuplenie trace grunt pod nogami :/

Gość kejt mos
po pierwsze na pocieszenie powiem, ze mimo iz przy kobietach mocno sie stresujesz one i tak tego nie widza (albo zauwaza w malym stopniu). ja tak mialam ze swoim ex- potem mi sie przyznal, ze strasznie sie denerwowal przed spotkaniem i na spotkaniu ze mna- ja praktycznie tego nie dostrzeglam. moja rada- potrenuj na kobietach malo atrakcyjnych (atrakcyjnosc to pojecie wzgledne ale chodzi o takie malo atrakcyjne dla ciebie)- rozmawiaj z nimi, podrywaj, flirtuj. po jakims czasie kontakt z kobieta stanie sie czyms naturalnym i wtedy "wezmiesz sie" za te, ktore ci sie podobaja:)

Gość gość
w sumie dobra rada ostanio udzielam sie w klubie turystycznym ( wyciezcki itp ) i nawiazalem kilka znajomosci, ale numerow nie wymienilem :-( nie potrafie przejsc do etapu -> podobasz mi sie w sumie one troche widza jaki jestem - malo rozmawiam, kazdy chce zalapac najlepsza partie, co najmniej dobra

Gość gość
a może jego nieśmiałość wynika z tego że jest brzydki, niski, do tego jeszcze introwertyk. Więc tych mniej atrakcyjnych nie powinien traktować jako "trening" który ma doprowadzić po pewnym czasie do zdobycia tych lepszych kobiet tylko właśnie na takich mniej atrakcyjnych się skupić bo na wyższą półkę nie ma szans?

Gość gość
moze dla niektorych jestem brzydki, ale wg mnie przecietny nie jestem niski 178 - wystarczy introwertykiem jednak jestem startowaly do mnie atrakcyjne i wiem ze mialbym sznase u ladnych normalnych dziewczyn czemu nie kontynuowalem znajomosci? nie wiem. lek przed kobietami, niepowodzeniem, zwiazkiem

Gość gość
Nie pozbywaj się:) to jest urocze, bez dwóch zdań;) Bądź sobą i wystarczy:)

Gość gość
to znajdz mi kobiete

Gość gość
Nie jestem zwolenniczka swatania;) i ja nie cierpię jak mnie ktos na siłę"poznaje"Rozejrzyj się, usmiechnij się do tej , która Ci sie podoba i powiedz sobie, teraz albo nigdy i do przodu. Np. zapytaj czy pomoże Ci wybrać prezent dla koleżanki, bo się nie orientujesz co kobieta chciałaby dostać i gotowe:) Potem w ramach podziękowania zaproś ja na kawę. Bankowo pomoże Ci:) Mnie kiedys facet na ulicy zaczepił i powiedział,że jest mu głupio i wogule, ale czy nie chciałabym napić się w jego towarzystwie kawy, wcale nie miałam go za głupka, grzecznie podziękowałam, bo byłam w związku. Nie dygaj, i nie przejmuj się rumiencem, bo to jest fajne i już:)

Gość Kinky talkin Blues
znajdz sobie pozytywne cechy, bądź z nich dumny, zdefiniuj jakoś swój światopogląd zeby baba wiedziała ze masz coś w głowie i jakie wartosci wyznajesz

Gość gość
sterydy chirurgia plastyczna to tak na początek

Gość gość
sterydy odpadaja - wystaczy jak obecnie wygladam, poza tym te srodki maja skutki uboczne chirurgia tez mi nie potrzebna, problem tkwi w psychice poza tym wiem ze to zart

Gość gość
Pomyśl sobie, że dzieki tobie i podobnych tobie facetach (nieśmiałych) ci odwazni mają mniejsza konkurencję :classic_cool:

Gość gość
interesujace spostrzezenie, trzeba nad tym pomyslec zawsze w sobie doszukuje sie kompleksow