Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przechodziłyście ciążę podobnie jak wasze matki

Polecane posty

Gość gość

bardzo interesuje mnie to jak było lub jest u was... wiele osób mówi, że to jak się przechodzi ciążę jest genetyczne. Ja np strasznie w ciązy się męczę wymioty, złe samopoczucie, a moja mama mówi,że w żadnej z 4 ciąż nie wymiotowała chociażby ani razu. Są takie kobietki który ciążę przechodziły jak ich mama?? chodzi mi też np o powrót do formy, rozstępy czy też jędrność piersi po urodzeniu :)

Gość gość
moglaś odziedziczyć tendencje po kobietach ze strony ojca przecież. U mnie wszystkie siostry miały bardzo ciężkie porody- jak mama. Natomiast jedna miała poród jak babcia od strony taty- pierdnęła i urodziła :) Ja wybrałam cc ze strachu przed porodem takim jak miała mama

Gość goscv
moja mama nie miała żadnych objawów ani mdłości ani złego samopoczucie latała do ostatnich dni, ja od początku ciąża zagrożona mdłości wymioty do 20 tygodnia - zero podobieństwa

Gość gość
właśnie u mnie jest tak samo... mama aż sie mi dziwi:):) mam nadzieję,że może rozstępy mnie ominą bo ona nie ma ani jednego:)

Gość gość
nie, ja przechodziłam inaczej, mama pierwszą poroniła, ja nie, mama urodziła naturalnie, ja z cesarką a to zasadnicze różnice, choć same ciąże w trakcie, podobnie, bez sensacji, inwalidztwa itd

Gość gość
nie, mojej mamie 2 razy zrobiło sie niedobrze, a mmnie mdłości w 2 ciażach meczyły 3 bite miesiace, zupełnie inne ciąże

Gość gość
W ciązy nie jestem, ale mma nadzieję, że tak nie bedzie. Moja mama miała ogromy komplikacje po pierwszym porodzie, krwotok. Ale na szczescie wyszła z tego.

Gość gość
no i moja zdziwiona jak niewiem co, przecież ona sie swietnie czuła, to ja pewnie te mdłosci udaję

Gość gość
moja podsumowała mnie inaczej:) bo zanim byłam w ciąży to sama nie wierzyłam kobietom,że w ciązy aż tak straszne wymioty mogą być.. to mi powiedziała,że mnie los pokarał:D:D

Gość Rafaella4
Na szczęście nie :P Moja mama w ciąży tyła po 30 kg a ja po 10 .Jedynie w blizniaczej przytyłam 17 kg . Również nie miałam żadnych mdłości czy/i wymiotów a mama tak .

Gość gość
o ja cie, a za co miałby cie los pokarać nie obraź sie, ale twoja matka jest po prostu głupia i tyle

Gość gość
genetykę kobiecą dziedziczy się tylko i wyłącznie po kobietach ze strony MATKI! ja przechodziłam ciąże chyba dosyć podobnie do mamy, ale nasz wygląd w ciąży różnił się diametralnie w ciążach pomimo tego, że normalnie mamy bardzo podobne, szczupłe figury na szczęście po ciążach błyskawicznie wracałam do figury sprzed tak jak mama;)

Gość gość
e tam:) pogadać to sobie może:):) ona mówiła to też w takim kontekscie,że sama nie wierzyłam to teraz mam okazję sie przekonać na własnej skórze:)) Czyli jednak nie ma reguły na to jak ciążą przebiega:):) może to jednak się bardziej dotyczy ciała po porodzie chociaż to pewnie też każdy inaczej:) po prostu tak wiele kobiet pisze,że np rozstępy to od genów zależą bo czyjaś mama to miała a czyjaś nie:)