Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić z surowego boczku

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj dostałam kawałek, ok.1 kg. surowego, ładnego boczku i...nie wiem co z niego zrobić. Macie jakieś fajne i smaczne pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A na co masz ochotę? To tygoniami można mówić co z boczku, od pieczenia przez wędliny, rolady smalce dania z boczkiem po zwykłe plastry smażone do chleba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Boczek pieczony z cebulą, czosnkiem i majerankiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Morze najzwyczajniej zamarynuj boczek zwiń z roladę i upiec. Trzeba pamiętać aby dobrze na czosnkować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tę roladę to upiec w piekarniku? W żaroodpornym naczyniu? Pod przykryciem czy nie? Dzięki za pomysły:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co byś nie robiła na końcu i tak wyjdzie z tego jedna wielka kupa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No przecież nie w mirkofali. Ja piekę w takich brytfankach z folii aluminiowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiśnióweczka
Ja upiekłabym - jeżeli szeroki kawałek to można zwinąć w roladę a jeżeli węższy to nie trzeba. Ja robię marynatę albo na sucho nacieram przyprawami, później do lodówki albo na balkon zimą na min kilka godzin i do piekarnika w żaroodpornym naczyniu. Czosnek możesz przekroić na pół i takim ponacierać dokładnie mięso jeszcze przed innymi przyprawami, dodatkowo możesz dodać jeszcze kilka ząbków całych albo pokrojonych na wierzch. Z przypraw oprócz soli na pewno pieprz i majeranek, ja dodaję też paprykę słodką, czasami odrobinę chili, pieprz ziołowy, to już wg pomysłu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Czosnku się nie kroi tylko miażdży.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Boczek w rolowany i w woreczku foliowym jest najlepszy. Nie traci właściwości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Super! :D Dzięki za rady:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Czyli jaki będzie ten boczek?? Rolowany?? Do chleba taki jest pyszny i co istotne nie szpikowany tymi solami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rolowany będzie:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×