Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasii

Brazowe plamienie

Polecane posty

Gość Yasii

Czesc dziewczyny. Mam mega problem i potrzebuje pomocy, być może ktoras z Was będzie wiedziała ostentacyjnie co to może być. Więc tak. Ostatni okres miałam około 10 lipca. Potem nic. Nie przejelam sie tym, ponieważ mam nieregularne miesiaczki, poza tym miałam ostatnio trochę stresu i myślałam, ze to jest przyczyną. Około 5 dni temu zauważyłam ciemno brązowe plamy. Zdziwilam sie bo nigdy czegoś takiego nie zaobserwowalam. Na drugi dzień dostałam tak jakby okres. Ale krwi było bardzo mało, więcej brązowych plam. Rano krew znikła, a brązowe plamienie trwa już 5-6 dzień. Testu ciazowego jeszcze nie robiłam. Ginekolog dopiero 24 października. Dodam jeszcze, ze ogólnie nie mam żadnych objawów, które mogły by wskazywać na to, ze jestem w ciąży. A przy miesiaczce ZAWSZE bolą mnie piersi i brzuch, teraz NIC. Może mialyscie podobnie???

Gość gość
Boisz sie wizyty u lekarza to zrób sobie chociaz podstawowe badanie krwi.

Gość Yasii
Heh, ale ja nic takiego nie napisałam. Wspomnialam tylko, ze wizytę u GINEKOLOGA mam dopiero 24 października.

Gość gość
A to przepraszam, zwracam honor :)

Gość gość
To ją przyspiesz. Nikt Cię nie zdiagnozuje przez internet. Pewnie masz zaburzenia hormonalne i to niemałe. Poza tym nie rozumiem jak mozna nie miec okresu od lipca (mamy październik!) i uznać że pewnie to normalnie. Ja bym już 5 razy była u ginekologa, ale Twoje zdrowie i rób co chcesz.

Gość gość
moze byc ciążą

Gość Yasii
Nie mogę jej już bardziej przyśpieszyć. I tak po znajomości mam na tego 24. Nie byłam wcześniej bo mam nieregularny okres i często sie to zdarza. Nawet jak bralam anty. A poza tym poprosiłam o pomoc osoby, które miały podobnie i może mi powiedzą czym to może być spowodowane.

Gość gość
No to Ci mówię, że miałam podobnie i ja bym nie czekala. Idź choćby prywatnie. Zwlaszcza jak "często się to zdarza". Zdrowie masz jedno, ale jak mówiłam - Twoja sprawa. Niefrasobliwość z jaką do tego podchodzisz jest lekko przerażająca.

Gość Yasii
Nie stać mnie żeby iść prywatnie, więc muszę czekać, nie moja wina, ze to Polska. :/ Mówisz, ze tak mialas i co lekarz u Ciebie stwierdził??

Gość gość
I tak zapłacisz za leki i tak. Nie chcesz - nie idź. Napisałam Ci. Zaburzenia hormonalne. I tak będziesz musiała zrobić badania. A równie dobrze może to być nadżerka albo inne schorzenia. Ale jak masz w d***e własne zdrowie to rób co chcesz.

Gość Yasii
Tak pewnie, jasne mam to w d***e. To właśnie z tego powodu, ze tak bardzo mam to w d***e dodaje tu ten temat. O boże..... Tak jak mówisz ZAPŁACĘ ZA LEKI! ALE ZA WIZYTĘ NIE. Więc pomyśl, ze prawie 100zł za wizytę będę miała na lekarstwa. Przykro mi, ze nie potrafisz zroaumiec tego, ze w tej chwili nie stać mnie na wizyty PRYWATNE.

Gość gość
To idź na NFZ i powiedz że sytuacja jest nagła i boisz się o swoje zdrowie. Ja pierdziele, laska, skąd Ty się urwałaś? P.S. Jak masz problemy hormonalne i będziesz musiała robić badania hormonalne to wyjdzie ci na pewno więcej niż 100 zł. ;-)

Gość Yasii
Byłam już 4 razy. W różnych przychodniach. Najwcześniej mogła bym dostać wizytę na listopad!!! Gdyby nie koleżanka, której mama pracuje w recepcji czekała bym jeszcze dłużej niż do tego 24. Próbuje Ci wytłumaczyć ze wizyta prywatna plus leki i badania wyniesie 2 razy tyle. Prosty przykład idę prywatnie. Za wizytę płace 80zł plus leki np 60 i badania tak jak mówisz ponad 100. Idę na nfz i płace tylko te 60 plus badania. Chyba jest różnica??? Może nie jakas ogromna ale skoro nie mam pieniędzy to jednak. A wybacz, ale nie okradne kogoś. A nie mam rodziców od których mogę wziąć czy też pożyczyć.