Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gośćććććć

Kredyt na mieszkanie umowa z właścicielem na większą sumę

Polecane posty

Gość gośćććććć

Witam już wyjaśniam tytuł mojego wątku otóż chce wziąć kredyt na mieszkanie które kosztuje 145000zł z racji tego że nie mam zbyt dużo odłożonych pieniędzy na remont i umeblowanie chce wziąć większy. Znalazłem ofertę banku w którym mogę wziąć wiekszy tylko muszę zrobić kosztorys remontu,a z racji tego że jest to ładne mieszkanie za dużo tam nie trzeba robić bardziej chodzi mi o meble ale meble nie mogą się wliczać w ten kosztorys tylko to co jest trwale związane z mieszkaniem. Dlatego jeżeli robię kosztorys musi to być zrobione w mieszkaniu gdyż może przyjść ktoś z banku kto to sprawdzi czy te pieniądze poszły na remont. Dlatego chce się umówić z osobą która sprzedaje mi mieszkanie żeby podawała wyższą cenę np 155000zł (mieszkanie dalej było by za 145000zł ale do banku podalibyśmy 155000zł) a wtedy ja z banku wziął bym jeszcze te 5000zł żeby było 160000zł. Tylko jak to zrobić żeby sprzedający oddał później mi te 10000zł bo bank przeleje mu 155000zł i nie mam pewności że ta osoba mi to zwróci. Jak to zrobić ? czy spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś?? pomóżcie

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować