Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy któraś z was miała taki problem z dzieckim prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

mały do ok 8 mc był karmiony piersią -budził się w nocy nawet 5 razy. Przeszłam na butelkę i była pewna, że to się zmieni a jest stanowczo GORZEJ! Przed snem zjada kolację tzw zapychacza. Potem przed samym snem już na spiku kaszka ok 125ml, w nocy potrafi wypić jeszcze 260 kaszki i następną flachę ok 200!! I to obojętnie czy to mleko czy woda czy herbata, sok- z tym że jak dawałam wode to wstawałam średnio co 20 min i go poiłam. Po 2 tyg zrezygnowałam bo na oczy nie widziałam. Mały odsypiał sobie to w dzień ja niestety nie mogę. Co jest nie tak w dzień je normalnie? No i dodam jeszcze że budzi mi się ok 3 w nocy i 1,5h zabawy i marudzenia i idzie spać. Zasypia ok 22 wstaje przed 6.

Gość gość
8 miesieczniak je na kolacje zapychacza? czyli co? matko swieta, dziecko ma 8miesiecy moze zacznij go normalnie karmic idiotko bo nie dziwne ze dziecko glodne

Gość gość
jak to dobrze ze nie mam bachorów

Gość gość
i czemu go karmisz na śpiocha?

Gość gość
dziecko w tym wieku je tylko mleko i kaszke????????

Gość gość
karmienie na śpiocha? pojenie przez noc to wg ciebie jest normalne karmienie dziecka?

Gość gość
IDIOTKO-jesteś totalną prostaczką. Ale nie zniże się do twojego poziomu. Je wszystko: mięso, ryby, jajka, dużo owoców, warzyw, ryż, kaszki, budyń-mam wszystko swoje. Dostaję flaszkę bo wypluwa dydka i szuka butelki. Jak go nie nakarmię to jest 40 min darcia papy potem zaśnie i obudzi się z rykiem za chwilę i na nowo. Ile tak można ile nocek można zawalić?? Co robię qrde nie tak. Głodny nie może być moim zdaniem je za dużo. Potrafi na raz zjeść dużego banana i danonka

Gość exdebill_po_wakacjach
napisz co, kiedy i ile je w dzień - może tu jest problem?

Gość kakaduopupo
A co w dzien je normalnie?

Gość gość
matko święta czy wy miałaście w szkole czytanie ze zrozumieniem???? Chyba nie:( piszę że karmię go tylko mlekiem i kaszką?? W nocy tak, bo czy mam go karmić gotować mu warzywa?? czy dusić rybę?

Gość kakaduopupo
Skoro szuka butli to pewnie glodne. Jezeli wazy prawidlowo.i prawidlowo przybiera namasie to chyba wszystko ok???

Gość gość
ale nie trzy pełne butle w nocy! on ma 8 miesiecy.

Gość gość
Napisz co je w ciągu dni i o ktorej godzinie

Gość gość
do prymitywa autorki objasnij nam tępa suczo znaczenie takich slow jak: dydek, papa,flacha,zapychacz i napisz jeszcze z jakiej wsi jestes wsiurska k****o

Gość gość
dzisiaj: wstał ok 6 śniadanie jajeczko z bułeczką i masełkiem. po ok 2h duży danonek i sok przed obiadem banan obiad 12:00 warzywa: buraczek, ziemniak, pietruszka i spory kawałek gotowanej rybki. sok w międzyczasie poszły jeszcze 2 biszkopty. To mało??

Gość gość
ze tak zapytam co to jest zapychacz? kaszka? bo nie rozumiem.

Gość MamaCóreczki
Autorko - na pocieszenie lub zdołowanie: Moja córka w listopadzie skończy 2 latka. Przespane noce mogę policzyć na palcach rąk. A tak marudzi, wierci się, płacze, budzi.... Jest zdrowa, najedzona, bez kłopotów. Tak ma po prostu.

Gość gość
Widocznie ma potrzebe tyle jesc. Spokojnie. Sprobuj mu dawac wiecej "normalnego" jedzenia w dzien. Przed snem daj mu wiecej kaszki tak ok 18 (przyklad) a o tej 21 daj mu pelna butle mleka . Szczerze mowiac to te. 125 ml kaszki przed snem moze byc za malo. Dlatego po nocach tyle je. Jak moj syn mial 8 miesiecy dawalam mu pol "doroslego" talerza kaszki a po dwoch godzinach butle mleka i przesypial mi noc bez problemu. Mize sprobuj w ten sposob

Gość exdebill_po_wakacjach
a po 12?

Gość gość
po co karmisz takeigo malucha takim syfem jak danonki? słyszalas kiedys o jogurtach naturalnych? rozwalasz maluchowi zoladek takim s**towym jedzeniem i dziwisz sie ze zamiast sie najesc to jest wiecznie glodny w takich danonkach jest sam cukier, nie dziwne ze sie tym najesc nie mozna a te wszsytkie slodkie kaszki tez o kant d**y mozna potłuc, jedzenie dla idiotow

Gość ghrtht
Współczuję nocek. Wiem jak to jest. Sama do 8 mca miałam 5-8 pobudek. Teraz "tylko" 4-5 i bez spania w dzień, za to z ciążą (nie wiem, co było cięższe). Myślę, że najlepiej pójść do dobrego pediatry, bo albo tak ma (dziecko mojej koleżanki jest strasznie żerne, ale bez tych ekstremalnych godzin nocnych), albo się tak nauczyło, albo coś jest z przyswajalnością pokarmu, albo nie wiem... nie jestem specjalistą. pozdrawiam

Gość gość
wiecie co wam powiem, że szukałam tu porady i zrozumienia. Ale widzę że nie jestem taką idealną mamusią jak wy i nie jestem godna siedzenia na forum. Życzę wam żebyście były tak idealne jak moja sąsiadka która "była idealną mamą"

Gość gość
Dziecko ma dopiero 8 miesięcy i ma prawo pić w nocy mleko.

Gość twixx
Ale tu idiotek na forum siedzi. Chce to karmi danonkami nic ci do tego. Przecież autorka nie zadala pytania : czy moje dziecko odzywia się zdrowo? Więc po co taki komentarz?

Gość gość
danonki- wiem nie najlepszy pomysł ale jak nie mam co daję mu danona. Kaszkę dostaje zwykła nie smakowa

Gość ghrtht
Niestety tak tu jest. Ja też weszłam po poradę, bo byłam w kryzysie i najpierw odpisał jakiś prymityw, a potem 2 (?) oburzone "święte" matki polki. No 2 normalne osoby. Szczęśliwie rada 1 trochę mi pomogła. Niestety, nie wiesz na kogo trafisz, niektórzy tylko tak mogą poradzić sobie z poczuciem niskiej wartości albo frustracją. Nie oburzaj się. Nie warto.

Gość gość
po obiedzie spał, teraz wstał wiec musze uciekac

Gość gość
Autorko nie martw się, na tym forum siedzą tylko mądre i najwspanialsze mamusie... Zamiast porady otrzymasz plaska w twarz... Mądrale...