Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gucikkk

KOBIETY Z MBM Mechaniki i Budowy Maszyn

Polecane posty

Gość gucikkk

Witam Dziewczyny (tylko te miłe, bo niemiłe żegnam) z MBM, jestem studentką 2 roku (3 sem. MBM). Chciałabym się od jakiejś dobrej osóbki dowiedzieć o jakiś dobrych materiałach "dla blondynki" dot. maszynoznastwa oraz mechaniki. Gdyż przekładni mechanicznej nigdy na oczy nie widziałam a teraz niestety trzeba będzie koniecznie wiedzieć jak to wygląda bo bez tego nie przejdzie się dalej, a 4 sem. bedzie najcieższy :( zresztą 3 tak samo. Proszę Was Dobre Kobitki o materiały, bo ksiązka, którą ma wcale mi nie pomaga w mężnym zdobywaniu wiedzy z tych przedmiotów, a naprawdę CHCĘ !!! Nie mam nikogo kto by mógł mi to pokazać i wytłumaczyć jak to działa i do czego służy (teorie znam jednak to tak jak facet wie że coś takiego jak podkład się nakłada na buzie, lecz nie ma różnicy dla niego korektor, podkład, puder, bronzer etc. i nie wie gdzie co się nakłada i do czego to służy). Tytuły książek, strony internetowe, zabawne obrazki cokolwiek ! jestem w desperacji z lekka i proszę tylko o komentarz osoby, które chcą mnie pomóc, a nie zdemotywować do działania. Takie komentarze nie będą miały dla mnie grubszego znaczenia i tak już jestem na 2 roku i teraz na pewno nie zrezygnuje. Wole jednak o pozytywne komentarze, ktore wesprą mnie i inne zagubione kobitki po LO czy tez technikum nie zwiazanym z maszynami. Pozdrawiam

Gość gość
na yt masz pelno filmow dotyczacych przekladni wpisz how gear works

Koleżanko, przekładnia o ile dobrze pamietam, to na Politechnice, na kierunkach niemechanicznych, była na pierwszym roku. Ale nieważne - musisz koniecznie spotkac się z kims z Polibudy, z drugiego albo trzeciego roku, i poprosic o pomoc. I niekoniecznie musisz obawiac się, że zaciągnie Cie do łozka. Takie rzeczy jak przekładnie ( pisze o projektach dla kierunków niemechanicznych) robi się z marszu, bez wiekszego grzebania w literaturze. Po prostu to sie pamieta. Osobiście zrobiłem takich przysług kilka, i żadnego łozka nie było, co najwyżej kilka piwek wieczorkiem. Teraz jestem juz za stary, nawet na piwo ze studentką. Koniecznie szukaj kogos osobiście na uczelni. Politechnik jest w kraju kilka, i nie powinno Ci to sprawic trudności. Głowa do góry:)

Gość gucikkk
Dziękuję GOŚĆ, skorzystam z yt. NIEZNUDZONY nie chce korzystać z pomocy meżczyzn w takiej formie ;) poradze sobie jakoś, wszystkie przedmioty poza rysunkiem zaliczone, ale to chyba normalnka. Niestety w głowie pustka ;) ale będę się starać wszystko nadrobić, bo juz udało mi się wdrążyć w swoją pracę, teraz juz z górki. Pozdrowionka

Gość gucikkk
Jakbyście mieli jakas madra ksiązkę tłumacząca w mneij skoplikowany sposob wytrzymałość materiałów badz jakies forum, strone internetową, również bylabym wdzieczna.