Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile czasu po tym jak lekarz stwierdzil rozwarcie takie 3cm powiedzmy urodzilysci

Polecane posty

Gość gość
Po 17 godzinach.

Gość gość
co? Wszystkie pamiętacie, ile czasu od 3 cm do urodzenia? Niby jakim cudem? Notowałyście? Nagrywałyście? A jak lekarz/położna nie informowali, lub z 1 cm do następnego badania zrobiło się 4 to co? Macie może jakiś wzór na obliczenie, haha. Ja z 3 cm rozwarcia chodziłam 3 dni, urodziłam w 2 godziny po przekłuciu pęcherza, ale o rozwarciu to mówili między sobą bo ja byłam półprzytomna z bólu i niewiele pamiętam jak zresztą większość kobiet, ale to w realu a nie wirtualnym świecie kafe.

Gość gość
Jak trafiłam do lekarza to miałam już 6cm. Urodzilam 4 godziny później córka była u mnie na piersi.;)

Gość gość
ja byłam półprzytomna ale położna mi mówiła ile jest przy każdym badaniu. Bo tak jest w normalnych szpitalach gdzie masz prawo do informacji.

Gość gość
trafilam na oddzal z 7cm. to bylo 3 godz. od 1 skurczu. 3 godz. pozniej bylo po wszystkim

Gość SzaRlotKaaaa
Jak pojechałam do szpitala to miałam skurcze co 4-5 minut a rozwarcie na 1 cm Po 17 godzinach rozwarcie na 3 cm i zrobiono mi cc.

Gość gość
jasne że tak powinno być, i dobrze ale czy badała cię tak często że znałaś postęp po każdym centymetrze? Mnie taka informacja za wiele nie dała bo np 3 cm miałam chyba ze 3 dni, potem na porodówce długo było 5 czy 6 a dalej juz w ciągu kilkunastu minut rodziłam. Zresztą pamiętam tylko momenty, ale wszystkie tu co do godziny znają przebieg swojego porodu, o ile porody były bez znieczulenia to nie uwierzę.

Gość gość
Jak nie można policzyć czasu? Jakaś stuknieta jesteś? Mi tez mówiono co chwilę jaki jest postęp. Chyba w buszu rodziłas. Bo w szpitalu którym ja rodziłam sprawdzają co chwilę,więc od 3 cm rodziłam 17 godzin. Owszem moze się zatrzymać np na 5 cm,zazwyczaj pomagają oksytocyna,ale pytanie padło przykładowo 3 cm i te kobiety które się wypowiedzialy może akurat były poinformowane ,że akurat jest 3 cm,akurat badane? Więc skończ swoje wypociny.

Gość SzaRlotKaaaa
U mnie tez przy każdym badaniu lekarze mówili jakie jest rozwarcie . Badano mnie dość czesto bo mimo tego skurcze były na 100 % to rozwarcie długo było na 1 cm.

Gość gość
po około 17 godzinach

Gość Plotek
Przecież to można policzyć położna cię bada mówi masz 2-3 cm... Pózniej znowu cię bada mówi 4 cm i tak dalej Ja rodziłam w Uk i wszystko miałam wypisane na tablicy jeśli juz tak bardzo chcesz widzieć;)

Gość gość
Ja przez 7 h miałam cały czas 2 mimo ręcznego odginania szyjki po odejściu wód w niecałą godzinę miałam pełne rozwarcie i urodziłam. Nie było czasu na znieczulenie.

Gość gość
pierwszy poród 8h, drugi poród 2h.

Gość gość
Po 13 godzinach urodzilam

Gość gość
jak przyjechałam do szpitala miałam 4 cm rozwarcia - od momentu tego pomiaru do urodzenia minęły 4 godziny

Gość gość
przy pierwszym porodzie ok. godz. 20 miałam 3 cm a urodziłam przed 4 nad ranem (czyli 8h) przy drugim koło 11 miałam 3 cm a urodziłam przed 18 (czyli 7h)

Gość gość
Ja z rozwarciem na... 6 cm chodziłam prawie dwa tygodnie. Ale wcześniej miałam niewydolną szyjkę i pessar (chociaż zaraz po ściągnięciu pessara lekarz nie wyczuwał rozwarcia).

Gość gość
przyjęcie do szpitala o 9:00 - 2cm. Koniec o 15:00.

Gość gość
Ja pamiętam jak położna mówiła, że rozwarcie jest na 1,5 palca (bo u mnie to tak mówili a nie na cm)było to koło 14 pół godziny później było 3,5 palca-kazali przeć (no i było za późno na znieczulenie ale może nawet nie zdążyło by zadziałać...) o 16.20 urodziłam.

Gość gość
po okolo 2 miesiacach

Gość gość
mi przekluwali wody jak mialam 2,5 cm i urodzilam po 5 godzinach.Pamietam jeszcze kiedy mialam rozwarcie na 4 cm polozna mi powiedziala ,ze jeszcze 5 godzin minimum przedemna a ja juz odplywalam z bolu okazalo sie ,ze urodzilam po 30min od jej slow.

Gość gość
po rownym tygodniu

Gość gość
ja akurat trafilam jak mialam 2 cm i po 3 h juz bylo po:) szybko i bez zneiczulenia pierwsze dziecko.

Gość gość
Ja z rozwarciem 2 cm kulałam się 2 miesiące...:) jak trafiłam na porodówkę byłam prawie gotowa (przyjechałam prosto z pogrzebu mojej babci) a z tego żalu to nawet bólu nie czułam, ale na pogrzebie była moja ciocia ginekolog i mówi Ty już jedź....urodziłam coś w ok pół godz. Dodam że 3 dni po terminie.

Gość gość
Z rozwariem 4 cm i miekka skrocona szyjka 2 dni-po czym wywolanie oksy,brak postępu porodu i ostatecznie cc. Wiec nie ma reguly...