Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wokanda medycznoprawna

Gdy nie ma miejsca na porodówce i rodzi się w samochodzie

Polecane posty

Gość Wokanda medycznoprawna

Te z Pań, które interesuje problem przepełnionych porodówek, odmów przyjęcia na oddział i ew. rodzenia w samochodzie kursującym od szpitala do szpitala chciałbym zainteresować tekstem (na kanwie rzeczywistej sprawy) - Część 1: wokanda-medyczno-prawna.pl/2013/09/gdy-na-porodowce-brakuje-miejsc-i-rodzi.html Część 2: wokanda-medyczno-prawna.pl/2013/10/gdy-na-porodowce-brakuje-miejsc-i-rodzi.html Mam nadzieję, że dla niektórych z Pań może to być przydatny tekst, szczególnie gdy napotykamy problem odsyłania z izby przyjęć a do porodu blisko.

Gość gość
dziwny temat, nigdy nie słyszałam o tym żeby kogoś nie przyjęto na oddział w czasie trwania akcji porodowej, a te zdarzenia w samochodzie to efekt błyskawicznego porodu, lub z winy rodzącej bo pozwoliła sobie za długo siedzieć w domu ze skurczami/albo przeoczyła je.

Gość zabojstwo na raty
moja znajoma urodzila dziecko w godzine dokladnie tyle jej zajelo od czasu pierwszych skurczy do porodu nawet gdyby chciala nie zdazylaby NIGDZIE bo do najblizszego szpitala miala 40 km ale grunt to znalezc winnego a potem uznac ze sprawa jest zamknieta

Gość gość
ale dziecko urodziło się zdrowe?