Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowanana

mam pytanie do mam dzieci z podstawówki

Polecane posty

Gość zdesperowanana

ide teraz na praktyke do szkoły, i chciałąm was spytac co wasze dzieci maja teraz na jezykach obcyh np jak mają drugi język hiszpanski,francuski czy niemiecki to co tam robia w podstawowce czego sie ucza np w 1,2 klasie a co w 4?( nie chodzi mi o pierwszy język jakim jest wszedzie angielski tylko np drugi język co maja okolo 2h tygodniowo)

Gość gość
dzieci w podstawówce nie maja drugiego jezyka, przynajmniej w naszej szkole

Gość gość
u nas też dzieci od 1-3mają jeden język

Gość zdesperowanana
ok w takim razie jak maja 1 to co tam robią ? na jakim etapie s w 1,2,3,4 podstawowce np wasze dzieci co tam teraz maja na obecna chwile?

Moje dziecko jest w II klasie podstawowej. W I i II mają 2 języki. 1 lekcja angielskiego w tygodniu 2 lekcje niemieckiego w tygodniu. Dodam że są to dwie zupełnie inne nauczycielki. Mają do każdego przedmiotu książkę i ćwiczenie oraz płytę CD. Czego się uczą? Podstaw - dni tygodnia,pory roku,kolory itd ale również łatwych piosenek/ wierszyków. A na dzięn dzisiejszy to : angielski - zawody niemiecki - liczenie (od 11-20 , we pierwszej klasie było od 0 -10)

Gość gość
ale sie pozmienialo. kurde bele. to ja mialam w podstawowc tylko 1 jezyk i w dodatku dopiero od IV klasy i to byl ruski. angielski i niemiecki dopiero od I liceum.

Gość gość
w moim miescie w kazdej podstawowce jest tylko 1 jezyk, drugi dochodzi w gimnazjum