Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerazona tym swiatem

Śmierć na facebooku

Polecane posty

Gość gość
nie yyyy????? tylko tak! / chodzi o to, że matka umieszcza na fb nowe zdjęcia z tekstami typu "dlaczego odszedłeś..." oczekując jakiegoś iluzorycznego wsparcia osób, które w większości pewnie nie miały okazji porozmawiać z tym chłopakiem, ale owszem miał ich w znajomych... Czego tu oczekiwać od takich ludzi??? Gdzie jest prawdziwe przeżywanie ????

Gość gość
autorko masz rację, ale taki świat co poradzisz!

Gość gość
oczekujesz wsparcia od obcych ludzi? na jakim Ty świecie żyjesz?

Gość gość
a ty dlaczego weszłaś na to forum i dyskutujesz z obcymi ci ludźmi, których nigdy w życiu nie poznasz??? Nawet nie masz pojęcia z kim. I wyrażasz swoje emocje i dajesz swoje sądy? To jest ok? Czemu nie umówisz sie z przyjaciółmi i nie porozmawiasz z nimi co cie tak frustruje? Tobie wolno? A zbolałej matce nie? Obojętnie na jakie temat, ale czemu rozmawiasz z "komputerem"? A nie na żywo z kimś?

Gość gość
Gościu!!! Szacun! Idealne podsumowanie autorki :) BRAWO

Gość gość
to podajcie sobie ręce i dodajcie się do znajomych na fb ;) / płytkie jesteście aż strach!

Gość WTFWTF8787
takie czasu ludzie idiocieją stąd matka zamiast się wyciszyć siedzi na facebooku i wkleja zdjęcia swojego syna licząc na dziesiątki lajków od znajomych :o Ok napisać że nie żyje wstawić date pogrzebu usunąć konto ale to co robi to podpada pod tani lans.....pewnie z pogrzebu też bedzie troche świeżych zdjęć

" a ty dlaczego weszłaś na to forum i dyskutujesz z obcymi ci ludźmi, których nigdy w życiu nie poznasz??? Nawet nie masz pojęcia z kim. I wyrażasz swoje emocje i dajesz swoje sądy? To jest ok? Czemu nie umówisz sie z przyjaciółmi i nie porozmawiasz z nimi co cie tak frustruje? Tobie wolno? A zbolałej matce nie? Obojętnie na jakie temat, ale czemu rozmawiasz z "komputerem"? A nie na żywo z kimś?" Idąc tym tokiem rozumowania nie powinniśmy rozmawiać na żadne tematy wirtualnie, wobec tego fora też musiałyby nie istnieć. A mi nie o to chodzi, chodzi mi tylko o to, że uważam, iż są rzeczy, które powinniśmy zachować dla siebie, takie np jak śmierć bliskiej osoby. Dla siebie, dla rodziny, bliskich znajomych. Nie wysyłać w internet.

Gość WTFWTF8787
zrozumienia nie szukaj, ciebie to dziwi ale stado facebookowych lemingów którzy nie potrafią g***a w samotności wypróżnić bez dzielenia się tym ze światem uważa za całkiem zdrową i normalną rzecz

Gość gość
autorko, czy jesteś z okolic Warszawy? bo w sumie wczoraj usłyszałam, że jakiś 22latek popełnił samobójstwo w mojej miejscowości. coś czuje, że to o nim mowa. ale nie wiem nawet kto to więc go pewnie nie znam

Gość gość
a uważaj sobie co chcesz, wolno ci. Tobie nie podoba się taka sytuacja, że matka dzieli sie swoim bólem na fb, mi nie podoba się, że ty to krytykujesz. I co w związku z tym? Nie zakładam postu pod tytułem "dlaczego krytykujemy innych, chociaż sobie też mamy dużo do zarzucenia" Ale fajnie tak kogoś obsmarować na anonimowym forum, bo nikt nigdy nie dowie sie kim jestem, więc wolno mi wszystko.. Tamta matka pisze chociaż pod swoim imieniem i nazwiskiem, ze swoimi znajomymi też wymienionymi z imienia i nazwiska. A ty nie musisz tego oglądać, skoro ci to nie pasuje. Nikt cię do tego nie zmusza. I jeszcze obgadujesz ja do obcych ludzi... Wstydź się naprawdę anonimowa osobo, bo nie wiesz co zrobisz, kiedy dotknie cie jakaś tragedia. Może zostaniesz z tym sama jak palec? Nigdy nie wiesz jaką niespodziankę szykuje ci los..

autorko, czy jesteś z okolic Warszawy? bo w sumie wczoraj usłyszałam, że jakiś 22latek popełnił samobójstwo w mojej miejscowości. coś czuje, że to o nim mowa. ale nie wiem nawet kto to więc go pewnie nie znam Nie, jestem z zupełnie innej części Polski

gość z 10:40:55 Uważasz, że tamta matka nie jest sama jak palec bo 40 osób daje jej znaczki pod każdym postem...?

Gość gość
ale tu już nie chodzi o tę konkretną matkę, pewnie jest jedną z tysięcy podobnych sobie! Chodzi o samo zjawisko z jakim się spotykamy - dla jednych nie do zaakceptowania, ale mamy po prostu odmienne spojrzenie na pewne rzeczy i podzieliliśmy się tu swoimi opiniami tyle...

Gość WTFWTF8787
taaaa jasne bo w obliczu śmierci to tylko sami jak palec nie zostają ci co na facebooku mają konto :/ gościu jesteś żałosny

Gość gość
nieładnie oszukiwać....

ale tu już nie chodzi o tę konkretną matkę, pewnie jest jedną z tysięcy podobnych sobie! Chodzi o samo zjawisko z jakim się spotykamy - dla jednych nie do zaakceptowania, ale mamy po prostu odmienne spojrzenie na pewne rzeczy i podzieliliśmy się tu swoimi opiniami tyle... . Tak, ja się podzieliłam, spytałam o Wasze zdanie. Natomiast Ty kazałeś/kazałaś się mi wstydzić i ja tu nie widzę już tylko dzielenia się swoją opinią, lecz narzucanie jej.

Gość gość
Chcesz zgarnąć doładowanie? :) To bardzo proste ;) Wystarczy wejśc i wpisać swój numer. Zapraszam na nową strone doladowania.ufree.org

Gość gość
przerażona- wybacz, ale bierzesz mnie za nie właściwego gościa...:D

A to bardzo przepraszam, trudno z kilkunastu gości orientować się kto jest kim ;)

Gość gość
he,he ;) dokładnie tak jak na fb...:D

Gość gość
cd ale teorerycznie wszyscy są przecież naszymi znajomymi, ktorych wtajemniczamy we wszystko co dzieje się w naszym życiu...

Gość gość
a z jakiego powodu ten 22 latek sie zabil?

Gość Gość 9999
Według mnie autorka ma dużo racji. Zamiast "lajkow" i komentarzy typu " ", lepsza jest rozmowa i spotkanie z przyjacielem. Dla niektórych Facebook stał się pamiętnikiem, tylko nie biorą pod uwagę tego, że większość tych znajomych ma w nosie nasze problemy i nasze żale. Żałobę nosi się w sercu i takie jest moje zdanie na ten temat. Sama straciłam kogoś bliskiego, a czas po śmierci tej osoby spedzilam z rodziną i bliskimi mi ludźmi. Tylko ja to chyba jakaś inna jestem, bo zamiast kilkudziesięciu wirtualnych kondolencji, bardziej mi pomogl szczery uścisk przyjaciela.

Gość gość
mafia narkotykowa

Gość gość
czyli on był dilerem tam? i mial jakieś długi i chcieli go zabic? a on sie bal i sam sie zabil? przykre. mógl uciekac za granicę.

Gość gość
Karteczkę i długopis weź i wejdź na to pytanko xD 1. Napisz imię osoby płci przeciwnej. 2. Który kolor najbardziej lubisz: czerwony, czarny, niebieski, zielony czy żółty? 3. Pierwsza litera twojego imienia? 4. Miesiąc urodzenia? 5. Który kolor bardziej lubisz czarny czy biały? 6. Imię osoby tej samej płci. 7. Ulubiony numer? 8. Wolisz jezioro czy morze? 9. Napisz życzenie (możliwe do spełnienia!). Skończone ? zobacz poniżej: Odpowiedzi 1. Kochasz tę osobę. 2. Jeżeli wybrałaś /eś: Czerwony ? twoje życie jest pełne miłości. Czarny ? jesteś konserwatywna /y i agresywna /y. Zielony ? twoja dusza jest zrelaksowana i jesteś osobą na luzie. Niebieski ? jesteś spontaniczna /y i kochasz całusy i pieszczoty tych, których kochasz. Żółty- jesteś bardzo szczęśliwą osobą i udzielasz dobrych rad tym, którzy są w dołku. 3. Jeżeli pierwsza litera twojego imienia jest: A-K - masz w sobie dużo miłości, którą ofiarujesz bliskim i przyjaciołom. L-R - Próbujesz cieszyć się życiem na maxa a twoje życie uczuciowe wkrótce rozkwitnie. S-Z - lubisz pomagać innym a twoje przyszłe życie uczuciowe wygląda bardzo dobrze. 4. Jeśli urodziłaś /eś się w: Styczeń ? Marzec Rok minie ci bardzo dobrze i odkryjesz, że zakochasz się w kimś zupełnie nie oczekiwanym. Kwiecień - czerwiec Twój związek (uczuciowy) jest bardzo silny, będzie trwał długo i pozostawi wspaniałe wspomnienia na zawsze. Lipiec- wrzesień Będziesz mieć wspaniały rok i doświadczysz dużą zmianę w życiu na lepsze. Październik ? grudzień Twoje życie uczuciowe nie będzie zbyt wspaniałe, ale w końcu odnajdziesz swoją bratnią duszę. 5. Jeśli wybrałaś /eś Czarny: twoje życie obierze inny kierunek, co będzie dla ciebie bardzo korzystne i bardzo cię to ucieszy. Biały : Będziesz mieć przyjaciela, któremu można będzie całkowicie zaufać i zrobiłby dla ciebie wszystko, ale ty możesz sobie z tego nie zdawać sprawy. 6. Ta osoba jest twoim najlepszym przyjacielem. 7. To jest ilość twoich bliskich przyjaciół w twoim życiu. 8. Jeśli wybrałaś /eś: Jezioro: Jesteś lojalnym przyjacielem i kochanką /iem. Morze: Jesteś bardzo spontaniczna /y i lubisz zadowalać ludzi. 9. To życzenie spełni się tylko wtedy, gdy wstawisz ten test do 5 innych klubów w ciągu jednej godziny. Jeśli wyślesz je do 10 klubów spełni się przed twoimi następnymi urodzinam

Gość gość
teraz lament wklejanie zdjęć i wycie dlaczego a jak żył mieli go w d.... taka polska zasrana mentalność rodzic którego dziecko wybiera smierć jest skończonym s********m

Gość gość
mafia narkotykowa